Referandum tarihi belli oldu

16 Nisan'da yeniden sandık başına

Referandum tarihi belli oldu

Haber Merkezi

Siyasi partilerin Bartın’daki temsilcileri anayasa değişikliği referandumuyla ilgili yavaş yavaş sahalara inerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği teklifini onayladı. Erdoğan’ın teklifi onaylamasının üstüne Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Afyon ziyaretinde referandum tarihini de açıkladı. Kurtulmuş, referandumun muhtemel olarak 16 Nisan’da yapılacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Afyon ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı yeni Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş, referandumun güçlü bir ihtimalle 16 Nisan’da yapılacağını açıkladı. Sandığın gücüne inandıklarını ifade eden Kurtulmuş, “Sandığın gücüne inanırız. Türkiye’de inşallah 16 Nisan’da olacağı hesaplanan halk oylaması ile birlikte egemenlik kayıtsız şartsız tam anlamıyla milletin olacaktır. Ümit ederim ki seçim kampanyası Türkiye demokrasinin olgunluğuna yaraşır şekilde devam edecektir. Herkes açık seçim kampanyasının tarafı olacak. Bu siyasi parti kampanyası değildir. Biz bu öneriye halkımızın büyük çoğunluğunun evet diyeceğine inanıyoruz” dedi

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN REJİMİ BELLİDİR”

Anayasa değişiklik paketiyle ilgili oylamanın rejimin mahiyetiyle ilgili bir oylama olmadığını söyleyen Numan Kurtulmuş, “Anayasa değişiklik paketiyle ilgili oylama, rejimin mahiyetiyle ilgili bir oylama değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin rejimi bellidir, Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet konusunda en ufak bir tartışma söz konusu değildir. Dolayısıyla sadece bir yönetim sistemi değişikliğine gidilecek. Halkımız bu konuda karar vereceği kanaatindeyiz. Seçim kampanyası bir şenlik havasında geçsin. Herkes haddini aşan, maksadını aşan şeyler söylemeden bu kampanyayı yürütelim. Ben milletimize hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Yeni bir yönetim sistemiyle etkin ve hızlı bir yürütme mekanizmasına kavuşacaktır” ifadelerinde bulundu.

Kurtulmuş’un muhtemel referandum tarihini açıklamasının ardından Bartın’daki siyaset sahaları daha çok hareketleneceğe benziyor. Hatırlanacağı üzere CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, sahalarda anayasa değişikliğini anlatmak için bir takım ziyaretlere başlamıştı.