Muhtarlardan Tunç'a ziyaret

Sistemi açıkladı

Muhtarlardan Tunç'a ziyaret

Haber Merkezi

Bartın’ın Ulus İlçesinde görev yapan bölge muhtarları, AK Parti Batın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç’ Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makamında ziyaret etti. ziyarette muhtarların demokrasinin temel taşları olduğunu ifade eden Tunç, muhtarlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Muhtarlar toplantısına katılan Ulus İlçesi Bahçecik Köyü Muhtarı Barış Gökalp, Ceyüpler Köyü Muhtarı Tevfik Furuncu, Eseler Köyü Muhtarı Nizami Yılmaz, Hocaköy Muhtarı Şenol Yağcı, Yukarıdere Köyü Muhtarı Şaban Hiçyılmaz, Çubukbeli Köyü Muhtarı Hüseyin Ünal, Aktaş Köyü Muhtarı Mustafa Aktaş, AK Parti Batın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç’ Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makamında ziyaret etti. muhtarlar Tunç’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken Yılmaz Tunç ta “Demokrasinin temel taşı olan muhtarlarımızla diyalog içerisinde olmaya önem veriyoruz. Onlara tüm sorunlarında bir telefon kadar yakınız ve bu güne kadar muhtarlarımızla birlikte mahalle ve köylerimize önemli hizmetlere imza attık” dedi.

SİSTEMİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında da açıklamalarda bulunan Yılmaz Tunç, “Cumhurbaşkanlığı Sisteminde hızlı ve etkili yönetimin hedeflendiğini belirterek “Bu sistem ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacak, hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hakim olacak, bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak, ülkemiz 2023 ve ötesine uzanan hedefleri daha kolay yakalayacak” şeklinde konuştu.

“MECLİS İRADESİ ÖN PLANA ÇIKACAK”

“Meclis, asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek” diyen Tunç “Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, meclis aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı ve kabinesini denetleyecek, milletvekilleri, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak, kanun yapımında meclis iradesi ön plana çıkacak” ifadelerinde bulundu.

GAZİ MECLİSİ GEZDİRDİ

Muhtarlara 15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi meclisin bombalanan yerlerini gösteren yılmaz Tunç, muhtarlara TBMM Genel Kurulunu gezdirdi. Muhtarlar Tunç’a çalışmalarında kolaylıklar dileyerek kendilerine sunmuş oldukları hizmetlerden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.