Mecliste Ekim mesaisi başladı

İl Genel Meclisi Ekim Ayı mesaisi İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında başladı. Kasım Ayı Toplantıları öncesi yoğun bir hazırlık dönemi geçireceklerini ifade eden Dursun, iki bütçe dönemini başarıyla geride bırakan 7. dönem meclisinin yine aynı anlayış ile çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Mecliste Ekim mesaisi başladı

 

Bartın İl Genel Meclisi Kenan Dursun, İl Genel Meclisi Ekim Ayı Meclis Toplantıları başladı. Bartın İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda İl Genel Meclis üyeleri Ali Eyüpustaoğlu, Uğur Yılmaz, Göker Giray Gülsoy, Kadir Saraç, Bekir Karabacak, Ayhan Özçelik, Nurdanur Metin, Atnen Aydoğan, Bahattin Kazguç, Abdullah Kaleli ve Orhan Ölçek’in katıldı.

Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşiminde ilk gündem maddesinde yer alan ‘Revize Programı’ ile ikinci maddesinde yer alan ‘Yetki Verilmesi’ ile ilgili dosyaların komisyon raporları doğrultusunda yapılan değerlendirmelerin ardından meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Ekim ayı toplantılarında yine imar planları başta olmak üzere ek çalışma programları, tahsis ve tahsis kararı iptali gibi gündem maddelerinin olduğunu belirten Dursun, 5 günlük süre içerisinde mevcut gündemleri karara bağlayacaklarını açıkladı.

“Bartın’ın büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz”

Meclis gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dursun şunları ifade etti: “Eylül ayı toplarında ihtisas komisyonlarına havale edilen dosyaların komisyonlarca değerlendirmelerinin tamamlandığını ve hazırlanan komisyon raporlarının Meclis Başkanlığına ulaştırıldığını, o nedenle bu dönemde gayretle çalışan başta komisyon başkanlarımız olmak üzere komisyon üyelerimize ve meclis çalışmalarına eksiksiz katılarak bu çalışmalarımıza katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize, idaremizin  müdürlerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Ekim Ayı Toplantıları’nın hayırlı olmasını dileyen Başkan Dursun, konuşmasında “Ekim Ayı Toplantılarımız 9 gündemle başladı. İdaremizin toplantılar devam ederken meclise sunacağı ilave dosyalarda olacaktır. Bunun yanında ekim ayı toplantılarının bir başka özelliğinin kasım ayı toplantılarında 20 günlük mesaiye konu olacak stratejik plan doğrultusunda hazırlanan 2022 yılı çalışma ve yatırım programı ile buna bağlı olarak belirlenen 85 milyon tahmini bütçe ve bütçenin çalışma programlarının ön hazırlıklarıyla çalışmalar devam edecek. Bu vesileyle kasım ayı toplantıları öncesi yoğun bir hazırlık dönemi geçireceğiz. Bütçe dönemini başarıyla geride bırakan 7. dönem meclisinin yine aynı anlayış ile çalışmalarına devam edecek. Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Programların yapımına devam edecek”

2021 yılı KÖYDES ve Özel İdare Programları ile ilgilide açıklamalarda da bulunan Dursun, şunları kaydetti: “İl Genel Meclisi kararıyla 2021 yılı bütçesiyle Yol Ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğüne 9 milyon TL ödenek verildi. Bu ödenek ile çalışma yatırım programına 62 kilometre sıcak asfalt,  5kilometresathi kaplama, 4kilometrekuru beton, 7kilometrefüllerli stabilize, 2kilometrekilitli parke taşı yol yapımı olarak yer verdik ve çalışmaların büyük bir bölümünün tamamlanarak programların yapımına devam edecek.

“Bir çok köyde yetersiz olan su kaynaklarını zenginleştirdik”

Bunun yanında KÖYDES projesi kapsamında ilimize gönderilen 22 milyon TL ödeneğin tamamının yol ve ulaşım hizmetleri ile içme suları projelerine aktarıldı. Bu ödeneklerin 6 milyon TL’sinin içme sularına ayrılarak 68 proje olarak gerçekleştirildi. Geçen yıl yapılan derin sondajlardan istenilen verimi aldık. Yapılan derin sondajlar ile yıllarca çözüme kavuşturulamayan başta Arıönü gurup suyu olmak üzere daha bir çok köyde yetersiz olan su kaynaklarını zenginleştirdik. O nedenle bu sene de aynı yöntemle çalışmaların sürdürüleceğiz. Ayrıca geçen yıl yapılan en büyük projenin merkez ilçede Arıönü, Akbaba, Kızılelma, Hacıosmanoğlu ve Çiftlik köylerini kapsayan gurup suyunun sondaj ve yeni tesisinin yapım işi oldu. Yıllarca su sıkıntısı yaşayan bu bölge için aldığımız radikal bir karar ile  Arıönü köyünde geçmişte içme suyu için kurulan mevcut sondajların hemen yanına açtıkları 300 metre derinliğindeki sondajda saniyede 30 litre suya ulaşılmasıyla büyük bir sevinci bölge halkıyla birlikte yaşadık. 5 köyü kapsayan içme suyu projesinin yapım işlerini de  tamamlayarak   bölge köylerini    hasretle beklediği  suya kavuşturmuş olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadık. İçme sularında bu ve buna benzer başarıyla sonuçlanan tüm projelerin tarihe önemli bir not olarak kaydedildi. Yeni yapılan tesislerin köylerimize tekrar hayırlı olmasını diliyoruz. Su kaynağına ulaşılamayan köylerde ise yine farklı arayışların devam ediyor. Yapılacak sondajlar ile de içme suyu sıkıntısı yaşayan köylerimizi bol ve kaliteli suya kavuşturmayı hedefledik.

“Yılsonuna kadar bitirileceğiz”

Ödeneğin diğer kısmıyla da ana grup yollarında standardı yüksek yolları oluşturabilmek amacıyla 14 kilometre kuru beton, 6 kilometre sıcak asfalt, 29 kilometre kilitli parke taşı ile toplamda 49 kilometre yol yapımının planlıyoruz. Burada da içme suyu ve yol projelerinin yüzde 50’sinin tamamlanarak kalan kısmının da yılsonuna kadar bitirileceğiz. Kırsala hizmet götürebilmemiz için KÖYDES projeleriyle bizleri destekleyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yine bu ödeneklerin ilimize aktarılmasında önemli katkıları olan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyor, alanda bu projeleri başarıyla uygulayan tüm ekibimize kolaylık ve başarılar diliyoruz.”