Lavvar Tesisi keşfi ertelendi

Bartın Platformu, Amasra'da HATTAT Enerji ve Maden Tic. A.Ş tarafından yapılması planlanan Kömür Hazırlama (Lavvar) Tesisleri ve Dolgu Alanı ile Rıhtım Projesi ile ilgili keşif ve incelemesinin Zonguldak İdare Mahkemesince verilen karara doğrultusunda ertelendiğini açıkladı.

Lavvar Tesisi keşfi ertelendi

Bartın Platformu, Amasra’da HATTAT Enerji ve Maden Tic. A.Ş tarafından yapılması planlanan Kömür Hazırlama (Lavvar) Tesisleri ve Dolgu Alanı ile Rıhtım Projesi ile ilgili keşif ve incelemesinin Zonguldak İdare Mahkemesince verilen karara doğrultusunda ertelendiğini açıkladı. Platform açıklamada şunları söyledi:

“Bartın İli, Amasra İlçesi, Gömü, Çapak, Tarlaağzı, Kazpınar ve Gavurpınar Köyleri sınırları içerisinde HATTAT Enerji ve Maden Tic. A.Ş tarafından yapılması planlanan Kömür Hazırlama (Lavvar) Tesisleri ve Dolgu Alanı ile Rıhtım Projesi ile ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 17/08/2023 tarihinde  ÇED (  Çevresel Etki Değerlendirmesi ) Olumlu kararı verilmiştir. 2015 yılından itibaren Lavvar tesislerine verilen ÇED olumlu kararları açılan davalar sonucu 4 defa iptal edilmiştir. 17.08.2023 tarihli ÇED olumlu kararının iptali istemiyle  Zonguldak İdare Mahkemesinin 2023 / 978 Esas sayılı dosyasında  dava açılmıştır. Zonguldak İdare Mahkemesince  04.03.2024 tarihli ara karar ile 14.03.2024 günü saat 10:00'da keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verildiği tarafımıza tebliğ edilmiştir. Bartın Platformu tarafından Keşif tarihi kamuoyuna bildirilmiştir. Bu kere Zonguldak İdare Mahkemesinin 11.03.2024 tarihli ara kararı ile keşif ve bilirkişi incelemesinin ertelenmesine karar verildiği tarafımıza tebliğ edilmiştir. Bartın Platformu olarak Termiksiz Yaşam mücadelesinin bir parçası olan Lavvar tesisine ilişkin verilen ÇED kararının iptali davasının peşindeyiz.

Hattat’ın keyfine göre sulandırılan bu sürecin her zaman olduğu gibi takipçisiyiz. Yerel seçimler arifesinde Bartın Platformunun 2009 yılından bu yana yıllara yayılan haklı mücadelesini itibarsızlaştırma çabasında olan tüm siyasetçileri de birlikteliğe davet ediyor, başka Amasra, başka Bartın olmadığını kamuoyuna tekrar ilan ediyoruz.”