Kuran Kursları yüz yüze eğitime başlıyor!

Bartın'da okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığına bağlı olan Kuran Kurslarının da yüz yüze eğitim başlıyor. Yüz yüze eğitime geçecek olan Kuran Kursları Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yayınlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde belirtilen tedbirler çerçevesinde eğitim verecek.

Kuran Kursları yüz yüze eğitime başlıyor!

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında bir kez daha toplanarak yeni kararlar aldı. Meclis 8 Ocak’ta aldığı karara istinaden Bartın genelinde zaruri olan ve açılmasına Valilik tarafından izin verilen yaygın eğitim kurslarında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yayınlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen tedbirlere uyulması şartıyla yüz yüze eğitimlere başlanılmasına karar verilmişti. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı uhdesinde olan Kur’an Kursu öğretim programlarında Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberleri ile Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan tedbirlere ve talimatlara uyulması kaydı ile yüz yüze eğitime başlanmasına karar verildi.

Terminaldeki yeme-içme yerleri açılıyor

Aynı zamanda Meclis yine Bartın genelinde otobüs terminallerinde faaliyette bulunan lokanta, restoran, kafeterya, pastane vb yeme-içme yerlerinin Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirlere uymak kaydıyla iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun olarak çalışmasına karar verdi.

Vali Güner başkanlığında toplanan Meclisin aldığı bu kararlar  sorumlu Vali Yardımcısının koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünce takip edilecek.  İlgili kurum ve kuruluşlara verilen görevler de gecikmeksizin ikmal edilecek.