Kırsalda talep villaya!

Haziran ayı gündeminin ilk toplantısında pandemi döneminden kaynaklı şehirlerde sıkıntı yaşayan vatandaşların kırsal alanda yapılaşma talebinin arttığını açıklayan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, bu artışın çoğunlukla villa türü yapılaşmaya dönük olduğunu söyledi. Gurbetçilerin de taleplerinin arttığını ifade eden Başkan Dursun 'Son dönemde pandemi döneminden kaynaklı şehirlerde sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızca Özel İdaremizin imar açısından sorumlu olduğu kırsal alanda yapılaşma talebi arttı. Bu artış, çoğunlukla villa türü yapılaşmaya dönük talep olmakla birlikte il dışında yaşayan gurbetçilerimiz ile geçmiş dönemlerde kırsaldan kente yerleşen hemşehrilerimizin oluşturduğu talepler. Bu talepler bizleri sevindiriyor' dedi.

Kırsalda talep villaya!

İl Genel Meclisi, haziran gündemini görüşmeye başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplanan Meclis Üyeleri, haziran oturumlarına 6 gündem maddesiyle başlarken Başkan Dursun ilk toplantıda “Meclis çalışmalarına katkı sağlayacak olan başta Meclis üyelerimiz olmak üzere yine tüm daire müdürlerimize teşekkür ediyor, meclis çalışmalarıyla alınacak olan tüm kararların şimdiden Özel idaremize ve Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.  5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği her ayın ilk haftasında toplanan İl Genel Meclisinin geçmiş aylarda olduğu gibi yine Haziran ayında da 5 günlük iş takvimi içerisinde Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak kararlara imza atacağız.  Meclis gündemlerini oluştururken her zaman içeriği önem arz eden gündemlerle çalıştık. Aynı hassasiyet Haziran ayı gündemine de yansıdı” dedi.  

2020’de gelir gerçekleşmesi 54 milyon oldu

Haziran ayının en önemli gündem maddelerinden birisi olan 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin Hesabının mecliste yapılacak görüşmeleriyle karara bağlanacağını söyleyen Dursun şöyle devam etti:  

“2020 Mali Yılı Kesin Hesabının öz kaynak gelir gerçekleşmesi 54 milyon 846 bin 787,27 TL, dış kaynak gelir gerçekleşmesi 54 milyon 746 bin 71,49 TL olmak üzere toplamda 109 milyon 592 bin 858,76 TL, gelir gerçekleşmesi oldu.  Gider gerçekleşme tablosu ise öz kaynakta 54 milyon 131 bin 201,05 TL, dış  kaynakta 54 milyon 455 bin 885,63 TL olmak üzere toplamda 108 milyon 587 bin 86,68 TL olarak gerçekleşti. Gerçekleşen tablonun gelirler açısından meclisin 2020 yılı bütçe tahmini doğrulandı. Meclisimizce bütçe döneminde 55 milyon olarak öngörmüş olduğumuz tahmini gelir bütçesinin yıl sonu geldiğinde gelir gerçekleşmesi açısından denk gelmiş olması karar organımız olan İl Genel Meclisimizin bu konudaki isabetli karar vermiş olmasından kaynaklanıyor.  O nedenle 2020 yılı bütçesinin hazırlanmasında katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.  

“Gerçekleşme oranları da kabul edilebilir seviyelerde”

Tabii kesin hesapların bir başka önemli tarafı da gider ve proje gerçekleşmesi. Burada meclis de onaylanan çalışma ve yatırım programının gerçekleşme oranları da kabul edilebilir seviyelerde. Oluşan bu tabloda 2 taraflı bir başarının söz konusu olduğunu bu konuda gelir gerçekleşmesindeki doğru öngörüsüyle il genel meclisimiz olurken yine projelerin gerçekleştirilme oranlarının yüksekliği göz önünde bulundurulduğunda da idarenin hakkının teslim edilmesi gerekiyor. O nedenle bu tablonun ortaya çıkmasını sağlayan meclisimize ve idaremize yürekten teşekkür ediyoruz.

“Kırsal alanda yapılaşma talebi arttı”

Haziran ayı toplantı döneminde imar konularında karara bağlanması gereken dosyalar da yer alıyor. Son dönemde pandemi döneminden kaynaklı şehirlerde sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızca Özel İdaremizin imar açısından sorumlu olduğu kırsal alanda yapılaşma talebi arttı.  Bu artış, çoğunlukla villa türü yapılaşmaya dönük talep olmakla birlikte il dışında yaşayan gurbetçilerimiz ile geçmiş dönemlerde kırsaldan kente yerleşen hemşehrilerimizin oluşturduğu talepler. Bu talepler bizleri sevindiriyor. Ancak bir başka yönüyle de meclise önemli bir sorumluluk yüklüyor. Bu kapsamda köylerde yoğunlaşacak yapılaşmanın doğru bir şekilde planlanması gerekiyor. O nedenle meclise gelen imar planlarını son derece önemsiyoruz.  Köylerde yeni taleplerle oluşacak olan yapılaşmayı da  planlı bir şekilde sürdüreceğiz.

“Tüm kararlar  Bartın’ımıza hayırlı olsun”

Ayrıca gündemde yer alan Proje Değişikliği ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu Meclis Başkanlığına ulaştı. Raporun okunmasının ardından mecliste yapılan değerlendirme sonucunda komisyon raporu doğrultusunda karara bağlandı. Haziran ayı toplantı döneminde İl Genel Meclisimizce alınacak olan tüm kararların idaremize ve Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyor, meclis çalışmalarına katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum.”