Kalaycı'dan gündeme ilişkin açıklamalar

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, bayram öncesi Bartın'daki basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalaycı'dan gündeme ilişkin açıklamalar

Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Kalaycı, İsrail’in saldırısından pandemi süreci ve normalleşme adımlarına kadar pek konuda değerlendirmede bulunarak şöyle konuştu:

“Bayramlaşmak ve gündeme ilişkin değerlendirmeler yapmak için basın toplantısı düzenlemeyi düşündük ancak öncelikle Mescid-i Aksa’da cereyan eden, Müslümanların üzerine bombalar yağdıran, namaz kılan insanları plastik mermilerle vuran, çocukların üzerine ne varsa yıkan, insanların oturduğu evleri başlarına göçerten ve insanlık namına her türlü rezilliği yapan İsrail terör devletini lanetleyerek sizlerin karşısına çıkmak zorunda kaldık. ‘Yıkılasın İsrail enkazını göreyim. Sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim’ demiş Necip Fazıl üstadımız.

Gerçekten hüzünlü bir bayram yaşıyoruz. Zaten pandemi nedeniyle eski Ramazan aylarını özler haldeydik ama İsrail her ne hikmetse Gazze’deki Müslüman kardeşlerimizin, çocukların ve kadınların üzerine bomba yağdırmayı İslam alemine bir mesaj olarak göndermeyi kendine uygun görüyor. Mekke, Medine Kudüs ve İstanbul hepsi de mübarek şehirler. İstanbul’un fethi de Fatih Sultan Mehmet Han’ın peygamberimiz (sav) hadisi şeriflerine nail olması hasebiyle ve 600 yıllık İslam’ın bayraktarlığını yapan Osmanlı’nın başkenti olması dolayısıyla bizim için mübarektir. Aynı Kudüs gibi, Mekke gibi, Medine gibi…

Allah bizlere Selahattin Eyyubi’leri göndersin. İnanın biz insanlar sadece kalbimizle buğz edebiliyoruz. İsteriz ki elimizle düzeltelim, zalimlerin karşısında duralım. Bugün bir kaç daha şunu algıladım: AK Parti olarak öyle bir lidere sahibiz ki, zalimlere karşı her zaman dik duran, mazlumun ve mağdurların yanında olan ve dünyada sesi gür çıkan bizim liderimi. O nedenle bugün biz bir kez daha mutluyuz böyle bir lidere sahip olduğumuz için.

“Pandemi, bizi krize doğru ilerletiyor”

Pandemi dolayısıyla gerçekten süreç 14 aydır devam etmekte ve bu da milletimizi, hükümetimizi bir krize doğru ilerletmekte. İnşallah bu kapanmalar son olur ve bundan sonra da aşılanma ile beraber bu süreci hep birlikte sağ salim atlatırız diye düşünüyorum.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka ve mutlaka riayet edelim. Başına gelen bilir. Ben de Koronavirüs illeti yüzünden 5 gün bayımı yastıktan kaldıramadım. O nedenle lütfen dikkat edelim. Ben Bartınlı hemşehrilerime çok çok teşekkür ediyorum. Pandemi kurallarına harfiyen riayet eden Bartın’ımız gerçekten bu süreçte başarılı bir grafik çizdi. Ülkemizde 62 binlerde başlayan vaka sayısı şu anda 13-14 binlerde. İnşallah bu sayının yakın zamanda 10 binin altında olduğunu da göreceğiz. Bu kurallara riayet edersek bunu millet olarak başaracağız inşallah.

Bu süreçte emeği geçen başta sağlıkçılarımız olmak üzere, Emniyet, Belediyelerimiz ve VEFA Grubu içinde yer alan muhtarlarımız, öğretmenlerimiz, hocalarımız ve din görevlilerimize de halkımıza da çok çok teşekkür ediyoruz.

Pandemi sürecinde Bartın’da 651 bin 752 TL yardım yapılmıştır. Bu birinci aydan bu tarihe kadar… 6 bin 154 adet gıda paketi yardımı yapılmıştır. Bu yardımların ve pandemi kurallarının işletilmesinde Sayın Valimize, Belediyelerimize, Kaymakamlarımıza, il ve ilçe teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu süreci geçirdik hamdolsun. Bundan sonra da maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak daha güzel ve özgür günler bizi bekliyor olacak inşallah.

Kahveci esnafına destek verildi

Bu arada kahvecilerle ilgili bir çalışma yaptık. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımıza ve İl Teşkilatımıza bu süreçte bize gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. 14 aydır biliyorsunuz kahvecilerimiz kapalı. Onun için bizler de çorbada tuzumuz olsun diye onları ziyaret ettik, dertlerini dinledik. Bu süreçte Sayın Valimize başvurduk, ki o da elinden geldiğince bizlere destek oldu. AK Parti Bartın İl Teşkilatı olarak bizler kahvecilerimize gıda çeki verdik. Aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma tarafından nakdi yardım d yapıldı. Bartın Belediyesi tarafından da evlerine Bayram alış verişi gönderildi. İnşallah bir nebze onların durumlarına katkı sunmuş olmuşuzdur. Tabi bu sadece kahveci arkadaşlarımıza yapılmadı. Pandemi sürecinde kapalı kalan berber ve kuaförlere de yapıldı. Ondan dolayı emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra Sayın milletvekilimize telefonla ulaşanlara ya da partimize gelenlere de elimizden gelenin en iyisini yaparak katkıda bulunduk, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”

“Mekanlar kademeli açılacak”

Pandemi ile ilgili kısıtlamalar bağlamında 17 Mayıs itibariyle sona erecek olan süreç sonrasına ilişkin beklentilerinin ne olduğu sorulan Kalaycı, “Sanki korona tamamen ülkemizde sona ermiş gibi bir hava esmesinden bahsetmiyoruz burada. Yavaş yavaş bir normalleşme süreci bekliyor bizleri. Maskeleri çıkaralım, kucaklaşalım, 10 metrekare içinde kalabalık olalım şeklinde değil… Yine maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek, kapanmadan önceki kurallar geçerli olacak 17 Mayıs’tan sonra. Kapalı olan yerler elbette ki kademeli olarak açılacak” dedi.

“İller arası kısıtlama gündemde olabilir”

 

Geçen yılki bayramlarda olduğu gibi Covid-19 pandemisi ile mücadele çerçevesinde ilimizin giriş ve çıkışlarını dışarıdan gelecek olanlara kapatma şeklinde bir projenin gündemde olup olmadığının sorulması üzerine ise Kalaycı, “Türkiye’deki vaka sayıları bunda çok önem arz etmekte. İnşallah vaka sayısı bir an önce düşer de hep birlikte rahata kavuşuruz. Ancak vaka sayısı 10 binin üzerinde olduğu takdirde ister istemez iller arası kısıtlamalara gidilir.” ifadelerini kullandı.

Birçok proje gündeme geldi

Toplantıya katılan basın mensuplarının Kalaycı’ya yönelttiği sorulardan biri de yıllardır konuşulan ancak bir adım atılamayan İnkumu’na tünel projesi ile Adapazarı-Bartın arasındaki tren yolu projesinin ilimizi ziyarete gelen Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yapılan görüşmelerde gündeme gelip gelmediği şeklinde oldu. Sözlerine Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na ilimize yaptıkları ziyaret ve konulara yaklaşımları için teşekkür ederek başlayan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, şunları söyledi:

“Bakanlarımızın ziyaretleri gerçekten çok faydalı oldu. İnşallah Bartın-Kurucaşile yolumuzun tünelleri ile birlikte açılmasında biz Sayın Cumhurbaşkanımızı davet edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bu organizasyon için Haziran ayı içinde Bartın’da ağırlamak istiyoruz. Ulaştırma Bakanımız geldiğinde Bartın’daki bütün yollarla ilgili sorunlar detaylı bir şekilde Sayın bakanımıza anlatıldı. Özellikle İnkumu tüneli gündeme geldi. Bu yolun çift gidiş gelişli bir şekilde olması ve rahatlatılması, sonrasında da İnkumu tüneli yapılarak İnkumu’nun Bartın’ın denize açılan bir mahallesi olmasını detaylı bir şekilde Sayın Vekilimiz ile birlikte anlattık. Bunun yanı sıra Bartın Çevre Yolu ile ilgili ihtiyacı anlattık. Kumluca-Abdipaşa bağlantısını söyledik. Yine Kozcağız-Hasankadı-Yenice bağlantısını söyledik. Arıt-Kayadibi- Bartın bağlantısını söyledik. Yani Bartın’daki bütün yollarla ilgili ne varsa Sayın Bakanımıza anlattık. Bunun için Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyorum Bartın halkı adına çünkü kendisi yollarla ilgili ne varsa Sayın bakana bir bir anlattı ihtiyaçları. Bu arada elbette ki tren yolu ile ilgili konuda gündeme geldi ve konuşuldu.”