İlk fidanlar toprakla buluştu

Kızılcık yılı başladı

İlk fidanlar toprakla buluştu

Haber Merkezi

Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Karahüseyinli ve Hacıhatipoğlu köylerinde 4 dekar alanda kızılcık bahçeleri kuruldu.

Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Karahüseyinli ve Hacıhatipoğlu köylerinde 4 dekar alanda kızılcık bahçeleri kuruldu. Yine aynı proje kapsamında Bartın’da  29 köyde 62 üreticiye 110 dekar alanda kivi, böğürtlen, ahdudu, kızılcık ve safran bitkilerinde organik tarım uygulamaları yürütülüyor. Organik Kızılcık yetiştiriciliğini artırmak, kullanılmayan arazileri tarıma kazandırmak, kızılcık ve benzeri ürünleri işleyen gıda sanayine kızılcık meyveleri temin etmek ve budanan dallarının da ahşap işlerinde kullanımını sağlanarak  aile ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla bu uygulamalara ilaveten fidanlar ve organik tarım sertifikası projeden; damlama sulama sistemi, dikim ve diğer işlemler çiftçilerden karşılanıyor.

800 KIZILCIK FİDANI DİKİLECEK

Karahüseyinli ve Hacıhatipoğlu köylerinde Kızılcık bahçelerinin tesisinde Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü G. Merve Şen Kul, Ziraat Mühendisleri Mutlu Keleş, Hüseyin Bilasa ve Cengiz Bostancı yer aldı.  2017 yılı içerisinde organik tarım amaçlı olmak üzere farklı köylerde toplam 800 adet kızılcık fidanının 16 dekar alanda dikimi planlanıyor. Bu yıl tesis edilecek yeni bahçeler ile Bartın’da organik tarım alanı yaklaşık 150 dekara ulaşacak