Hastane inşaatı ihale sonucu kesinleşince başlayacak

300 günde tamamlanacak

Hastane inşaatı ihale sonucu kesinleşince başlayacak

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 17 Ocak’ta ihalesi yapılan Amasra İlçe Hastanesinin ihale sonucunun kesinleşmesinin ardından inşaata başlanacağını söyledi. Hastanenin yapımı inşaatta başlandıktan sonra 300 günde tamamlanacak.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 17 Ocak’ta ihalesi yapılan Amasra İlçe Hastanesinin ihale sonucunun kesinleşmesinin ardından inşaata başlanacağını söyledi. Amasra Kaleşah Mahallesinde inşa edilecek olan hastanenin 3 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacağını ifade eden Tunç, hastanenin bodrum, zemin kat ve iki normal kat olmak üzere dört kattan  oluşacağını ve bünyesinde aile Hekimlikleri, diş ünitesi, doğumhane, poliklinik, müşahede odaları, hasta odaları ve acil bölümlerinin yer alacağını kaydetti. Hastanenin Amasra ilçesinin ilk basamak sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayacağını belirten  Tunç, inşaatın müteahhit firmaya yer tesliminden itibaren 300 günde tamamlanacağını açıkladı.

Bartın’a Sağlık alanında önemli yatırımlar

BARTIN DEVLET HASTANESİ 2019’DA TAMAMLANACAK

Yılmaz Tunç, 400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesi proje çalışmalarının da tamamlandığını belirterek, 2017 yılı yatırım programında yer alan hastanenin yapım ihalesi hazırlığının devam ettiğini dile getirdi. Tunç, 400 yatak kapasiteli Bartın Devlet Hastanesi’nin 72 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını, Bartın Merkez Şiremirçavuş Mahallesinde 127 dönüm arsa üzerinde inşa edileceğini, 2017 yılı yatırım programında 144 milyon TL proje tutarı olan Hastane’nin yapımının 2019 yılında tamamlanmasının planlandığının altını çizdi.  Yılmaz Tunç, Bartın Devlet Hastanesinin yapımı tamamlandığında Batı Karadeniz’in en modern ve en geniş imkanlarına sahip bir sağlık merkezi olacağını belirterek, Bartın ve çevre illerine de hizmet edecek hastanenin yapım ihalesi süreci ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştüklerini ve yakın zamanda ihale sürecini tamamlayarak inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

MEVCUT HASTANE REVİZE EDİLDİ

Bartın’da sağlık alanında önemli icraatlara imza attıklarını dile getiren Tunç,  400 yataklı Devlet Hastanesinin yanı sıra  mevcut hastanenin yoğun bakım, fizik tedavi, acil ünitelerinin kapasitelerinin artırılması ve tıbbi cihazların teknolojik gelişime uygun revize edilmesi ile ilgili olarak önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

MERKEZ ALADAĞ 112 ACİL İSTASYONU YATIRIM PROGRAMINDA

Bartın’da, Merkez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ulus İlçe Hastanesi, Bartın Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları ek blok, Fizik Tedavi Ünitesi’nin yapımını tamamlayarak hizmete açtıklarını, Amasra ilçe hastanesinin yapım ihalesini gerçekleştirdiklerini Tunç, Bartın’daki beldelerin tamamına ve bazı merkezi noktadaki köylere Aile Sağlığı Merkezleri inşa ettiklerini, Arıt, Kumluca, Kozcağız, Hasankadı beldelerinde ve Kayadibi, Ellibaş, Tekkeönü, Kızılelma ve Kurtköy’de Aile Sağlığı Merkezlerinin yapımlarını tamamladıklarını, Ulus Zafer Köyü, Merkez Kaşbaşı Aile Sağlığı merkezini, Bartın Merkez Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 112 acil istasyonu, Merkez Aladağ 112 Acil İstasyonu’nu da yatırım programına aldıklarını söyledi. Tunç, “Bartın’daki dev yatırımlar için tüm Bartınlılar adına başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza ve Bakanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.