Hangişi'den yetki süreci değerlendirmesi

2021 yılı yetki sürecini değerlendiren Türkiye Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, 'Türk eğitim-sen Bartın şubesi olarak İl genelinde 935 üye sayısı ile 2021 yılı yetki dönemini kapatıyoruz. İl genelinde olmasa da Bartın Üniversitesindeki sendikal yetkimiz bu yılda devam ediyor. İl genelinde ve diğer ilçelerde de inşallah önümüzdeki yıllarda Yetkili Sendika olmaya çalışacağız' dedi.

Hangişi'den yetki süreci değerlendirmesi

Türkiye Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, 2021 yılı yetki sürecini değerlendirdi. genelinde 935 üye sayısı ile 2021 yılı yetki dönemini kapattıklarını ifade eden Hangişi, “Bu yılda Mayıs ayını geride bırakıyoruz. Sendikal çalışmalarda mayıs ayı yetki sürecinde önemlidir. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'na göre 15 Mayıstaki kesinti listelerine göre; okullarda, ilçelerde, ilde ve ülke genelinde Yetkili Sendika belirlenir. Türk eğitim-sen Bartın şubesi olarak İl genelinde 935 üye sayısı ile 2021 yılı yetki dönemini kapatıyoruz. İl genelinde olmasa da Bartın Üniversitesindeki sendikal yetkimiz bu yılda devam ediyor.  İl genelinde ve diğer ilçelerde de inşallah önümüzdeki yıllarda Yetkili Sendika olmaya çalışacağız” dedi.

Hangişi’den teşekkür

Şube Yönetimi olarak İlçe Yönetimlerine  Kadın Komisyonu Üyelerine teşekkür eden Sezai Hangişi şöyle devam etti:

“Dik baş, tok karın, mutlu yarınlar için emek veren gayret gösteren ter döken her bir üyemize, her bir okul temsilcimize, İlçe Yönetimlerimize, Kadın Komisyonu Üyelerimize Şube Yönetimi olarak teşekkür ediyoruz. Bizlere olan bu inanç ve güveni unutmayarak çıktığımız emek mücadelesi yolunda yılmadan, yıkılmadan, eğilmeden ve eğrilmeden yürüyeceğimize söz veriyoruz. Ahlaka doğru yürümek mecburiyetindeyiz. Temizliğe, dürüstlüğe, adalete ve samimiyete yürümekle sorumluyuz. Milli bir sivil toplum kuruluşu olarak Türk Milletinin sesi ve tercümanı olan Türk Eğitim-Sen bu yürüyüşte kararlıdır. Korku zihniyetini yıkmak için kararlı adımlarla bir yürümeye devam ediyoruz. Daha mutlu, daha huzurlu bir eğitim camiası için, tüm benliğimizle haksızlığa karşı yürüyoruz, Adaletsizliğe karşı yürüyoruz.

“Görüşmediğimiz eğitim çalışanı yok sayılır”

Milli Eğitim'de her ne kadar yetkili olmasak da sendikal manada çalışmalarımız yıllardır kesintisiz devam etmektedir. Son 1,5 yıldır salgın nedeniyle çalışmalarımız sekteye uğrasa da, Şube olarak azami şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her okulu, her kurumu sürekli ziyaret ederek, üyemiz olsun olmasın tüm eğitim çalışanlarıyla görüşmeye, onların sorunlarını dinlemeye, görüş ve önerilerini almaya dikkat ediyoruz. Eğitim çalışanlarının düşünceleri, istekleri ve sıkıntıları bizim için önemli. Empatisi güçlü olan bir teşkilatız. İl genelinde, tüm eğitim kurumlarında üyemiz olsun olmasın, görüşmediğimiz eğitim çalışanı yok sayılır.

“Gayret bizden, takdir Allah’tan”

Bu rakamlar ne diyeceksiniz, bu rakamlar ilimizdeki ilk atama sözleşmeli öğretmenlerin sendikal dağılımıdır. 2020 Eylül ayında ilimize 102 tane sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Biz bu ilk atama öğretmen arkadaşlarımıza tek tek ziyaret ederek bilgilendirme yaptık, sendikamızın anlattık, görevlerinde başarılar diledik, yeni öğretmen olmaları dolayısıyla sendikal üyelik konusunda zorlamadık. Türk eğitim-sen olarak bizim sözleşme öğretmenlerden 4 tane üyemiz var, yetkide yarıştığımız diğer sendikanın ise 69 tane sözleşmeli üyesi var. Bu rakamlar ortada adaletsiz bir ortamın olduğunun göstergesidir. Tıpkı Bartın Merkez İlçe sınırları içinde Türk Eğitim-Sen’li bir okul müdürünün olmayışı gibi. Biz bu arkadaşlarımızın ne şartlarda üye olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu seneki yetki sürecinde Sözleşmeli Öğretmenlerimizin üyelik durumları etkili oldu. Tabi ki bunlar bahane değil. Önümüzdeki yılda yetkili sendika olma konusunda çalışmalarımız son hızla devam edecektir.    Gayret bizden, takdir Allah’tan…Var olsun üyelerimiz, var olsun Türk Eğitim-Sen”