Geçici Hayvan Bakım Evinde sona yaklaşıldı

Bartın'da 300'den fazla kedi ve köpeğe ev sahipliği yapacak olan Geçici Hayvan Bakım Evinde rehabilitasyon ihtiyacı olan, hasta, düşkün, sokakta aç kalmış ve sakatlanmış hasta hayvanlar tedavi edilecek. Bartın'da 1 milyon 200 bin TL maliyetle 19 bin 130 metrekare alana kurulan Geçici Hayvan Bakım Evi, sokak hayvanlarının rehabilite ve tedavi merkezi olacak.

Geçici Hayvan Bakım Evinde sona yaklaşıldı

Bartın’da 300’den fazla kedi ve köpeğe ev sahipliği yapacak olan Geçici Hayvan Bakım Evinde; rehabilitasyon ihtiyacı olan, hasta, düşkün, sokakta aç kalmış ve sakatlanmış hasta hayvanlar tedavi edilecek. Bartın’da 1 milyon 200 bin TL maliyetle 19 bin 130 metrekare alana kurulan Geçici Hayvan Bakım Evi, sokak hayvanlarının rehabilite ve tedavi merkezi olacak. Büyük ölçüde tamamlanan tesis son eksiklerin giderilmesiyle birlikte yakın tarihte hizmete alınacak. Tesiste kendi ortamında yaşamakta zorluk çeken hasta, zayıf ve sakat hayvanlar rehabilite ve tedavi edilecekler. Sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklere hizmet edecek olan tesise gelen hayvanların üreme kontrolleri sağlandıktan sonra tekrar doğal ortamlarına dönmeleri sağlanacak. Bartın Valisi Sinan Güner tesisi ziyaret edip incelemelerde bulunurken tesisin yapısı ve özellikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Güner: “Kapasitesi arttırılabilecek”

Tesisin tamamen hayvanları koruma kanunu kapsamında faaliyette bulunmak üzere kurulduğunu kaydeden Vali Güner aynı zamanda tesisin ulusal düzeyde kabul görmüş, örnek teşkil eden özelliklere sahip olduğunu söyledi. Tesisin kapasite sayısının da ihtiyaç dahilinde artırılabileceğine dikkat çeken Güner şöyle konuştu:

“Projesi ulusal düzeyde kabul edilmiş ve örnek gösterilen, diğer bu tür projeler yapmak isteyenlere örnek gösterilen bir sokak hayvanları geçici barınma ve rehabilitasyon merkezi. Burası tamamen hayvanları koruma kanunu kapsamında faaliyette bulunmak üzere kuruldu. Bu tür yerler hayvanların hapsedildiği, kapalı halde tutulduğu, bir yere toplandığı bir kamp alanı değil. Buraya gelen hayvanlar rehabilitasyon ihtiyacı olan, hasta, düşkün, sokakta aç kalmış, sakatlanmış hasta hayvanlar olacak. Bunlar buraya geldikleri zaman tedavileri, bakımları, beslenmeleri, ilaçları her türlü imkan burada veteriner hekim ve diğer görevlilerimiz tarafından sağlanacak. 300, 350, 380 kapasiteye kadar artabilen, tabi hayvanların kalış süreleri, rehabilitasyon ihtiyaçları, kısa süreli rehabilitasyon olur uzun süreli rehabilitasyon olur ama yapılış itibari ile 300 ile başlıyoruz.

“Bunlar bize bir emanet”

Bunun 80 tanesi kedi diğerleri köpek şeklinde ama dediğim gibi bu belirli normlarda belirlenmiş sayılar. Kapasitenin, buradaki doğal yapıyı da düşünürsek daha da artacağını düşünüyoruz. Her şeyi yapıyoruz. Efendim yollar yapıyoruz, su yapıyoruz, sanayi tesisleri yapıyoruz ama böyle bir tesiste bizim mesuliyetimizdi. Bizim devlet olarak nasıl düşkün bir insana toplumdaki insanlara bakıyorsak bunu hayvanlara da bakmamız gerekiyor. Bunlar bize bir emanettir. Ama hayvana bakıyoruz diye onları getirip bir yerlere hapsedip önlerine bir parça ekmek atıp bu işi yapıyorum diyemeyiz. Bu işi usulüne göre olması gerektiği şekilde inşallah burada yapacağız. Burayı hep beraber elde tutacağız, hep beraber yaşatacağız.”