Gazhane Kültür Parkı Projesi start alıyor

Projenin yarın temeli atılıyor

Gazhane Kültür Parkı Projesi start alıyor

Bartın Belediyesi tarafından projelendirilerek ihalesi yapılan Gazhane Kültür Parkı için yarın ilk kazma vuruluyor. 5 bin metrekaresi peyzaj çalışmaları 6 bin metrekaresi de yeniden yapılacak proje yarın yapılacak temel etme töreniyle start alacak.

Bartın Belediyesi tarafından projelendirilerek ihalesi yapılan Gazhane Kültür Parkı için yarın ilk kazma vuruluyor. 5 bin metrekaresi peyzaj çalışmaları 6 bin metrekaresi de yeniden yapılacak proje yarın yapılacak temel etme töreniyle start alacak. Bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “4 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’da yapacağımız temel atma törenimize tüm halkımızı davet eder, saygılar sunarım” dedi.

PROJE 11 BİN METREKARELİK BİR ALANA YAPILACAK

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, projeyle ilgili daha önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu. Projenin toplam 11 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılacağını ifade eden Cemal Akın, “Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve İş Atölyeleri inşaatımızı Yalı’daki yerinden kaldırarak Sanayi Sitesine taşıyoruz. Bu birimlerimizi yeni ve daha kullanışlı olarak yapacağımız yeni binalarına kavuşturacağız. Yalı’daki alanı ise Gazhane Parkı ile birleştireceğiz. Garajı kaldırdığımızda 5 bin metrekarelik boş bir alana sahip olacağız.  6 bin metrekarede Gazhane alanı mevcut. Biz bu her iki alanı da birleştirip 11 bin metrekarelik bir alana sahip olmayı planlıyoruz. Ve bu alanda yaz ve kış kullanılabilecek modern bir alan yapıp halkımızın hizmetine sunacağız. Burada anlattığımız sadece son yaptığımız çalışmalardır. Bu çalışmalarımızın öncesinde de birçok projeyi Bartın’ımıza kazandırdık. Yeni projelerimizle de kentimizi renklendirmeye, güzelleştirmeye devam edeceğiz. Çok sayıda projeler, çalışmalar yaparak şehrimize kazandırıyoruz.” Demişti.

BELEDİYE PROJENİN GÖRSELLERİNİ PAYLAŞMIŞTI

Bartın Belediyesi ise resmi internet sitesinde projenin görsellerini yayınlayarak kamuoyuyla paylaşmıştı. Projenin görselleri adeta nefes kesmişti.  Görsellerde dikkat çeken en önemli şey ise yapay bir havuzun içerisine yerleştirilmiş Bartın Irmağı’nın ve Yalı mevkiinin adeta simgesi haline gelen gemi maketi olmuştu.  Yürüyüş yollarından çocuk parkına kadar bir çok sosyal alanın bulunduğu projede aynı zamanda halkın yazın ve kışın oturması için tasarlanan açık ve kapalı kafeteryalarda bulunuyor.

 PROJENİN İHALESİ ARALIKTA YAPILMIŞTI

Projenin ihalesi ise aralık ayında Bartın Belediyesi’nde gerçekleştirilmişti. Belediye ihale salonunda yapılan ihaleye Canip Safranbolulu’ya ait Safranbolu İnşaat, MÖZ İnşaat adına Erol Özel ve Özbulut İnşaat katılmıştı. İhale, kapalı ihale usulü teklifiyle gerçekleştirilirken Safranbolu İnşaat  KDV hariç 2 milyon 140 bin TL, MÖZ İnşaat KDV hariç 1 milyon 374 bin TL teklifte bulunmuştu. Özbulut İnşaat ise ihale dosyası evrakları uygun bulunmadığından İhale Komisyonunca ihaleden elenmişti.  Yapılan teklifleri değerlendirecek olan İhale Komisyonu, önümüzdeki günlerde ihaleyi kimin alacağına karar verecekti. 13 Mart 2017 tarihine kadar bitirilmesi planlan projenin Bartın Belediyesi tarafından yaklaşık maliyeti 1 milyon 836 bin 152 TL olarak belirlenmişti.

ESKİ ULAŞIM HİZMETLERİ BİNASI OCAKTA YIKILMIŞTI

Projenin içerisinde yer alan eski Ulaşım Hizmetleri Binası ve araç makine park alanı ile atölyelerin bulunduğu alanla mevut Gazhane Parkının birleştirilip yeninden düzenlenmesi için Yalı’da geçen ay yıkım çalışması yapılmıştı.  Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da yıkım çalışmalarına katılmıştı.  binanın yıkımında ilk balyozu Cemal Akın vurmuştu. Yıkımda projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Akın, “Çok uzun yıllardır Bartın’a hizmet veren araçlarımızın, fen işlerimizin, su işlerimizin ve elektrik bölümümüzün konuşlandığı, tamir işlerinin yapıldığı yer halinde Gazhane’nin hemen yanında bulunan ulaştırma müdürlüğümüzü hepinizin bildiği gibi sanayiye taşıdık. Sanayiye yeni bir yer yaptık, 3 bin m2 kapalı alanı, 4 bin metrekare  açık alanı bulunan çok modern bir yer haline getirdik orayı. Burada da Allah nasip ederse bu eski binaların yıkımlarını sağlayacağız ve ardından 5 bin metrekare gazhane bölgesi ile 6 bin metrekare bu alanımızı da içine katarak çok güzel bir şekilde Gazhane Parkı dediğimiz Bartın’a yakışır, değişik bir konseptle kış günüde kullanılabilecek ve Bartın’a çok uzun yıllar hizmet verecek bir alan haline getireceğiz. Böyle bir bina yapmakla, böyle bir eseri meydana getirmekle ilgili eski binalardan bize yarayan her şeyi alıp yeni ulaştırma binasına getirdik. Eğer bir aksilik olmazsa 21 Ocak’ta temel atacağız” demişti.

2 BİN 150 METREKARE İKİ KATLI KAFE YAPILACAK

Projeyle ilgili detaylarda veren Cemal Akın, “Şu an Gazhane Parkı’nın olduğu yerde peyzaj düzenlemeleri yapılacak ve bunu biz belediye olarak kendimiz yapacağız. Bina ve imar anlamında bir şey olmayacak. Burada ki 6 bin m2 alanımız imarlı bir alan olmasına rağmen sadece 2 bin 150 metrekare iki katlı kafe yapacağız. Yanına bir platform ve havuz yapacağız. Havuzun içerisinde bir gemi olacak. Yani burası da bir yaşam merkezi haline gelmiş olacak.  2017 yılı içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Aksilik olmazsa 2017 yılı içerisinde bitmiş olacak. Biz hizmetlerimize devam ediyoruz. Kim ne derse desin bizim bunları yapmamız ve halka kazandırmamız lazım. Tüm arkadaşlarımızla, tüm çalışan kardeşlerimizle beraberce kol kola verip bu hizmetleri vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuşmuştu.