Eğitim Sen'de Sedat Bora güven tazeledi

Eğitim Sen Bartın Şubesi 11.Olağan Genel Kurulu'nu Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Kongredeki seçimlerde Eğitim Sen Bartın Şubesi Başkanı Sedat Bora güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Eğitim Sen'de Sedat Bora güven tazeledi

Eğitim Sen Bartın Şubesi 11.Olağan Genel Kurulu’nu Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Divan Başkanlığını Eski Amasra Eğitim Sen Başkanı Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın yaptığı kongrede divan kurulu üyelikleri Eski Eğitim Sen Şube Başkanı Bayram Şimşek, SES Şube başkanı Fehmi Yüksel ve BES Şube Başkanı Metin Ergin’den oluştu. Genel Kurula CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Amasra CHP İl Başkanı Selim Karakaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ve CHP yöneticileri, Sol Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Güler ve Amasra İlçe Başkanı Adnan Soylu, Bartın Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mehmet Korkut, KESK’e bağlı SES, BES, ESM yöneticileri Bartın Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Kubilay Menteş, Bartın Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nilgün Saban, Bartın Platformu Yürütme Kurulu üyeleri Erdoğan Atmış ve Mustafa Artar ve Berkay Dal, Ziraat Mühendisleri Odası’ndan Ayşe Sevtap Uzun, emekli öğretmenler ve Eğitim sen üyeleri katıldı.

Geride kalan 3 yıl içerisinde emek, eğitim hakkı, çevre ve demokrasi konularında Bartın genelinde verilen mücadelelerin ve yürütülen faaliyetlerin değerlendirildiği genel kurulda, gelecek dönem özel-kamu ayrımı gözetmeksizin tüm eğitim emekçilerinin sorunlarını mücadele konusu yapılarak, kapsayıcı bir örgütlenme modeline geçilmesi gerektiği vurgulandı. Eğitim Sen’in birçok alanda mücadele yürüttüğüne de dikkat çekilerek tüm üyelerinin görev alacağı kurumsal bir yapının geliştirilmesi gerektiğinin de kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekildi.

Konuşmaların ardından yapılan seçim neticesinde ise Yürütme Kurulu’na; Sedat Bora, Aysun İlerler, Deniz Burak Bayrak, Hasan Buğra Kapucu, Tuğba Aydoğan, Yüksel Tunçer ve Yasin Özdemir seçildi.

Yürütme Kurulu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ilk toplantısında ise görev dağılımını belirledi. Buna göre; Yürütme Kurulu Başkanı Sedat Bora olurken Yüksel Tunçer – Sekreter, Hasan Buğra Kapucu - Mali Sekreter, Denız Burak Bayrak - Örgütlenme Sekreteri, Tuğba Aydoğan – Özlük Hukuk Sekreteri, Yasin Özdemir – Eğitim Sekreteri, Aysun Özdemir - Kadın Sekreteri oldu. Denetim Kurulu’nda Başkan Sabri Ekmekçi, Başkan Yardımcısı Soner Kaykı, Raportör ise Emin Öztürk olurken, Disiplin Kurulu Genel Merkez Delegesi Sedat Bora, Disiplin Kurulu Başkanı Erdal Güzel, Başkan Yardımcısı Derviş Bahar, Üye ise Nurgül Çağşar Evci seçildi.