CHP'den Bartın'da pankart atağı

CHP'nin Merkez Bankası'nda olması gerektiği söylenen döviz rezervine ilişkin hükümete yönelttiği '128 milyar dolar nerede?' sorusunun yer aldığı afişlerin Amasra İlçesine asılmasının ardından CHP İl Başkanlığı aynı afişi Türk bayraklarıyla birlikte parti binasına astı. CHP İl Başkanı Selim Karakaş asılan afişlerle ilgili 'Bu günlerde, halkımızın yanıtını sonuna kadar hak ettiği, tüm Türkiye'nin merakla sorduğu çok basit bir sorunun cevabını Bartın'da da arıyoruz' dedi.

CHP'den Bartın'da pankart atağı

Bursa'nın Mudanya İlçesinde CHP'nin reklam panolarına astırdığı “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin toplatılmasının ardından, sorumlular hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten soruşturma başlatılmıştı. Bu gelişmenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Türkiye genelindeki tüm CHP’li belediyelere sorumluluk alanlarındaki billboard ve panolara “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartların asılması talimatını vermişti.

Bankoğlu’ndan afişlerin sökülmesine tepki

Talimat doğrultusunda Bartın’ın CHP’li tek belediyesi olan Amasra’ya da“128 milyar dolar nerede?” sorusunu taşıyan pankart asılırken CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu afişlerin sökülmesine tepki gösterdi. CHP Merkez İlçe Başkanlığının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bankoğlu “Burası Amasra. Afişlerde bu millete ait, ama Merkez Bankası kasasından buhar olmuş “128 Milyar Dolar Nerede” diye soruyoruz? Saraydan gelen talimatla afişler sökülüyor.  Türkçemizde güzel deyimler vardır. Neden üzerine alındın, yarası olan gocunur, ateş olmayan yerden duman çıkmaz!” demişti.

“Çok basit bir sorunun cevabını Bartın'da da arıyoruz”

CHP İl Başkanlığı aynı afişi Türk bayraklarıyla birlikte bu kez parti binasına astı. CHP İl Başkanı Selim Karakaş, afişin parti binasına asılmasıyla ilgili “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu günlerde, halkımızın yanıtını sonuna kadar hak ettiği, tüm Türkiye'nin merakla sorduğu çok basit bir sorunun cevabını Bartın'da da arıyoruz. “128 Milyar Dolar Nerede”?” dedi.

Öte yandan AK Parti teşkilatının  pankartla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.