Çakır'dan ilçe hastanesine Tıp Bayramı ziyareti

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarını takdir etmek ve 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamak amacıyla Amasra Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Çakır'dan ilçe hastanesine Tıp Bayramı ziyareti

Hastane ziyareti sırasında Başkan Çakır, hastane yöneticileri ve sağlık personeliyle bir araya gelerek onların çalışmalarını yakından gözlemledi ve kendilerine teşekkür etti. Recai Çakır  “Sağlık emekçilerinin, özellikle COVID-19 salgını döneminde sergiledikleri fedakarca çabadan dolayı hepimizde çok özel bir yer edindiler. Onların özverili gayretlerinin karşılığını ne devlet ne de halk olarak tam olarak verdiğimizi düşünmüyorum. Sağlıkta şiddet bugün ülkemizin en önemli meselelerinde biri olarak önümüzde duruyor. Yaşanan şiddet olayları, sağlık çalışanlarımızı derinden sarstığı gibi korku ve paniğe kapılmalarına neden oldu. Ayrıca şiddet, çalışanların meslekten soğumalarında, tükenmişlik sendromuna sürüklenmelerinde de önemli yer tuttu” dedi.

“Kalpleri Bile Yorgun!’’

Sözlerine, 8 Mart 2022 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı basın açıklamasına gönderme yaparak devam eden Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır “Pandemi sürecinde canlarını ortaya koyup, halk sağlığını için ölen doktorlarımıza, devletin en üst makamı ‘Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin’ diyerek gönüllerini kırdı. Bugün onları ziyaret ettiğimde bu kırgınlığın izlerini yine gördüm.  Canları çok şey anlatmak istiyor ama yorgunlar. Beyinleri yorgun, bedenleri yorgun, bunca şeyi affeden kalpleri bile yorgun. Hevesleri yorgun, iyimserlikleri yorgun, konuşarak anlaşmaya olan inançları bile yorgun. Çok yorgunlar. Bizleri sağlıklı kılmak için sağlıklarından, kendilerinden, ailelerinden, hayatlarından taviz veren tüm sağlık çalışanlarına minnet ve sevgiyle 14 Mart Tıp Bayramı kutladım. Emekleri ve gayretleri için hepsine gönülden teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Hastane personeli de Başkan Çakır'a, ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Amasra halkının sağlık hizmetlerine destek vermek için gösterdiği ilgiye minnettar olduklarını ifade etti.

Ziyaret, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın Amasra Devlet Hastanesi çalışanlarına bu anlamlı gün için taktim ettiği hediyeler ve her zaman yanlarında olduklarını ve onları desteklenmeye devam edeceği mesajıyla son buldu.

Formun Üstü