Bocce Spor Kursu başladı

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ÇOGEP kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü paydaşlığında 'Bocce Spor Kursu' başlatıldı.

Bocce Spor Kursu başladı

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Bartın’da çocuklara yönelik farkındalık faaliyetlerine devam ediliyor.

ÇOGEP kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü paydaşlığında "Bocce Spor Kursumuz" Cumhuriyet Ortaokulu Bocce sahasında başlatıldı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ÇOGEP projesi ile  Bartın’da çocuk ve gençlerin sosyal ve kültürel yönden gelişiminin sağlanarak topluma faydalı bireyler olmalarına, çocuk ve gençlerin eğitim başarılarının arttırılması noktasında çalışmalar sürüyor.

Öte yandan gerçekleştirilen faaliyetlerle suç olgusuna çok yönlü yaklaşılıp bu yöntemle çocuk ve gençleri, suça iten olumsuz etkenlerden uzaklaştırılması sureti ile suç oranlarının azalmasına, sportif ve sosyal etkinliklerle kent yaşamı imkânlarından faydalanan kişi sayısındaki artış ile sosyal yaşama uyum sağlanması amaçlanıyor. 

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ÇOGEP ile proje yararlanıcılarının birbirleri ile kaynaşması, boş zamanlarını daha etkili ve verimli geçirmeleri, çocuk ve gençleri sportif aktivitelere yönlendirerek sokağın olası tehlikelerinden uzak tutulması, devlet olarak toplumun her bireyinin yanında olduğunu ve her bireye eşit davrandığını hissettirmek amacıyla çocuk ve gençlere yönelik çalışmaların artarak devam edeceği öğrenildi.