Bir günde 2 bin 788 doz aşı yapıldı

BARTIN GÜNLÜK REKORUNU KIRDI

Bir günde 2 bin 788 doz aşı yapıldı

15 Haziran 2021 tarihinde 2 bin 788 doz aşı uygulaması ile Bartın günlük rekorunu kırdı. Uygulanan toplam aşı dozu ise 110.600'ü geçti. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada vatandaşlara aşı çağrısında bulunarak, “Hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz.”ifadelerine yer verildi.

Bartın’da COVID-19 ‘la mücadele kapsamında planlanan aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Bartın İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan aşı ekipleri sağlık müdürlüğünün bahçesinde kurulan aşı standıyla aşı uygulamalarına hız verdi.

Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Çalışanları, Bartın Tarım İl Müdürlüğü çalışanları, berber ve kuaförlerin aşı uygulamaları aşı programı dahilinde gerçekleştirilirken İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada aşıya büyük ilgi ve talep olduğu belirtildi.

 

 

Bakan Koca yeni uygulamayı duyurdu

Bakan Koca yaptığı paylaşımda "Bugün Randevu İstesem Aşım Ne Zaman Yapılır? “Gün içinde randevu, gün içinde aşı” uygulamasını başlattık. Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım" ifadesini kullandı.

 

Bu hızla gidersek eylül başı başı rahatız!

Sağlık Bakanı Koca, Randevuların SGK’ya kayıtlı tüm çalışanlar ile 40 yaş ve üzerine açılmasıyla, aşılamada gaza basıldı. Önceki gün 800 bin dozun üzerinde aşı yapılarak rekor kırıldı, dün hastane önlerinde kuyruklar oldu. Uzmanlar “Böyle gidersek ayda 24 milyon doz aşı yapılır, bu da eylül başında rahat edeceğiz anlamına gelir” diyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı duyuruların ardından, SGK’ya kayıtlı tüm çalışanlar ile 40 yaş ve üzeri olanlar koronavirüs aşısı olmak için hastanelerin ve aile sağlık merkezlerinin yolunu tuttu. Yurt genelinde aşıya talep yoğundu, bazı hastanelerin önlerinde kuyruklar oluştu.

Sırası gelene randevusuz aşı

Dün sağlık merkezlerine ve hastanelere randevusuz giden vatandaşlara da aşıları yapıldı. Aşıları yapılanların bilgileri, e-nabız sistemine girildi. Bakan Koca, Türkiye’de 1 milyon 240 bin 311 kişiye aşı yapıldı. 24 saat içinde bu kadar doz aşı, önümüzdeki günler için güven. Sağlık çalışanlarımız için tatlı bir yorgunluk” mesajını paylaştı.

 

Rekor geldi! 1 milyon 240 bin doz aşı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saat içinde 1 milyon 240 bin 311 doz aşı yapıldığını duyurdu. Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabındaki paylaşımında, "1 milyon 240 bin 311 sizce nedir? 24 saat içinde bu kadar doz aşı, randevu alıp aşı olan bu kadar insan. Önümüzdeki günler için güven. Sağlık çalışanlarımız için tatlı bir yorgunluk." ifadelerini kullandı.

Sinovac müjdesi! Randevular tekrar açıldı

Koca, “Türkiye'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılama çalışmaları hız kazanırken, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sistemi üzerinden Sinovac aşıları için yeniden randevu verilmeye başlandı.Bazı vatandaşlar MHRS sistemine girdiğinde Sinovac aşı randevusu alabiliyor”dedi.

 

 

 

 

Bir günde 2 bin 788 doz aşı yapıldı
Bir günde 2 bin 788 doz aşı yapıldı
Bir günde 2 bin 788 doz aşı yapıldı
Bir günde 2 bin 788 doz aşı yapıldı
Bir günde 2 bin 788 doz aşı yapıldı
Bir günde 2 bin 788 doz aşı yapıldı