Berber ve kuaförlerde tüm test sonuçları negatif

Bartın'da berber ve kuaförlere yapılan koronavirüs testiyle ilgili sosyal medyadan yapılan bazı paylaşımların paniğe neden olduğunu ifade eden Bartın Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cemal Zeybek, berber, kuaför ve güzellik salonu işleten tüm üyelere ve çalışanlara yapılan tüm testlerin sonucunun negatif olduğunu açıkladı. Zeybek, 'Yanlış haberler ve düşünceler, üstüne düşen bütün sorumlulukları en ince ayrıntısına kadar yerine getirmiş ve tüm hijyen kurallarına uyarak çalışan berber, kuaför ve güzellik salonları için yapılan büyük haksızlıktır' dedi.

Berber ve kuaförlerde tüm test sonuçları negatif

Bartın Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cemal Zeybek, Bartın’da berber, kuaför ve güzellik salonları sahipleri ve elemanları olmak üzere 336 kişiye yapılan genel tarama koronavirüs testiyle ilgili açıklamada bulundu. Bartın’daki tüm berber, kuaför ve güzellik salonları sahipleri ve elemanlarının hijyen kurallarına büyük özen gösterdiğini ifade eden Zeybek “ Bilindiği üzere , 21 Mart 2020 tarihinde koranavirüs (Covid-19) sebebi ile 52 gündür kapanan işyerlerimiz  11 Mayıs 2020 tarihi itibariyle , sıkı önlemler alarak faaliyete geçmiş bulunmaktadır. Bartın da tüm berber, kuaför ve güzellik salonları Belediyemizin desteği ile tek tek dezenfekte edilmiş , her müşteri için tek kullanımlık malzemeler kullanılmış ve bütün hijyen kurallarına hem kendi sağlığımız hem müşterilerimizin sağlığı  açısından büyük özen gösterilmiştir” dedi.

“Yanlış haber ve düşünceler büyük bir haksızlık”

Sosyal medyadan yapılan bazı paylaşımların paniğe neden olduğunu kaydeden Cemal Zeybek şöyle devam etti:

“İlk faaliyete geçen meslek gurubu olduğumuz için tüm meslektaşlarımıza koronavirüs testti yapılmıştır. Bu testler meslektaşlarımızın hasta olması yada belirti gösterdiği anlamına gelmemektedir. Zamansız ve gereksizce sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımlar paniğe neden olmuştur. Bu gibi yanlış haberler ve düşünceler,  üstüne düşen bütün sorumlulukları en ince ayrıntısına kadar yerine getirmiş ve tüm hijyen kurallarına uyarak çalışan berber, kuaför ve güzellik salonları için yapılan büyük haksızlıktır.

“Tüm test sonuçları negatif”

İlimiz genelinde Berber, Kuaför ve Güzellik Salonları sahipleri ve elemanları olmak üzere 336 kişi arasında, virüsün kuluçka dönemi (7-14 Gün)yapılması gereken tarama testleri sonucunda bir kuaför ve bir berberde test sonuçları pozitif çıkmıştır. Önce pozitif çıkan iki kişinin bugün kesinleşen ikinci test sonuçları negatife dönmüştür. Böylece Bartın genelinde berber, kuaför ve güzellik salonu işleten tüm üyelerimize ve çalışanlara test uygulanmış olup tüm sonuçlar negatif  olarak  belirlenmiştir.

“Medya hassas bir şekilde davrandı”

Yeni normalleşme süreci çerçevesinde 52 gün kapalı kaldıktan sonra tüm şartları eksiksiz yerine getiren, tüm olumsuzluklara karşı mesleğini yerine getiren tüm üyelerimize teşekkür ederim. Ayrıca bu süreç içinde Bartın yerel medya kuruluşlarımız hassas bir şekilde davranmışlardır. Üyelerimizin gerek işyerleri gerekse isimleri paylaşılmamıştır. Bu duyarlılıklarından dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür ederim.”