BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) akademik ve idari insan kaynağı ile aileleri 'Geleneksel İftar Programı'nda bir araya geldi.

BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesinde düzenlenen iftar programına üniversite personeli aileleriyle birlikte katıldı. İftar öncesi masaları gezerek iyi dileklerini ileten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, büyük bir aile olarak 11 ayın sultanı Ramazan’da bir sofrada buluşmanın huzurunu yaşadıklarını ifade etti. Yoğun ilgiyle gerçekleştirilen programda BARÜ ailesi, ezanın okumasıyla birlikte oruçlarını dualarla açtı.

“Birlik ve beraberlik içerisinde geçen her gün gelecek adına önemli bir kazanım”

Programda bir konuşma yapan Rektör Uzun, “Sevgi, dostluk, teslimiyetle birlikte mücadelenin ve umudun en içten örneklerine şahit olduğumuz Ramazan ayının bu gününde sizlerle bir arada olmanın, ailelerinizle birlikte aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Rektör Uzun, birlik ve beraberlik içerisinde geçen her günün gelecek adına önemli bir kazanıma dönüştüğünü ifade ederek “Çalışmanın, üretmenin ve yarınlara değer katmanın bir misyon olarak benimsendiği Üniversitemizde, tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Artık herkes tarafından bilinen Bartın Üniversitesi markasının yine sizlerin çabasıyla değerine değer katacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“Mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Gazze’de yaşanan zulme değinerek İsrail sorununa karşı tavır almaya devam edilmesi gerektiğini de kaydeden Rektör Uzun, “Sözlerin tükendiği ve kelimelerin kifayetsiz kaldığı Gazze’deki ve diğer tüm mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Onlara destek olmaya ve dua etmeye devam edeceğiz. Ufkumuzun uzandığı her yerde gözlerini bize çevirmiş her bir kardeşimizin derdiyle dertlenecek, elimizden ne geliyorsa yapmaktan çekinmeyeceğiz” şeklinde konuştu.