Bartınspor'da yeni hedef kademeli başarı

Kenan Dursun başkanlığında en az 3-4 yıllık bir planlamayla Bartınlı gençler başta olmak üzere desteklenen alt yapıdaki gençleri takıma kazandırma hedefiyle çıktığı yolda yeni sezona hazırlanan Bartınspor, kendisi gibi gençleri il takımına ve il sporuna kazandırma hedefiyle yeni takımı oluşturacak olan Teknik Direktör Kamil Tantaoğlu'yla imzaları attı. 'Bartınspor formasının hakkını verecek, Bartın'ı hedefine ulaştıracak takımı' kuracaklarını söyleyen Bartınspor Başkanı Kenan Dursun, kongreden sonraki 15 günlük sürede amatör spor kulüpleriyle birlikte kulübün yol haritasını belirlediklerini açıkladı. Alt yapının desteklenmesi, Bartınlı gençlerin takıma kazandırılması gibi uzun soluklu bir planlama yaptıklarını vurgulayan Dursun, 'O sene bu sene' değil de 'Öze dönerek o sene bu sene' sloganıyla çıktıkları yolda kademeli başarıyı hedeflediklerini kaydetti. Dursun ayrıca 'Kenan Dursun böyle bir hesapla buraya gelmedi' diyerek Bartın Belediye Başkanlığı Adaylığı için Bartınspor Başkanı olmadığını ifade etti. Çiçeği burnunda Sakaryalı Teknik Adam Tantaoğlu da görevdeki iddiasını 'Bundan sonra bu şehir benim namusum' sözleriyle aktardı.

Bartınspor'da yeni hedef kademeli başarı

Kenan Dursun başkanlığında en az 3-4 yıllık bir planlamayla Bartınlı gençler başta olmak üzere desteklenen alt yapıdaki gençleri takıma kazandırma hedefiyle çıktığı yolda yeni sezona hazırlanan Bartınspor, kendisi gibi gençleri il takımına ve il sporuna kazandırma hedefiyle yeni takımı oluşturacak olan Teknik Direktör Kamil Tantaoğlu’yla imzaları attık. Yemen Kahvesindeki imza töreninde Kulübün yeni yönetiminden Murat Yıldırım, Tuncay Maden ve Oktay Özçelik de yer aldı. Törende Alt yapının desteklenmesi, Bartınlı gençlerin takıma il futboluna kazandırılması, ağırlıklı gençlerden oluşması planlanan yeni takım, 3-4 yıllık kademeli başarı, kongrede gelişen süreçle birlikte Kenan Dursun’un nasıl başkan olduğu, önümüzdeki yerel seçimlerde Bartın Belediye Başkanlığı adaylığı gibi ilginç ana başlıklar konuşuldu. Kongre sürecinin ardından geçen 15 günlük sürede belirlenen yol haritasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bartınspor Kulübü Başkanı Kenan Dursun, imzalar atılmadan önce şunları söyledi:

“Bugün Bartınspor için önemli bir gün. Biliyorsunuz 15 Temmuz tarihinde Bartınspor’umuz olağanüstü bir kongre gerçekleştirdi. Kongremizde oluşan 2023-2024 dönemini birlikte götüreceğimiz yeni yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber kongre sonrası 15. Günü geride bırakmış olduk. Bartınspor 1934’den beri sportif faaliyetlerine devam eden bir kulüp. Önemli bir değerimiz. Bartın’ın dışarıya açılan penceresi. Önemli bir marka değeriz. Bunun için biz Bartınspor’umuza büyük bir özveriyle bakıyoruz. Büyük bir çaba içerisindeyiz. 1934 yılından bugüne baktığımızda Bartınspor’umuzun sportif başarıları elbette var. 1984 yılında profesyonelliğe çıkmış 1990’lı yılların sonunda da profesyonel ligden amatör lige düşmüş, 2010 yılından bugüne de kurulan BAL liginde her yıl devam ediyor.

“3-4 yıllık planlarla bu takımı hedefine ulaştıracağız”

Uzun yıllar BAL Liginde Bartınspor’u birlikte takip ettik. Bende zaman zaman Bartınspor’un yönetimlerinde görev aldım. Ama bir türlü Bartınspor’u geçişteki özlenen başarılı günlerine en azından son 10 yıldır getirememiştik. Kongre süreci zor geçti. Bu 15 günlük süreyi de çok önemsedik. Bazen geç kaldığımızı düşündük ama ligler 1 Ekim’de başlayacağı için aslında çok geç kalmadık. 15 günlük süreyi de iyi değerlendirdik. Biz öncelikle Bartınspor’umuzu kongre söylediğimiz vizyona taşıyacağız. Bartın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz ve benim kongrede ortaya koyduğumuz mantık aynı şekilde devam edecek. 15 günlük sürede de Bartın’ın gençlerini arayıp bulmak, alt yapıya döndürmek, takımı daha genç kadrolarla oluşturmak, aşamalı olarak lige 3-4 yıllık planlarla bu takımı hedefine birlikte ulaştıracağız.

“Öze dönerek o sene bu sene”

Günü birlik başarılar anladık ki işe yaramadı. 10 yıldır bunu gördük. “O sene bu sene” dedik, o sene bu sene olmadı. Ben bu lafı tersine çeviriyorum. O sene bu sene ama öze dönerek o sene bu sene. Biraz öze döneceğiz, gençleşeceğiz. Yine dışarıdan bu takıma abiler bulup oynatacağız. Bartınspor formasının hakkını verecek, Bartın’ı hedefine ulaştıracak takımı da yine bu teknik ekiple birlikte başaracağız. Ben ümitliyim. Aldığımız bu inisiyatifi bana göre Bartın spor kamuoyu da aldı. Doğru adımlarla bu işi taşıyacağımıza bence onlarda inanıyor. Geçmişteki deneyimler bizim tecrübemiz. Bir yanlış iki kere tekrarlanmaz bir on kere tekrarlamışız. 1 sene boyunca bir tane futbolcu yetiştirememişiz. Elimizde futbolcu açısından envanter var ama yerelde yetişmiş, bu takımda yer almış ve bu takımdan ulusal takımlara gitmiş bir tane futbolcumuz son zamanlarda yok. Bartın’ın diğer amatör takımlarında yetişenler var ama onlarda Bartınspor’u atlayarak il dışı başka takımlara  gitmiş.

“Bartınspor’u cazibe merkezi haline getireceğiz”

Bartınspor cazibe merkezi olmaktan çıktı. Biz bu kadroyla Bartınspor’u cazibe merkezi haline getireceğiz. Son 15 günlük çalışmalarımız içerisinde başta amatör spor kulüpleri, başkanı ve yönetimi, yine Bartın’da faal olan amatör spor kulüplerinin başkan ve yöneticileriyle biz Bartınspor’u ve amatör sporu uzun uzun konuştuk. Teknik ekiple yapacağımız anlaşmadan sonra bu gibi istişareleri daha da sıklaştıracağız. Bartınspor’un U19 ve U18’ini biz amatörlerden taşıyacağımız gençlerle A Takıma hızlı futbolcu yetiştirecek konuma getireceğiz. Bunun mücadelesini de birlikte yapacağız ve böyle bir hedefimiz var. Kademe kademe gideceğiz. Lig bitene kadar biz pozisyon almaya devam edeceğiz.

Yeni yetenekler keşfedilecek

Gerçekten bir yapılanma içerisindeyiz. Bir taraftan kaynak yapılanmasındayız, bir taraftan gençlerin keşfedilmesiyle ilgili Bartınspor’da ter akıtmış ve “Ben teknik adamım” diyen arkadaşları da bu işe dahil edeceğiz. Bu arkadaşlarla daha çok yetenek keşfini yapmak için çalışmalar yürüteceğiz. Hocamıza katkı sağlayacaklar. Bartın’ın bütün ilçelerinde, beldelerinde arayacağız. Bartınspor’da Bartınlı futbolcuların sayısını arttırmak için her geçen güç çalışmamız ve çabamız bu şekilde devam edecek. Bu kongrede ağzımızdan çıkan cümleydi. Sezonun daha başındayız. Ama şehirde alınan bir güven var ve bu güvene biz layık olmak istiyoruz. Gençlere önem veren bir ekip olduğunu Bartın kamuoyuna ve spor kamuoyuna göstereceğiz. Belediyesiyle, milletvekiliyle, Sayın Bakanımızla ve bütün Bartın halkının desteğiyle Bartınspor’u hak ettiği yere getirmek için mücadele edeceğiz.

“Biraz fedakarlık edeceğiz”

Geçen yıllarda hem esnafımız hem de kamu kurum ve kuruluşlarımız yoruldu. Ama Bartınspor’suz bir Bartın olmaz. Biraz fedakarlık edeceğiz. İl Genel Meclisi Başkanıyım evet biraz daha fazla yorulacağım. İl Genel Meclisi Başkanlığımı da aksatmayacağım. Hem bu görevimizi yaparken hem de Bartınspor’da olan mesaimizi de eksiltmeden vereceğiz. Üzerimize aldığımız yükün farkındayız. Bu bizim Bartın’a borcumuz. Bartınspor’a küslüğü ve dargınlığı olan herkesi kucaklayacağız. Amatör spor kulüpleri bizim yanımızda olacak. Bartın’da spor camiasında ter akıtmış arkadaşlarımızda bize fikir yönünden maddi ve manevi yönden her konuda bize destek olacaklarına inanıyorum. Güzel bir sözünü inşallah beraber geçireceğiz. Mücadeleciyiz ve mücadeleyi bırakmayız. Spor zaten mücadele işi.

Muhtarlara kombine biletler satılacak

Takımımızda en az 10 tane genci oynatmaya gayret edeceğiz. Bizim Bartınlı gençlere borcumuz var. Dışarıdan gelecek gençleri parlatmak için bu ülkenin gençlerine borcumuz var. Bartınspor, Bartın’a mal olmuş bu ülkenin önemli bir değeri. Bizde buna layık olmak için bu gayretle hedeflerimize inşallah kademe kademe ulaşacağız. Bizim 260 köyümüz var. Merkez ilçe köylerimizin muhtarları başta olmak üzere bizim 3 tane muhtarlar derneğimiz var bu derneklerimiz hatırı sayılır derecede destek olacaklar. Muhtarla başlayan kombine biletlerinin alınmasıyla ilgili bir kampanyamız olacak. Buna bütün muhtarlarımız destek oluyor. Bunun sayısını inşallah devam ettireceğiz. Muhtarlarla başlayacak Bartınspor’a olan desteği büyüterek devam edeceğiz. Bartın şehir stadında tarih yazacak bir takımı da beraberce oluşturacağız.”

“Biz başarılı olacak bir takım kurmak istiyoruz”

Bu açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kenan Dursun, başarısızlık durumunda neler yapacaklarına dair soruyu “Biz başarılı olacak bir takım kurmak istiyoruz. Elbette iddialıyız ama kademe kademe. Bu takımın abisi de olacak, orta yaşı da olacak, genci de olacak. Zaten prosedür sizi gençleştiriyor. Büyük paralar ödeyerek bu işi yapmayı düşünmüyoruz. Bartınspor’da kendini göstermek isteyen o gençleri Bartın görecek. Başarısızlığı bugün konuşma vakti değil. Biz öyle bir takım yapmayı planlamıyoruz. Kamil hocayla anlaşma sebeplerimiz var. Biz bizim koyduğumuz hedefe yürüyebilecek hocayla gitmek istedik. Biz aynı pencereden bakamazsak, yönetimle teknik ekip farklı pencereden baktığında sancı doğar. Baştan aynı pencereden bakacağımızı anlarsak sıkıntı yok. Ben gençlere çok güveniyorum” sözleriyle yanıtladı.

“Kenan Dursun böyle bir hesapla buraya gelmedi”

Bir başka gazetecinin Kenan Dursun’un siyasi kimliğini hatırlatarak Bartınspor hamlesinin Bartın Belediye Başkanlığına adaylığı için olup olmadığına dair soruya da “Kenan Dursun böyle bir hesapla buraya gelmedi. Öyle anlaşılırsa Bartınspor zarar görür. Bartınspor benim için özel. Bu görevi almak zorunda kaldım mı? Kaldım. Niye kaldım? Belediye Başkanımız oradaydı, yöneticiler oradaydı, arkamıza dönüp baktığımızda görev bize düştü. Ben kaçabilir miydim? Bartıspor zarar görmemeli. Bir işe elimizi attığımızda hırsımız vardır. Gayret ederiz. Bartınspor’un başarılı olması için ne gerekiyorsa ter akıtmaya hazırız. Bartınspor’da siyasi ayrım diye bir şey kabul etmem” dedi.

“Olmadığı için biz ikinci bir görev almak zorunda olduk”

Sponsorluk çalışmalarının da olduğunu ifade eden Dursun, kongrede neden son anda liste çıktığının sorulması üzerine de “Ben İl Genel Meclisi Başkanıyım. İsterdim ki bu şehrin takımını böyle bir görevi olmayan bir arkadaşımız alsın, yönetimini oluşturdun. Biz bunu çok istedik. Orada da bunun mücadelesini Sayın Milletvekilimizle, Belediye Başkanımızla, oradaki ilgililerle yaptık. Bende çok uğraştım. “Alın. Biz size zaten dışarıdan destek veriyoruz. Yine veririz” dedik. Biz bundan hiçbir zaman geri durmadık. İl Genel Meclisi Başkanı olduğum dönemden bu yana Bartınspor’un bütün ayni ihtiyaçlarını karşıladık. Biz bundan kaçınmadık. Olmadığı için biz ikinci bir görev almak zorunda olduk” dedi.

“Bartın’a yakışır bir yerde bu takımı tutacağız”

Kurulacak takımın şampiyonluğa oynayıp oynamayacağına dair de “Biz ilk önce bir takımı kuralım. Ben kimseyi beklentiye sokmak istemem. Bütçemize göre takım kuracağız sonuçta. Biz bu ilin gücüne ve kaynaklarına göre bir takım yapacağız. Ama bu takımı genç yapacağız. Bartınlılarla destekleyeceğiz. Bartın’a yakışır bir yerde bu takımı tutacağız” dedi.

Tantaoğlu “Bundan sonra bu şehir benim namusum”

Kenan Dursun gibi Bartınspor’da da görev yaptığı süre boyunca gençlere öncelik vereceğini ve onları hem takıma hem de Bartın futboluna kazandırmak için çalışacağını söyleyen Bartınspor’un yeni Teknik Direktörü Kamil Tantaoğlu da “Başkanım aslında her şeyi çok güzel özetledi. Uygun olduğum için Bartınspor’u seçtim. Çünkü bende kamuda yetişen bir alt yapı hayatım var. Daha sonra çeşitli profesyonel liglerde hocalık yaptım. Ama önemi hep gençlere verdim. Benim birinci sıradaki görevim hep gençler oldu. Sakarya’da çeşitli kulüplerde çalıştım. Buna hep öncelik verdim ve bunda da hep başarı elde ettim. Bartınspor şehir takımı. Buna layık olmak için elimizden geleni yapacağız. Herkesin ligde bir hedefi var. Bizimde bir hedefimiz ve önceliklerimiz var. Bu önceliklerde sıralı gittiğimiz zaman ulaşamadığımız hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz. Belki bu hedefe 2-3 senede, belki 1 yılda, belki de 6 ayda ulaşacağız. Şehir takımları böyledir. Sevinci de üzüntüyü de büyütürler. Biz bunların farkındayız.  Bundan sonra bu şehir benim namusum. İnşallah iz bırakırım. Buradan ayrılırken de inşallah güzel ayrılırım” şeklinde konuştu.

Bu sözler sonrasında ise Kenan Dursun ve Kamil Tantaoğlu 1 yıllık sözleşme imzaladı.

 

Bartınspor'da yeni hedef kademeli başarı
Bartınspor'da yeni hedef kademeli başarı
Bartınspor'da yeni hedef kademeli başarı
Bartınspor'da yeni hedef kademeli başarı
Bartınspor'da yeni hedef kademeli başarı
Bartınspor'da yeni hedef kademeli başarı
Bartınspor'da yeni hedef kademeli başarı