Bartın'la birlikte 8 il daha yararlanacak

Tarımsal projelere destek geliyor

Bartın'la birlikte 8 il daha yararlanacak

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’ın BM Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) desteklerinden yararlanmasına karar verildiğini açıkladı. Tunç, bu kapsamda Bartın’da uygulanacak tarımsal projelere hibe desteği verileceğini söyledi. BM Tarımsal Kalkınma Fonu’ndan Bartın’la birlikte 8  il daha yararlanacak. 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından kabul edilen ve Türkiye için hazırlanan Sonuç Odaklı Ülke Stratejik Fırsatlar Raporu (Result-Based Strategic Opportunities Programme-RB-COSOP)’unda yer alan yüksek kesimler için Kırsal KalkınmaPprogramın kapsamında Türkiye genelinde Bartın’ın da aralarında olduğu 8 ilin destekleneceğini söyledi. Tunç, İFAD programından Batın Karadeniz Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Bartın, Kastamonu, Sinop, Amasya ve Tokat illerinin, Doğu Akdeniz Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında da Mersin, Adana ve Osmaniye illerinin faydalanacağını kaydetti.

TARIMSAL ÜRETİM VE HAYVANCILIK PROJELERİNE HİBE VERİLECEK

Milletvekili Tunç, Bartın’ın İFAD kapsamına alınmasının tarımsal kalkınma açısından çok önemli olduğunu belirten Yılmaz Tunç, diğer tarım desteklerine ilaveten BM İFAD fonlarından sağlanacak fonlarla, gerek tarımsal üretim gerekse hayvancılık alanında önemli işletmeleri Bartın’a kazandıracaklarını vurguladı. Tunç ayrıca, “Bartın’a yapılan tarımsal desteklerden dolayı Başbakanımıza ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın F