'Bartın'ın dertlerine Yalçınkaya çözümü' turu

CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya'ya destekler devam ediyor. Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Yalçınkaya'ya, 24. dönem Kocaeli Milletvekili Ekonomist Prof. Dr. Hurşit Güneş ve 21. dönem Kocaeli Milletvekili Turhan İmamoğlu destek verdi.

'Bartın'ın dertlerine Yalçınkaya çözümü' turu

Yalçınkaya ve CHP heyeti, bazı ziyaretler gerçekleştirdi ve ilk olarak Karakaş Caddesi esnafını ziyaret ettikten sonra Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Bartın Otomotiv'i ziyaret etti.

“Bartın için yapacaklarımızı anlattık”

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya şunları kaydetti:

 "31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarımıza katkı vermek için şehrimize gelen değerli Kocaeli Milletvekillerim Sayın Turhan İmamoğlu'na ve Sayın Prof. Dr. Hurşit Güneş'e şükranlarımı sunuyorum. Bugün değerli yol arkadaşlarımla birlikte bazı ziyaretlerde bulunduk ve 31 Mart'tan sonra Bartın Belediyesi olarak sevdamız Bartın için yapacaklarımızı anlattık. Gece gündüz demeden beklenen hizmetleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Esnafın ve sanayicinin sorunlarının çözümü için ortak çalışmalar yapacağız, fikir alışverişinde bulunacağız. Hepimizin mutlu olacağı bir Bartın'ı birlikte yaratacağız. Kimseyi ötekileştirmeden, herkese eşit ve adil bir hizmet anlayışıyla hareket edeceğiz" dedi.

Bartın’da tüm kesimlerin ortak sorunu trafiğe çözüm projeleri!

Rıza Yalçınkaya Esnaf ve Sanayici başta olmak üzere Bartın’da tüm kesimin artık kronikleşen ortak sorunu haline gelen trafik sorununa da çözüm bulacaklarını kaydetti. Yalçınkaya’nın şehir merkezindeki trafik sorununu çözme adına ürettiği ve 31 Mart’ta göreve geldiği takdirde hayata geçirmeyi planladığı projeler ise şunlar:

CUMHURİYET MEYDANI YENİLEMESİ VE YER ALTI OTOPARK PROJESİ

Sosyal, ekonomik ve çevresel faktörler gözeterek özenle planlanacak. 220 araç kapasiteli kapalı otopark, kent merkezindeki otopark sorununa çözüm sağlayacak. Modern tasarımıyla güvenli ve estetik bir meydan oluşturulacak. Aynı zamanda, kapalı pazar yeri düzenlemesiyle kent meydanını yenileyerek yaya trafiğine açıp sosyal etkileşimi artıracak, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek bir mekân haline getirmeyi hedefliyoruz. Araç trafiği yer altına alınarak alan yayalaştırılacaktır.

ÇATMACA KATLI KAVŞAK PROJESİ

Çatmaca bölgesinde, Bülent Ecevit Caddesi ile Ankara Yolu aksı üzerinde planlanan Battı-Çıktı (Katlı Kavşak) projesiyle birlikte, trafik akışında önemli bir düzenleme sağlanacak. Bu projenin hayata geçirilmesiyle, özellikle ışıklarda uzun bekleyişler son bulacak ve sağlıklı bir trafik akışı tesis edilerek trafik sıkışıklığı en aza indirilecektir.

HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ

Çatmaca ile Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü arasında planlanan 10 kilometrelik hafif raylı sistem bölgedeki ulaşımı kolaylaştıracaktır. Yeni yapılan devlet hastanesine ulaşım imkanı sağlayacak olup bölge sakinlerinin ve üniversite öğrencilerinin güvenli ve hızlı bir şekilde seyahat etmelerini sağlayacaktır.

KATLI OTOPARK PROJESİ

İlimizdeki park sorununa çözüm getirmek amacıyla, son teknolojiyle donatılmış, asansörlü ve 250 araç kapasiteli bir otopark projesi hayata geçirilecek. Bu proje ile şehirdeki park sıkıntısını hafifletmeyi hedefliyoruz.

YAYA KÖPRÜSÜ PROJESİ

Kaynarca ile Yalı arasında planlanan yeni yaya köprüsü ile vatandaşlarımızın şehir merkezine ulaşımını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bu projeyi hayata geçirirken vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına duyarlı bir yaklaşım benimseyerek, ulaşımın daha erişilebilir ve etkili hale gelmesini sağlayacak adımları atmayı amaçlıyoruz.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM TERMİNALİ

Şehrimizin genel ulaşım ağını güçlendirmek ve halkımıza daha etkili bir ulaşım deneyimi sunmak amacıyla, tüm ilçe, belde ve halk otobüsleri için modern bir terminal projesi hayata geçireceğiz. Şehir içi trafik akışını düzenleyerek karmaşayı azaltacak düzenli ve hızlı toplu ulaşım sağlanacaktır.

TOPLU TAŞIMA AĞI İYİLEŞTİRİLMESİ

Bartın Belediyesi mobil uygulaması ile otobüslerin kalkış ve güzergâh bilgileri anlık takip edilebilecek. Mevcut toplu taşıma hatları şehrin gelişim ve değişimine bağlı olarak yeniden düzenlenecek. Hat güzergâhları vatandaşlarımıza hızlı ve verimli hizmet verebilmek için planlanacak. Kent içi trafik sorununu azaltmak için önlemler alınacaktır.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ PARKLARI

Geleceğin ihtiyaçlarına yönelik olarak yeni belediyecilik anlayışı ile ülkemizin yerli elektrikli araç üretimine destek olmak ve bu araçların yaygınlaşması için altyapıyı desteklemek amacıyla harekete geçiyoruz.

Bu doğrultuda, şarj ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak planlanmış şarj istasyonları, ilk aşamada 2 adet şarj parkı olarak hayata geçirilecek. Her biri 50 araçlık kapasiteye sahip olan bu şarj parkları, elektrikli araçların şarj edilebilmesi için kolay erişim imkanı sağlayacaktır.

BİSİKLET YOLLARI VE BİSİKLET / E-SCOOTER İSTASYONLARI

İlimizde ulaşım ve çevre dostu hareketliliği teşvik etmek amacıyla farklı bölgelerde yeni bisiklet yolu projelerine odaklanıyoruz. Bu projeler, alternatif ulaşım seçenekleri sunarak şehir içi hareketliliği çeşitlendirme hedefiyle yürütülecek. Planlanan bisiklet yolları, şehrin ana arterlerinde ve önemli noktalarında oluşturularak, güvenli ve kullanışlı bir ulaşım ağı oluşturulacaktır.

Bu bisiklet yolları üzerinde, ücretsiz olarak sunulacak bisikletler ve park istasyonları da bulunacak. Bu sayede, kendi bisikletlerine sahip olmayan vatandaşlarımız da bisiklet kullanma imkanına sahip olacaklar. Ücretsiz bisikletler, herkesin sağlıklı ve çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisiklet sürme keyfini yaşayabilmesine olanak tanıyacaktır.

YAYALAŞTIRMA PROJESİ

Projenin bir parçası olarak, seçilmiş ana caddeleri ve meydanları araç trafiğine kapatmayı ve sadece toplu taşıma, bisiklet ve yaya trafiğine izin vererek şehir yaşamını yeniden düzenlemeyi hedefliyoruz. Bu adım ile şehir içinde daha özgürce ve güvenle dolaşılabilir bir atmosfer yaratmayı amaçlamaktayız.

 

'Bartın'ın dertlerine Yalçınkaya çözümü' turu
'Bartın'ın dertlerine Yalçınkaya çözümü' turu
'Bartın'ın dertlerine Yalçınkaya çözümü' turu
'Bartın'ın dertlerine Yalçınkaya çözümü' turu
'Bartın'ın dertlerine Yalçınkaya çözümü' turu