Bartın'da 4 bin fidan sahibini buldu

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce Dünya Ormancılık Günü ve Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında fidan dağıtımı yapıldı. 4 bin fidanın dağıtıldığı etkinliğe Bartın Valisi Nurtaç Arslan da katıldı.

Bartın'da 4 bin fidan sahibini buldu

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce Dünya Ormancılık Günü ve Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında fidan dağıtımı yapıldı. 4 bin fidanın dağıtıldığı etkinliğe Bartın Valisi Nurtaç Arslan da katıldı. Etkinlikte Fıstıkçamı, Kızılcık, Kocayemiş, Defne ve Kiraz fidanları dağıtılırken renkli anlar yaşandı. Ulus Orman İşletme Müdürlüğünce de ilçede 1000 adet ceviz, 1000 adet ıhlamur fidanı ücretsiz vatandaşlara verildi. Dağıtıma Ulus Kaymakamı S Fırat Kadirlioğlu da katıldı.

Eflani’de ve Ereğli’de fidan dağıtımı

Yine hafta dolayısıyla “Orman Sevgisi Herkese Aşılanacak” sloganıyla Karabük Eflani’deki okul öğrencileri Eflani İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. İlçe merkezinde de Bölge Müdürlüğünce dut, ceviz, iğde, ahlat, alıç, mavi servi ve kara servi türlerinde toplam 2 bin 24 adet fidanın dağıtımı gerçekleştirildi. Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde de aynı adet fidan dağıtımı yapılırken ilçedeki Cemile Tatoğlu Anaokulu öğretmen ve öğrencileri ziyaret edilerek orman sevgisi, orman ve ormancılık çalışmaları, ormanların önemi, ormanların korunması ve temiz bir çevre için nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgiler verildi.

Karabük’te fidan dağıtımı

Hafta dolayısıyla Karabük’te tören düzenleyen Karabük İşletme Müdürlüğü, Şehit Adem Yavru, Gazi Mustafa Kemal, Demir Çelik 50. Yıl ve Kayabaşı ilk okullarını ziyaret ederek öğrencilere orman sevgisi, ormanın faydaları hakkında bilgiler verip fidan ve çeşitli hediyeler verdiler. İşletme kent meydanında da ıhlamur, servi, fıstıkçamı fidanlarından oluşan 2 bin 24 adet fidanı ücretsiz vatandaşlara dağıttı. Ovacık İşletme Müdürlüğü de Şehit Cemalettin Karagözoğlu İlkokulu öğrencileri ile birlikte Ovacık Kaymakamı Sayın Tuğçe Yılmaz'ı ziyaret etti. Ardından İşletme Müdürlüğünü ziyaret ederek kendilerine orman sevgisi, ormanın faydaları hakkında bilgilendirme yapılarak hediye takdim edildi.

Eskipazar'da Ormancılık Haftası coşkusu

Eskipazar İşletme Müdürlüğü de  İlçe Kaymakamı Sayın Fatih Gülnar'ı makamında ziyaret etti. Kaymakamlık binası önünde günün anlamına temsilen fidan dikildi. Ayrıca Eskipazar Ozan Köyü Rehabilitasyon sahasında 3 bin 500 adet Ceviz, ıhlamur, fıstıkçamı, Alıç , Kızılcık fidanları dikildi. Eskipazar merkezde pazar yerinde ise 3 bin  adet Fıstıçamı, Servi, Ceviz, Ihlamur, Kızılcık fidanları ücretsiz dağıtımı yapıldı.

Öğrencilerden Bayraktaroğlu’na ziyaret

Dünya Ormancılık Günü ve Haftası dolayısıyla Kozlu Atatürk İlk Okulu Müdürü, öğretmen ve öğrenciler,  Zonguldak Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’nu ziyaret etti. Bölge Müdürü Bayraktaroğlu  öğrencilere, orman ile ilgili bilgiler ve günün anısına hediyeler verildi. Bayraktaroğlu’nun bir diğer ziyaretçileri de Şehit Prof. Dr İlhan Varank Kız Anadolu İ.H.L öğretmen ve öğrencileri oldu. Bölge Müdürlüğü personeline çiçek hediye eden öğrencilere Bayraktaroğlu öğrencilere ormanlar ve ormancılık hakkında bilgiler vererek "Sizler bizim geleceğimizsiniz, ormanlar bize dedelerimizden kalan miras değil, siz gençlere bırakacağımız emanettir" dedi.

Zonguldak Valisine Orman Haftası ziyareti

Zonguldak Valisi Sayın Osman Hacıbektaşoğlu’nu Orman Haftası dolayısıyla makamında ziyaret eden Faruk Bayraktaroğlu, Zonguldak’taki ormancılık faaliyetleriyle ilgili Vali Hacıbektaşoğlu’na bilgi de verdi. Ziyarette Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Pınar,  Necmettin Aşçi ile  Mehmet Ali Deniz, Zonguldak İşletme Müdürü ve Basın ve İletişim Şube Müdürü de yer aldı.

Bartın'da 4 bin fidan sahibini buldu
Bartın'da 4 bin fidan sahibini buldu
Bartın'da 4 bin fidan sahibini buldu
Bartın'da 4 bin fidan sahibini buldu
Bartın'da 4 bin fidan sahibini buldu
Bartın'da 4 bin fidan sahibini buldu