Bankoğlu'ndan yeni yıl dileği

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, yeni yıla ilişkin görüş ve dileklerini paylaştı. Bankoğlu,'Eski hoşgörümüze kavuştuğumuz bir yıl dilerim' dedi.

Bankoğlu'ndan yeni yıl dileği

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, 2021 yılı değerlendirmeleri ile yeni yıla ilişkin dileklerde bulundu. Bankoğlu açıklamasında “Ülkemiz 2021 yılını da yine ekonomik ve hukuki çalkantıların içinde geçirmiştir. Pandeminin gölgesinde sağlık sorunlarıyla tedirgin olduğumuz, ama 2020 yılına kıyasla aşı olma imkanı ile bir nebze nefes aldığımız bir yılı bitiriyoruz. Sürekli mutasyona uğrayan Covid’in maalesef hayatımızdan kolay kolay çıkmayacağı anlaşıldı. Bu yüzden hem kendimiz ve ailemiz hem de toplum sağlığı açısından aşı olmanın önemini unutmamalıyız. Başta üniversite mezunları olmak üzere genç işsizliğinin katlanarak büyüdüğü, TÜİK’in hayal dünyasındaki rakamlarından bağımsız, gerçek hayatın aşırı pahalılığı emekçileri, emeklileri, gençleri ve artık çocukları bile isyan ettiriyor. Halkımız gece yarıları Resmi Gazete bekleyerek, ekonomistlerden ve borsacılardan daha fazla finans dünyasını takip eder; tek başına ülkeyi parmağında oynatan bir saltanatın buyruklarını endişeyle bekler oldu. AKP ve partili Cumhurbaşkanı 20 yıldır ısrarla sürdürdüğü kutuplaştırma politikasını; yurt isteyen gencecik öğrencilerden hakkını arayan emekçilere, kadın cinayetlerinden evcil hayvanlara kadar daha da sivriltmiştir. Hükümetin tehditkar, saldırgan, siyaseti de ülkeyi de zehirleyen üslubuna rağmen en güçlü sigortamız barış içinde yaşamaya çalışan sağ duyulu halkımızdır.”dedi.

“Yeni bir ucube faiz uygulamasına kılıf bulmaya çalışıyorlar”

Bankoğlu geçtiğimiz yıl hükümetin iç ve dış politikada yine kendi söyledikleriyle ters düştüğünü belirtirken “Faiz sebep, enflasyon sonuç diyerek, nev-i şahsına münhasır acayip bir tezle zaten fakir olan yurttaşı daha da fakirleştirdiler. Ne hikmetse Amerikan doları 18 liraya yükselene kadar bekleyip, 20 Aralık gecesi adeta sihirli bir değnekle güya kuru düşürdüler. 8'den 18’e çıkan dolarla şok yaşayan halkın doların 12’ye inmesine sevinmesini beklediler. Halbuki ölümü gösterip sıtmaya razı etme politikasıyla halk üzerinden bir vurgun yapıldı. Şimdi de gurur vesilesiymiş gibi böbürlene böbürlene yeni bir ucube faiz uygulamasına kılıf bulmaya çalışıyorlar. “Faizi artırdım” demeden üç kuruşunu altınla dövizle korumaya çalışan vatandaşı alenen kazıkladılar. Üstelik zenginin dolara endeksli mevduatının faizini, yüzde 50’ye varan envai çeşit vergiyle halka ödetecekler. Olmazsa para basıp, oluşan enflasyonu TUİK eliyle gizlemeye çalışacaklar. 2021 yılında tek adam saltanının yurttaşına hediyesi zamlar, vergiler ve dolar yatırımcılarını zengin etmek oldu”açıklamasında bulundu.

Bankoğlu sözlerini “Sistem demokratikleşmeden, hukuk tesis edilmeden, şeffaflık olmadan, israf bitmeden, milletin dinle kandırılmasına son verip, laiklik ilkesine geri dönülmeden güzel bir 2022 olamaz. Bu yüzden, huzurlu bir Türkiye tesisi için hemen seçim gerekiyor. 2022'nin tüm yurttaşlara huzur ve sağlık getirmesi için çalışmaya devam edeceğiz,”diyerek noktaladı.