Bankoğlu 'Kurucaşile artık vaatlere doymuş, icraat zamanı!'

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kurucaşile'de CHP İlçe Başkanı Reyhan Aybilek, Belediye Başkan Adayı Uğur Güneş ve ilçe örgütüyle beraber temaslarda bulundu. Heyet Kaymakamlık, Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve sağlık merkezlerini ziyaret etti.

Bankoğlu 'Kurucaşile artık vaatlere doymuş, icraat zamanı!'

Milletvekili Bankoğlu, ziyaretleri sırasında ilçedeki gelişmelere ilişkin bilgiler aldı. Bankoğlu basına yaptığı açıklamada “Kurucaşile ilçelerimiz içinde belki de kıymeti en çok bilinmeyen değerimiz. Yaklaşan yerel seçimler öncesi nüfusu 6 bini geçmiş ilçemizde hâlâ çok temel sıkıntılar göze çarpıyor. Büyük ekonomik yıkımın yaşandığı bu dönemde Bartın Merkez’e minibüsle gitmenin bedeli 90 lira olmuş. İki kişi gitseniz sadece yol parası bile 360 lira tutuyor. İşini tek git gel ile hallediliyorsa şanslı tabii. Dönüp Kurucaşile’ye bakıyorum, doktor ve sağlık personeli yetersiz. İl Sağlık Müdürlüğü’nde acil durumda yatırmak için sadece bir oda var. İki doktor ve sınırlı sağlık personeli ile üçte bir nüfusu yani 2 bin kişiye yakın 65 yaş üzeri yurttaşın yaşadığı bir yerde bu koşullar kabul edilemez. Her seçim öncesi Kurucaşile’ye hastane vaat edenlere bir kez daha kim inanır? Hükümet, yeri bile tahsis edilmemiş hastane vaadini Kurucaşilelilerin önüne koyuyor. Bu fahiş yol paralarıyla kimse yerinden kıpırdayamaz olmuş, esnaf gibi minibüsçüler de kan ağlıyor.” dedi.

Halkımız, belediyede şeffaflık ve denetim istiyor.

CHP’li heyet yaklaşan yerel seçim öncesi partilerinin Kurucaşile Belediye Başkanı adayı Uğur Güneş ile esnaf ziyaretlerinde de bulundu. Yurttaşların da şikayet ve isteklerini dinleyen, görüş ve önerilerini not alan CHP’liler yeni dönem projelerini anlattılar. Bankoğlu esnaf gezisine ilişkin yaptığı değerlendirmelerde “Gezilerimizde hem esnaf hem yurttaşın büyük sıkıntı içinde olduğunu gördük. CHP olarak emekliye en az asgari ücret kadar bayram ikramiyesi verilsin diye TBMM’de önerge verdik. AKP ve küçük ortağı MHP teklifimizi reddetti. Yani emeklilerin böyle bir paraya ihtiyacı yok zaten sırtımızda yük, demiş oldular. Bu gelişme, hükümetin vicdansızlığı büyük bir tepki topluyor. Bu sıkıntılara rağmen çok önemli bir şey söylüyorlar. Çoğu hemşehrim Kurucaşile Belediye’sinin denetlenmesini ve şeffaf olmasını istiyor. Adam kayırmanın ve usulsüzlüklerin çok olduğunu ve huzursuzluklarını dile getirdiler. O zaman adresleri belli. İşimiz gücümüz Kurucaşile diyen Uğur Güneş! Bu çok değerli partilimize, genç arkadaşımıza büyük teveccüh gösteriliyor. Görüyorum ki Kurucaşile üzerine örtülmüş ağırlıktan nihayet kurtulacak.” ifadelerini kullandı.

Ahşap tekne ustalığı Kurucaşile’nin göz bebeği olmalı

Aysu Bankoğlu, Belediye Başkan Adayı Uğur Güneş ve parti örgütü Kurucaşile’nin tekne yapım atölyelerini ziyaret ederek ustalardan bilgi aldılar. Bankoğlu “Kurucaşile’ye her geldiğimde hem büyük gurur duyuyorum hem de içim cız ediyor. 20 yılı aşkındır hükümet olacaksınız, uçak kalkmayan havaalanları, geçilmeyen köprüler yapacaksınız ama yüzlerce yıllık müthiş bir kıymeti, ekonomik değeri göz göre göre öldürmeye çalışan bir hükümet var. Sadece ahşap tekne ustalığını gelecek nesillere aktarmak ve planlı bir şekilde tanıtıp pazarlama bile Kurucaşile’yi marka yapmaya yeter. Biz Kurucaşile’yi bu umursamaz yönetimden kurtarmaya talibiz. Adayımız Uğur Güneş’e ve ekibine başarılar diliyorum. Yolları açık olsun. Kurucaşileli hemşehrilerime de şimdiden hayırlı olsun, diyorum.” sözleriyle açıklamasını bitirdi.