BANKOĞLU 'KOZCAĞIZ'DA YARIM KALAN İŞİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ'

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, yerel seçime sayılı günler kala çalışmalarına Kozcağız'da devam etti. CHP Kozcağız Belediye Başkan Adayı Meliha Okutay, il ve ilçe yönetimlerinin de eşlik ettiği çalışmada Bankoğlu, Kozcağız Kadınlar Pazarı ve bölge esnafını ziyaret etti.

BANKOĞLU 'KOZCAĞIZ'DA YARIM KALAN İŞİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ'

Ziyaret sırasında emekli vatandaşların sorularını yanıtlayan Bankoğlu şunları söyledi:

“Önümüzdeki seçimin en önemli belirleyicilerinden biri de emekli vatandaşlarımız olacak. Tüm çalışanlar gibi emeklilerin de maaşları büyük ölçüde enflasyon karşısında eridi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da itiraf ettiği gibi ücretler ‘yüksek enflasyon ortamında dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor’. Türk Lirasındaki değer kaybını, yüksek enflasyonun neden olduğu kayıpları çok iyi bilen AKP hükümeti, tüm bu kötü gidişata rağmen emekli maaşlarına istenen düzeyde artış yapmadı. Emekli zam beklerken ‘banka promosyonlarını artırdık’ diye halihazırda devam eden bir uygulamayı müjde diye sundular. Yetmedi, Erdoğan milletin aklıyla dalga geçer gibi emekli maaş zamları için Temmuz’u işaret etti. Kanuna göre Temmuz ayında zaten maaşlara artış yapmak zorundalar ama bunu bile lütufmuş gibi sunuyorlar. Yakında ‘maaş veriyoruz’ diye övünürlerse şaşırmayın. Emekliler her gittiğimiz yerde alım gücünün düşüklüğünü ve hayat pahalılığını anlatıyor. Ayakkabı giysi alamayan yüz binlerce emekli var. Saray’da günlük 15 milyon lirayı iç edenler emekliye gelince ‘para yok’ diyorlar. Emekli vatandaşlarımız bu vurdumduymazlığın ve israfın hesabını sandıkta soracaktır.”

“AKP’Lİ YÖNETİCİLERİN KOZCAĞIZ’IN DURUMUNDAN HABERİ YOK”

“Kozcağız hem merkezi hem yerel yöneticiler tarafından yıllardır unutulmuş durumda. Sadece seçimden seçime buraya gelerek bol keseden vaatler sıralıyorlar. En son Adalet Bakanı Kozcağız’ı ilçe yapıp bir de buraya ilçe hastanesi yaptığını söyleyecek kadar gerçeklerden koptuğunu göstermişti. Kozcağız’ın ilçe olmasını engelleyen de, buraya hastane yapmayanlar da, insanları hasta olunca Bartın Merkez’e gitmek zorunda bırakanlar da bunlar. Bir vatandaşımız bugün Aile Sağlık Merkezi’nde asansörün bozuk olması nedeniyle sıkıntı yaşadığını dile getirdi. ‘Kozcağız’a ilçe hastanesi yaptık’ diyen Bakan sağlık merkezindeki eksiklikleri bile bilmiyor. Bu kadar vaadiniz vardı da, bugüne kadar Kozcağız için bu vaatleri niye yerine getirmediniz? Burada yaşayan insanların durumundan haberiniz var mı? Nasıl geçiniyorlar, geçinebiliyorlar mı, çocuklarına torunlarına iyi bakabiliyorlar mı? Bu soruların hiçbirisi AKP’li yöneticileri ilgilendirmiyor. Tek dertleri belediyeleri alıp kendi düzenlerini sürdürmek. Biz CHP olarak Kozcağız için tüm çalışmalarımızı yaptık. Kozcağızlı hemşehrilerimizin sorunlarını iyi biliyoruz. Başkan adayımız Meliha Okutay belediye başkanlığı döneminde birçok projeye imza attı. Önümüzdeki süreçte başkanlık koltuğuna oturarak eksik kalan çalışmalarını da hayata geçirmek istiyor. Yarım kalan işimizi tamamlamak istiyoruz. Burada kurumsallaşma için, kalkınma için, doğru ve hızlı yatırımlarla bölgenin gelişmesi için en doğru adımları atacağız.”

OKUTAY: “YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

Belediye Başkan Adayı Meliha Okutay ise önceki dönem belediye başkanlığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Sosyal ve kültürel alanlarda 7’den 70’e bütün halkımıza yaptığımız projelerimizle hizmete devam etmek istiyoruz. Ben bir dönem belediye başkanlığı yaptım. Halkım beni başkanlığa layık gördü. Yarım kalan hikayemizi tamamlamak istiyorum. Gençlik ve kültür merkezimizin projelerini yapmıştık ama tamamlayamamıştık. Sanayi sitemizi, halkevimizi, pazar yerini, festivallerimizi yapmıştık ama tüm bunların gelişmesi için de çalışacağız. Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İşimiz gücümüz Kozcağız. 31 Mart’ta halkımızdan destek istiyoruz.”

CHP’li Bankoğlu, Kozcağız çalışmalarının ardından Kurucaşile’de İlçe Başkanlığı ve Aday Uğur Güneş’in düzenlediği iftar programına katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BANKOĞLU 'KOZCAĞIZ'DA YARIM KALAN İŞİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ'
BANKOĞLU 'KOZCAĞIZ'DA YARIM KALAN İŞİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ'
BANKOĞLU 'KOZCAĞIZ'DA YARIM KALAN İŞİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ'
BANKOĞLU 'KOZCAĞIZ'DA YARIM KALAN İŞİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ'