Bakan Yardımcısından üniversiteye ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Bartın Üniversitesini (BARÜ) ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Yardımcısı Eminoğlu ziyarette 'Şu an burada birçok milli sporcu arkadaşımızla yan yana olmak bizim için bir gurur. 2024 Paris Olimpiyatlarında da başarılarıyla madalyalar kazanacak, bayrağımızı göndere çekecek ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya okutacak yeni arkadaşlarımızı heyecanla bekliyoruz' dedi

Bakan Yardımcısından üniversiteye ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, bir dizi ziyaret ve toplantıya katılmak üzere geldiği Bartın’da, Bartın Üniversitesini (BARÜ) ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu’na; BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ve Prof. Dr. Sevim Çelik ile Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir eşlik etti. Kutlubey Yerleşkesi Genç Ofis’te gönüllü öğrenciler ve milli sporcu gençlerle bir araya gelen Bakan Yardımcısı Eminoğlu, yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi aldı.

Hedef: 2024 Paris Olimpiyatları

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın Bartın Üniversitesine selamlarını ilettiğini aktararak söze başlayan Eminoğlu “Gençlerimizin daima yanındayız. İstiyoruz ki Türk gençleri bilimde, ilimde, sporda, sanatta, kültürde her alanda başarılı olsun. Bütün gençlerimizin ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi başarıyla temsil etmesi en büyük hedefimiz. Şu an burada birçok milli sporcu arkadaşımızla yan yana olmak bizim için bir gurur. 2024 Paris Olimpiyatlarında da başarılarıyla madalyalar kazanacak, bayrağımızı göndere çekecek ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya okutacak yeni arkadaşlarımızı heyecanla bekliyoruz” dedi.

BARÜ’nün sportif başarıları konuşuldu

Ayrıca BARÜ’nün spor alanında elde ettiği başarılara değinen Eminoğlu, “Hiçbir başarı tesadüf değildir, spora verilen önem ve alt yapı çalışmalarının sonuçları buradaki milli sporcu arkadaşlarımızla ortada. Gençlik her alanda gümbür gümbür geliyor. Kendimizi çok yönlü geliştirmeliyiz, her birimizin ilgilendiği bir spor branşı olmalı. Bartın Üniversitesi de yerleşke olarak güzel bir yerde. İmkânları var, spor tesisleri var, hep birlikte siz gençlerimizle ülkemizi çok daha güzel yerlere getireceğiz. Bu başarılarda emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun olmak üzere, İl Müdürümüz ve milli sporcu gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum” diye konuştu.

17 bin metrekare kapalı alanda 24 farklı spor branşı…

BARÜ’nün Türk Sporuna değer katma yönündeki çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Uzun, “Spor Bilimleri Fakültemiz 17 bin metrekare kapalı alanda 24 farklı branşı tek çatı altında toplayan bir spor kompleksi haline geldi. Diğer yandan gençlerimizin çok yönlü gelişimini destekleyerek ‘Tribünde değil, odağında ol’ anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem Spor Bilimleri Fakültesinde okuyup hem de TÜBİTAK projelerinde yer alan arkadaşlarımız var.  Anadolu’nun Teknofest’ten sonraki en büyük teknoloji festivali ‘Ar-Ge Proje Pazarı’nı geçen hafta gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin sadece spor da değil, proje alanında da gelişimlerini önemsiyoruz. Bu vesileyle bizleri her zaman destekleyen Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a, kıymetli bakan yardımcılarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Gençlere yönelik yürütülen çalışmalar ve spor faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ziyaret, BARÜ Kütüphanesi ile Bilim ve Teknoloji Kulübü Atölyesinin gezilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.