Arslan, Kozcağız'daki yatırımları inceledi

Kozcağız Beldesini ziyaret eden Bartın Valisi Nurtaç Arslan, beldede faaliyette bulunan Bartın Kadın Mesleki Eğitim ve Beceri Merkezi başta olmak üzere TOKİ Şarköy Gürgenlik mevkiinde yapımına başlanan Tarımköy konutları şantiyesi ile yıkılarak yeniden inşaatına başlanan Kozcağız Köprüsünde incelemelerde bulundu.

Arslan, Kozcağız'daki yatırımları inceledi

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Kozcağız Beldesinde bir dizi ziyaret ve incelemeler gerçekleştirdi. Kozcağız Belediyesinde Belediye Başkanı Mustafa Karaman’ı ziyaret eden Vali Arslan, Başkan Karaman’dan beldedeki yatırımlar ve belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında desteklenen ve Japonya Büyükelçisi Suzukı Kazuhiro’nun da katılımıyla 2021’de açılan Bartın Kadın Mesleki Eğitim ve Beceri Merkezi ziyaret eden Nurtaç Arslan, merkezdeki kadınlarla hem sohbet etti hem de kadınların yaptıkları çalışmaları inceledi.

Tarımköy Konutları inşaatında inceleme

Kozcağız’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek esnafa hayırlı işler de dileyen Arslan, vatandaşlarla sohbet ederek onların sorun ve taleplerini dinledi. Nurtaç Arslan Kozcağız Barajı tamamlandığında sular altında kalacağı için  Şarköy Gürgenlik mevkiinde TOKİ tarafından yapımına başlanan Tarımköy konutları inşaatını da ziyaret etti. Bu kapsamda ise Şarköy Gürgenlik mevkiine 102 adet Tarımköy konutu ve 1 adet ticaret merkezi yapılacak.

Kozcağız  Köprü inşaatını da inceledi

Şantiye alanında konut inşaatlarıyla ilgili bilgi alan Nurtaç Arslan beldedeki ziyaret ve incelemelerini 59 yıldır beldeye hizmet veren ancak son sel afetinde zarar görerek yıkılıp yapımına yeniden başlanan Kozcağız Köprüsünü ziyaret ederek noktaladı. Köprü ise tamamlandığında hem Bartın-Kozcağız hem de Kozcağız-Kumluca ulaşımı için hizmet verecek.