Amasralılar nihayet hastaneye kavuşuyor

İhale tamam sıra inşaatta

Amasralılar nihayet hastaneye kavuşuyor

Nurdan Eroğlu

Amasra İlçe Hastanesi yapım ihalesi Sağlık Bakanlığınca Ankara’da gerçekleştirildi. Amasra Kaleşah Mahallesinde inşa edilecek olan hastane 3 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak. Hastanenin inşaatı müteahhit firmaya yer tesliminden itibaren 300 günde tamamlanacak.

Amasra İlçe Hastanesi yapım ihalesi dün Sağlık Bakanlığınca Ankara’da gerçekleştirildi. Amasra Kaleşah Mahallesinde inşa edilecek olan hastane 3 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak. Bodrum, zemin kat ve iki normal kat olmak üzere dört kattan oluşacak olan hastane  bünyesinde aile hekimlikleri, diş ünitesi, doğumhane, poliklinik, müşahede odaları, hasta odaları ve acil bölümleri yer alacak. Hastane  Amasra ilçesinin ilk basamak sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayacak.  Hastanenin inşaatı müteahhit firmaya yer tesliminden itibaren 300 günde tamamlanacak.

 “SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İCRAATLARA İMZA ATTIK”              

Bartın’da sağlık alanında önemli icraatlara imza attıklarını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da tamamlandığında sağlık alanında büyük bir eser olan 400 yataklı şehir hastanesini kamu özel ortaklığından çıkararak Sağlık Bakanlığı’nın yatırım programına aldıklarını, merkez Şiremirçavuş Mahallesindeki 127 dönüm arsayı hastane için tahsis ettiklerini, proje çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, proje çalışmalarının tamamlandığında yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi. Bartın Devlet Hastanesi ve Göğüs Hastanesindeki iç mekanlar ve tıbbi cihazların teknolojik gelişime uygun revize edildiğini de ifade eden Tunç, yoğun bakım ünitelerinin sayısını artırdıklarını ve yatak kapasitesini artırdıklarını söyledi.

ALADAĞ 112 ACİL İSTASYONU YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Bartın Merkez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ulus İlçe Hastanesi, Bartın Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları ek blok, Fizik Tedavi Ünitesi’nin yapımını tamamlayarak hizmete açtıklarını belirten Tunç, Bartın’daki beldelerin tamamına ve bazı merkezi noktadaki köylere aile sağlığı merkezleri inşa ettiklerini, Arıt, Kumluca, Kozcağız, Hasankadı beldelerinde ve Kayadibi, Ellibaş, Tekkeönü, Kızılelma ve Kurtköy’de Aile Sağlığı Merkezlerinin yapımlarını tamamladıklarını, Ulus Zafer Köyü, Merkez Kaşbaşı Aile Sağlığı merkezini, Bartın Merkez Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 112 acil istasyonu, Merkez Aladağ 112 acil istasyonunu da yatırım programına aldıklarını da sözlerine ekledi.