Akyol açıkladı:

Amasra Belediyesinde mazot yolsuzluğu iddiasıyla ilgili Amasra Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekenin sunulması, iddianameye dönüştürülmesi ve mahkemece kabulü ortalama 1 aylık süreyi almasına rağmen Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca aynı gün jet hızıyla iddianame oluşturulup 3 gün içinde Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiğini açıklayan CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır hakkında 9 Mayıs tarihine duruşma günü verildiğini söyledi. Başkan Akyol, 'Amasra organize işleri sevmez. Amasra ayak oyunlarına izin vermez. 'Bu iftira aşının AKP mutfağında piştiği ortaya çıkarılmıştır' dedi.

Akyol açıkladı:

CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, partisinin Amasra İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek Amasra Belediyesinde mazot yolsuzluğu iddiasıyla ilgili Amasra Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekenin; sunulması, iddianameye dönüştürülmesi ve mahkemece kabulü ortalama 1 aylık süreyi almasına rağmen  Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca aynı gün jet hızıyla iddianame oluşturulup 3 gün içinde Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği bilgisini kamuoyuyla paylaştı. CHP Amasra İlçe Başkanı Ogün Basançelebi’nin de bulunduğu açıklamada Başkan Akyol, "Amasra organize işleri sevmez. Amasra ayak oyunlarına izin vermez. Cumhuriyetin, laikliğin, özgürlüğün, kardeşliğin kenti, Çeşm-i Cihan’da seçim takvimi netleştirildiğinden beri bu kentin siyasi kültürüne, nezaketine yakışmayacak organize işler dönüyor” dedi.

“Çakır’a mazot usulsüzlüğü iftirası atılmıştır”

Amasra Belediyesinin AK Parti’de olduğu dönemde Belediye çalışanlarına 17 aya varan birikmiş maaş borcuyla birlikte kesme ihbarnamesi dahi gelen elektrik borcu olduğunu hatırlatan Akyol şöyle devam etti:

 “Yapılan kamuoyu yoklamalarında, Amasra’nın tercihinin değişmediğini gören karanlık eller devreye girmiş en iyi bildikleri siyasi kumpas işlerine soyunmuşlardır. AKP döneminden çalışanlarına 17 aya varan birikmiş maaş borcu olan elektrik borçlarını ödeyemediği için kesme ihtarnamesi gelen belediye araçlarını çalıştırmak için 10 litrelik bidonlarla benzin alacak duruma düşürülmüş bir belediye devralan ve bütün zorluklara rağmen mucizeler yaratıp belediyeyi düze çıkaran Belediye Başkanımız Recai Çakır’a mazot usulsüzlüğü iftirası atılmıştır. Çamur at, tutmazsa izi kalsın mantığıyla Amasra’nın namuslu insanı zan altında bırakılmak istenmektedir. Buna ne Amasra ne de Cumhuriyet Halk Partisi asla izin vermeyecektir.

“Alınan mazot, belediye avukatının belediyenin mahkemesine gitmek için aldığı mazottur”

Şeffaf belediyecilik kapsamında tüm süreçlerini açık şekilde kamuoyuyla paylaşılan durumu sizlere kısaca özetleyecek olursak Amasra Belediyesi’nin Zonguldak İdare Mahkemesi’nde 10 Ocak 2024 tarihinde görülen 2 duruşmasına Belediyenin sözleşmeli avukatı katılmıştır. Söz konusu duruşmalara geliş-gidiş için Belediyeye ait araçlar uygun durumda olmadığından belediye avukatına araç tahsisi yapılamamış, belediyemizin ekonomik kaynaklarını tasarruflu kullanmak adına belediye avukatlarından özveri beklenerek hukuk bürosuna kayıtlı aracıyla davalara gitmesi istenmiştir. Gidiş gelişte sarf edilecek yakıtın kendisine ayni olarak iade edileceği bildirilmişti. Kamu yararı gözetilerek, varılan bu sözlü mutabakat gereğince belediye avukatına 11 Ocak 2024 tarihinde sarf ettiği 24 litre mazot ayni olarak iade edilmiştir.

“Bu iftira aşının AKP mutfağında piştiği ortaya çıkarılmıştır”

Bu dakikadan itibaren organize kötülük devreye girmiş, hukuka aykırı şekilde elde edilen delilerle sahte isim adres ve imzasız ihbar mektubuyla Amasra Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunulmuştur. Seçim sandığında halkın iradesinden umudu kesenler adliye koridorlarında mahkeme  kapılarından medet ummuşlardır. Kendinden ve kentin emin Amasra Başkanı partimizin değerlerinin bu kentte temsilcisi Recai Çakır, tertemiz geçmişine kara çalmak isteyenlere karşı hukuk mücadelesi başlatmıştır. Bu iftira aşının AKP mutfağında piştiği ortaya çıkarılmıştır. Bu usulsüz şikâyetleri yapan kişinin Amasra da faaliyet gösteren AKP’de siyaset yapan şahsa ait inşaat firmasında çalışan S.G. olduğu tespit edilmiştir. Amasra kamuoyunda S.G.’yi kullanan yönlendiren kişinin Amasra bürokrasisinde üst düzey yönetici olan parti devletinin komiseri rolüne soyunan kendini kentin ülke amirinin üstünde gören K.B. olduğu düşünülmektedir.

“Amasra Cumhuriyet Başsavcılığınca ışık hızıyla fezleke hazırlandı”

 İpliği pazara çıkan ekibin imdadına kudretli makamları işgal eden ağabeyleri yetişmiş, Türk hukuk tarihinde eşi benzeri nadir görülen bir hızla Belediye Başkanımız ve Belediye Avukatı neyle suçlandıklarını bilmedikleri dava dosyasını bir haber ifade vermek için Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı’na çağırılmışlardır. Soruşturma kapsamında ilgili kanun ve usuller gereği Belediye Başkanı için İçişleri Bakanlığı, Belediye Avukatı için Adalet Bakanlığı’ndan izin alma işlemlerine gerek kalmaması için Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerince zimmet suçunun oluşmadığı bilinmesine rağmen olay zimmet kapsamına sokulmuştur. Işık hızıyla Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 26 Şubat Pazartesi günü fezleke hazırlanmış, 27 Şubat 2024 Salı günü Bartın Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiştir.

“Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı aynı gün jet hızıyla iddianameyi düzenledi”

 Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aynı gün, jet hızıyla iddianame düzenlenmiştir. Ardından iddianame Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmuş, mahkemece iddianameyi derhal kabul ederek 9 Mayıs 2024 tarihine duruşma günü verilmiştir. Usulen fezlekeye sunulması bunun iddianameye dönüştürülmesi ve mahkemece kabulü ortalama 1 aylık süreyi alırken sözde mazot yolsuzluğu iddiası sadece 3 gün içinde Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiştir.

“Bu kişileri hukuk sınırları içerisinde olmaya davet ediyoruz”

 Seçim sattı mali girildiği ilk günden itibaren sözde mazot yolsuzluğu iddiasında olduğu gibi devlet emriyle tahliye edilen Boztepe’deki işgal alanında da 657 sayılı devlet memurları kanununa göre siyaset yapması yasak olan devlet memurlarının da siyasetten bir taraf olduklarını görüyoruz. Devletin namahrem belgelerini ve bilgilerini siyaset arenasına çarptırarak sunma gafletine düşmüş devlet onurunu ayaklar altına almak isteyen bu kişileri hukuk sınırları içerisinde olmaya davet ediyoruz.  Biz bu hızın da devlet memurlarının da işin içine çekilmesinin nedenini de çok iyi biliyoruz.

“Bu, Amasra’yı rehin alma operasyonudur”

 Bu Fatih’in mirası Cumhuriyet’in kılıcı Amasra’yı rehin alma operasyonudur. Bu satın alamadıkları termik santrale karşı mücadelede geri adım attıramadıkları başkanımızın başına demokrasi kılıcının asılmasıdır. Bu İstanbul da Ekrem Başkan’a kurulan tuzağın aynısıdır. Bu oyunu görüyor bütün örgütlerimizle Recai Başkanımızın yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiriyoruz.”