AK Parti Teşkilat Akademisi gerçekleştirildi

AK Parti Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından Bartın'da 'Bu Hikâyenin Kahramanı Sensin' sloganıyla düzenlenen Teşkilat Akademisi Eğitim Programı, Genel Merkez Ar-Ge Eğitim Başkan Yardımcısı Veli Tolu ve AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

AK Parti Teşkilat Akademisi gerçekleştirildi

 

AK Parti Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından Bartın’da "Bu Hikâyenin Kahramanı Sensin" sloganıyla düzenlenen Teşkilat Akademisi Eğitim Programı, Genel Merkez Ar-Ge Eğitim Başkan Yardımcısı Veli Tolu ve AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez’in  katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim programına ayrıca AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, ilçe ve belde belediye başkanları, il, ilçe ve belde teşkilatları yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 2 gün süren eğitimlerde partililere alanında uzman kişiler tarafından eğitimler verildi.

“2023’ü hazır ve nazır bir şekilde karşılamak istiyoruz”

Eğitimin açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, “Uzun bir süredir toplantılarımıza ve eğitimlerimize ara vermiştik. Bugün bu eğitimi düzenleyen AR-GE ve eğitim başkanlığımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Tabi, 2023 öncesi böyle programların yapılması iyi olacaktır. Bizler 2023’ü hazır ve nazır bir şekilde karşılamak istiyoruz. Kuruluşundan bu güne AK Parti’ye emek sarf etmiş, ahirete intikal etmiş tüm kardeşlerimize, büyüklerimize Rabbim rahmet eylesin. Hayatta olanlara da sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Çünkü bize öyle bir eser bıraktılar ki 20 yıldır ülkeyi başarıdan başarıya koşturmuş, 20 yıldır aslında sessiz devrimleri gerçekleştirmiş, halka hizmeti hakka hizmet olarak bilmiş, geçmişten günümüze hizmet eden tüm kardeşlerimize şükranlarımı, teşekkürlerimi arz ediyorum. Sevgili Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşları. İnsan hep geçmişe gider ve geçmişinde derki keşke Fatih Sultan Mehmet Han devrimde yaşasaydım ve askeri olsaydım. İstanbul’u biz beraber fethetmiş olsaydık der. Bugün İstanbul’u fethetmek kadar emanete sahip çıkmak o kadar önemlidir. Bizler ecdadımızın bize emanet ettiği bu davayı en yükseklere taşımaya inşallah devam edeceğiz.” dedi.

“Vatanımıza, ülkemize, davamıza sonuna kadar sahip çıkmalıyız”

Ülkede son zamanlarda yaşanan ekonomik gelişmelere de değinen Başkan Kalaycı, “Türkiye’yi başarıdan başarıya koşturan liderimizin bu başarısında sizlerin de payı var. Bu yüzden bu hikayenin kahramanları sizlersiniz diyoruz. Allah birliğimizi ve dirliğimiz daim etsin. Halka hizmeti hakka hizmet bilen teşkilat mensuplarının sayısını artırsın. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Biz Allah izin verirse Türkiye’yi birinci lige taşımaya kararlıyız. Bunu da inşallah başaracağız. 2023’ seçimlerinden zerre korkumuz yok. Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Bugün enflasyonla mücadele ediyoruz. Bu küresel bir enflasyon. Dünyada oyun kuranların yapmış olduğu operasyonlardan payımızı aldığımız günleri yaşıyoruz. Biz vatanımıza, ülkemize, davamıza sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Çünkü biz bölgede aktörüz. Bölgemizde yapacaklarımız için bizden izin almanız lazım diyoruz. Bu yüzden oyun kuranlar üzerimize geliyor. Bunun bilincinde olmamız lazım.” diye konuştu. 

“Kendinizle, partimizle, liderinizle ne kadar gurur duysanız azdır”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da yaptığı konuşmada, “bu eğitimlerin çok faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü teşkilatlarda bu tür faaliyetler çok önemli. AK Parti de bunun en güzel örneklerini kurulduğu günde bu yana gerçekleştiren bir parti. Teşkilat mensuplarımızın özellikle neren geldik nereye gidiyoruz. Neler başardık? Geçmiş, gelecek muhasebesi yapması gerekiyor ve bu etkinliklerde bunlara vesile oluyor. Bundan sonrada başarı ile gerçekleştirmeye devam edeceğiz. AK Parti 19 yıllık iktidarını geride bıraktı. Bu sürede sessiz denecek devrimler gerçekleştirdik. Bugünkü Türkiye 19 yıl önceni Türkiye’sinin 3 katı büyüklüktedir. Her alanda çok büyük başarılar elde ettik. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, en ücra köşedeki teşkilat mensubumuza kadar herkesin bunda emeği var. Bu yüzden bu hikayenin kahramanı sensin sloganı da çok güzel olmuş. İsabetli bir slogan olmuş. Bu yüzden kendinizle, partimizle, liderinizle ne kadar gurur duysanız azdır.” dedi.

“Büyük engellemelerle karşılaştık”

Ülkenin büyük engellemelerle karşı karşıya kaldığına da dikkat çeken Milletvekili Tunç, “Tabi milletimize şükran borçluyuz. AK Parti Türkiye’yi her alanda yatırımlarla donatırken Bartın’da bu yatırımlardan fazlası ile payını aldı. Fazlasıyla gelişti. İlçe görüntüsünden il görüntüsüne AK Parti sayesinde kavuştu ve gelişmeye de devam ediyor. Hayal dahi edemediğimiz yatırımları alan illerimiz önemli kalkınma hamlesine sahne oldu. Ülkemiz dünya projeleri ile tanıştı. Uyguladığımız dış politikayla insani ve adaletli bir anlayışla büyük başarı sağladık. Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarını tek tek ele alarak çözdük. Çözdükçe de engellemeler ve tuzaklarla karşı karşıya kaldık. Bu tuzxakları da milletimizin desteği ile bir bir aşmayı başardık. Milletimiz önüne konulan her sandıkta tercihinin AK Parti’den yana kullandı. Sandıkta başaramayacaklarını anlayanlar sokaklarda denediler, anasşiyi denediler, yargı ve emniyet darbesini denediler, muhtıralar denediler olmadı, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirmeye çalıştılar olmadı. Milletimiz AK Parti’nin önüne konan her taşı temizleyerek milletimize hizmet yolunda  Cumhurbaşkanımızın ve AK kadroların önünü açtı. Bu yüzden milletimize şükran borçluyuz.” şeklinde konuştu.

“Hedeflerimize ulaşacağız”

Türkiye’nin hedeflerine ulaşacağını da ifade eden Milletvekili Tunç, “Bundan sonra da tuzaklar peşi sıra devam edecektir. Uyanık olmamız gerekiyor. İşte ekonomik saldırılar geçmişte olduğu gibi günümüzde de oluyor. Bütün dünyayı kasıp kavuran pandemi nedeniyle dünyanın en güçlü ülkelerinin ekonomilerinin krize girdiği, enflasyonla boğuştuğu bir ortamda sanki gelinen noktayı AK Parti’nin yönetim problemiymiş gibi yansıtan bir muhalefet anlayışı var. Bu böyle değil. Yine bu zorluklardan ülkemizi düzlüğe çıkaracak olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kadrolarıdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Pandemi sürecinde AK Partili yıllarda yakalanmasaydık. 2001 yılında koronavirüs başımıza gelseydi hastanelerin durumları ne olurdu düşünemiyoruz bile. 2023 yılında 1,5 yıllık bir zaman var. Bu zaman zarfını en iyi şekilde değerlendireceğiz ve büyük bir başarıyla yine Türkiye’nin önünü hep birlikte açacağız. Güven ve istikrarı bozdurmayacağız. Milletimiz yine 2023 yılında millete hizmet yolunda durmak yok yola devam diyecektir inşallah” ifadesini kullandı.

“93 bin teşkilat mensubu eğitimden geçiyor”

Genel Merkez Ar-Ge Eğitim Başkan Yardımcısı Veli Tolu ise, Teşkilat Akademisi Eğitim Programı'nın 81 ilde 93 bin teşkilat mensubunun katılımlarıyla gerçekleştirileceğini vurguladı. Teşkilatlardan alınan tavsiyeler doğrultusunda eğitim başlıklarının belirlendiğini ve 12 alanda eğitimler düzenlenmesini kararlaştırdıklarını kaydeden Tolu, "Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi illetini uzun süre yaşamak zorunda kaldık. Bütün Anadolu'yu karış karış gezen teşkilatlarımız da maalesef bu dönem eve kapanmak zorunda kaldı. Pandemiden yavaş yavaş kurtulmaya başladığımız anda genel merkezimizde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın emri ve talimatlarıyla bu dönemden sonrası için çok ciddi bir hazırlık yaptık. Yaklaşık 4 ay süren bir hazırlığın neticesinde 81 ilde 93 bin teşkilat mensubumuzu bir araya getirerek hem gündem hem teşkilat hem de belediye çalışmalarına ilişkin yeni bir donanımla 2023 seçimlerine hazırlık için startı verdik. Eğitim çalışmalarımızın tüm teşkilat mensuplarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.