'ABDİPAŞA'DA RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN BELEDİYECİLİK KAZANACAK'

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Bartın'da yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.Yerel seçim çalışmalarına Ulus Abdipaşa beldesinde devam eden Bankoğlu, Abdipaşa Belde Başkan Adayı Mehmet Şahin ile birlikte Abdipaşa meydanında halka seslendi. CHP Bartın İl Başkanlığı ve ilçe örgütlerinin de katıldığı halk buluşmasında Bankoğlu '31 Mart'ta rant için değil, halk için belediyecilik kazanacak.' dedi.

'ABDİPAŞA'DA RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN BELEDİYECİLİK KAZANACAK'

“BİZİM MEHMET, HEPİMİZİN MEHMET’İ OLACAK”

Çok sayıda vatandaşın katıldığı buluşmada halka seslenen Bankoğlu şunları söyledi:

Bugün bereketimizle geldik. Yağmur yağmasına rağmen sizler buraya buluşmamıza katıldınız. Bu bereket 31 Mart’tan sonra Abdipaşa’ya da gelecek. Çünkü biz ranttan yana değil, halktan yana bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu kalabalık, bu istek, bu azim ve milletimizin takdiriyle Bizim Mehmet hepimizin Mehmet olacak.”

“MADEM DOĞALGAZI GETİRECEKTİNİZ, NİYE YILLARCA BEKLEDİNİZ?”

“Dört dönemdir Abdipaşa’yı yönetenler, geldikleri günden bugüne Abdipaşa’da neyi değiştirdiler? Kendilerini mi zenginleştirdiler, sizleri mi zenginleştirdiler? Halkın parası nereye kullanıldı? Abdipaşa’ya doğalgazı getireceğiz diye açıklama yapıyorlar. Amasra Belediyemiz tüm engellemelere rağmen Amasra’ya doğalgazı getirince hep birlikte tutuştular. Gittikleri her yerde Kozcağız’da, Kumluca’da, Abdipaşa’da doğalgaz sözü veriyorlar. Bugüne kadar elinizi tutan mı vardı, niye doğalgaz getirmediniz? Biz insanlara yalan değil, gerçekleri söylüyoruz.”

“ABDİPAŞA DOĞRU VE HIZLI YATIRIMLARLA BİR MARKA OLACAK”

Buranın en büyük problemi göç ve eğitim eksikliği. Yatırımlar yapılmadığı için, ekonomik kalkınma sağlanmadığı için insanlarımız memleketlerini ne yazık ki terk ediyor. Bizim Mehmet’in halkçı projeleri, Abdipaşa’ya doğru ve hızlı yatırımlar yapacak; emekçi kadınların daha çok kazanmasını sağlayacak; Abdipaşa’da gençlerimiz ve çocuklarımız için merkezler açacak. Abdipaşa’yı sadece Bartın’da değil, tüm Türkiye’de bir marka haline getirecek.”

“YOKSULLUĞUN SORUMLULARI EMEKLİYE ‘SİMİT SATSIN’ DİYENLERDİR”

Biz Ramazan ayında verilen, verilemeyen iftarları biliyoruz, görüyoruz. Abdipaşa’da çoğunlukla emekli vatandaşlarımız yaşıyor. Meclis’te en düşük emekli maaşı en az asgari ücret düzeyinde olsun dedik, reddettiler. Meclis kapanmadan hemen önce emekli bayram ikramiyelerini asgari ücret seviyesine çekin dedik, reddettiler. Burada hangi yüzle emekliden oy isteyecekler? Yoksulluk ne Abdipaşalı’nın, ne de emeklilerin kaderi. Yoksulluğun gerçek sorumluları, Saray’a günlük 15 milyon lira ödenek ayırıp emekliye ‘simit satsın’ diyenlerdir. Vatandaşı sadece seçimde hatırlayıp göstermelik yardımlarla yoksulluk gerçeğini sümen altı edenlerdir. O yüzden bu seçimde hükümete ve ortaklarına bir yanıt vermek gerekiyor. Abdipaşalı hemşehrilerimin 31 Mart’ta bu vurdumduymazlığa, halktan kopukluğa, bu şatafata, israfa ve şımarıklığa en güzel yanıtı vereceğine inanıyorum.”

“ABDİPAŞA’DA İSTİHDAM MASASI KURACAĞIZ, GENÇLERİMİZ İŞ BULACAK”

Abdipaşa Belde Başkan Adayı Mehmet Şahin ise Abdipaşa için projelerini anlattı:

“Abdipaşa’da halkın belediyesini kuracağız. Belediyedeki bütün toplantıları naklen yayınlayacağız. Tüm halkımız tüm çalışmalarımızı görecek. Ayrıca belediyede beyaz masa kuracağım. Bu beyaz masa tüm sağlık hizmetlerini takip edecek. İnsanlarımız sağlık hizmetinden daha iyi faydalanacak. Abdipaşa’da fabrikalar açacağım diyenler 20 yıldır neredeydi? Bu insanlar, bizler bu memleketten neden göç ettik? Bu düzeni mevcut hükümet oluşturdu. Artık değişim zamanı. Abdipaşa’da istihdam masası kuracağız. Gençlerimizin iş bulması için sonuna kadar yardımcı olacağım. Hukuk işleri için avukat tahsis edilecek ve hukuki işler için ücretsiz danışmanlık yapacağız.”

“HALKA TEMİZ VE SAĞLIKLI GIDA İÇİN MEZBAHA KURACAĞIZ”

Bugün Abdipaşa’da pazar yerinin halini görüyorsunuz. Yağmur altında, rüzgarda kadınlar çalışmak zorunda kalıyor. Buraya kapalı galla pazarı yapacağız. Hayvan pazarı da aynı şekilde, mezbahayı kapatanlara karşı halka temiz ve sağlıklı gıda için çalışma yapacağız, mezbaha kuracağız. Abdipaşa’da bir fidanlık kuracağız. Tarım Bakanı buraya geldi, tarım müdürlükleri burada. Hangi bahçeye gitmişler? Ben her bir yeri karış karış gezdim. Eksiklik çok.”

“BAŞKAN OLUNCA BELEDİYENİN MAKAM ARABASINI SATACAĞIM”

Belediye tabelamız düşmesin diyorlar. Zaten düşürdünüz. Elektrik projesinden söz ediyorlar. Belediyenin geliri azmış, Bakanımız var diyen siz değil misiniz? Neden para alamadınız? Köylerde ortalama 63 yaşında insanlar yaşıyor. Bu insanlara yazık değil mi? Ne hizmet, ne altyapı var. Belediye başkanı olduğumda parti rozeti çıkacak. AK Partilisi de MHP’lisi de bizim vatandaşımız. Şu an en ciddi sorun geçim sıkıntısı. İnsanlar 10 bin lira maaş alıyor, ayakkabı alacak paraları yok. Vatandaşı bu hale getirmişler. Yazıktır, günahtır. Eğitimde de Abdipaşa’da sınıfta kaldı. Çocuklar taşımalı eğitimle kilometrelerce yol yürüyorlar. Beslenmeleri zayıf. Bu alanda da çalışmamız hazır. Belediye sadece israf yapıyor. Başkan olduğumda belediyenin makam arabasını satacağım. İsrafa son.”

“ABDİPAŞA’YI TURİZM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

“Esnafa destek vermek yerine köstek oluyorlar. Abdipaşa’ya kurumsal market kazandırdık diye zincir marketleri yığdılar. Esnafı bu marketlere karşı güçlendireceğiz. Burayı turizm merkezi haline getireceğiz. O kadar doğal güzelliklerimiz var, hiçbir şey yapılmamış. Bir de ağaçları kesiyorlar. Başkan olunca ağaçlara dokundurmayacağım. Oy verirken elinizi kalbinize koyun. Abdipaşa için, halkçı belediyecilik için desteklerinizi bekliyorum.”

CHP’li Bankoğlu çalışmalarına Bartın Merkez’de devam ettikten sonra Amasra İlçe Başkanlığının düzenlediği iftara katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                

'ABDİPAŞA'DA RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN BELEDİYECİLİK KAZANACAK'
'ABDİPAŞA'DA RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN BELEDİYECİLİK KAZANACAK'
'ABDİPAŞA'DA RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN BELEDİYECİLİK KAZANACAK'
'ABDİPAŞA'DA RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN BELEDİYECİLİK KAZANACAK'