27 MİLYONLUK PROJEDE İHALEYE ÇIKIYOR

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Tarlaağzı Balıkçı Barınağı onarım inşaatı ihalesinin 24 Eylül'de gerçekleştirileceğini açıkladı. 27 Milyon 500 Bin TL'lik projenin 3 yıl içinde tamamlanacağını ifade eden Milletvekili Tunç, 11 Ağustos'ta yaşanan selde Kumluca ve Abdipaşa'da yıkılan köprülerin inşaatına da başlandığını kaydetti.

27 MİLYONLUK PROJEDE İHALEYE ÇIKIYOR

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Tarlaağzı Balıkçı Barınağı onarım inşaatı ihalesinin 24 Eylül’de gerçekleştirileceğini açıkladı. 27 Milyon 500 Bin TL’lik projenin 3 yıl içinde tamamlanacağını ifade eden Milletvekili Tunç, “Geçtiğimiz yıllarda yoğun ve aşırı dalgalar neticesinde büyük hasar gören ve onarım işini 2021 yılı yatırım programına aldığımız Resmi Gazetede yayımlanan 2021 yılı yatırım programında 27 Milyon 500 Bin TL proje maliyeti ile yer alan Tarlaağzı Balıkçı Barınağı onarım inşaatının ihalesi 24 Eylül 2021 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecek.  500 metre uzunluğunda mendirek onarım inşaatının yapılacağı Tarlaağzı Balıkçı Barınağı Onarım işi 3 yıl içinde tamamlanacak” dedi.

Selde yıkılan köprülerin inşaatına başlandı

11 Ağustos’ta yaşanan selde Kumluca ve Abdipaşa’da yıkılan köprülerin inşaatına da başlandığını kaydeden Yılmaz Tunç, “Sel afetinde yıkılan köprülerimizin inşaatlarına başladık.Sel sonrasında acil olarak Panel köprü ve menfezlerle ulaşımı sağlamıştık, şimdi de kalıcı olarak inşa edeceğimiz köprülerin yapımına başladık. Bu kapsamda Kumluca 1, Kumluca 2, Yenihan 1, Yenihan 2, Kavlakdibi, Boğazköy  ve Özel İdare sahasında 10 Adet köprü yeniden yapılacak” şeklinde konuştu.

74 proje arasında da yer almıştı

Bartın’daki balıkçı barınaklarının modernizasyonu, il tarımını ve hayvancılığı geliştirmek için Bartın Valiliğince hazırlanan 74 proje arasında da yer almıştı. Projeyle ilgili şu bilgiler verilmişti:

“Balıkçı Barınaklarımızın Modernizasyonu Projesi

Projenin Gerekliliği: İlimizin Karadeniz’e kıyı olması İlimizde Balıkçılığı ve Turizmi vazgeçilmez kılmaktadır. İlimiz sınırları içerisinde Amasra, Tarlaağzı, Kurucaşile ve Tekkeönü olmak üzere 4 adet Balıkçı barınak bölgemiz bulunmakta bu bölgelerde çok sayıda balıkçımıza ait barınak ve alan faaliyet göstermektedir. Belirlenen sıklıklarla denetlenen bu alanlarımızda çağımızın getirdiği imkânlara uymayan görüntüler oluşmakta, balıkçılarımızın ekonomik olarak çok güçlü olmamaları bu görüntülere yansımaktadır.
Proje İle Yapılmak İstenilen Çalışmalar: Projemiz ile İlimizde bulunan balıkçı barınaklarımızda öncelikli tespit amaçlı çalışmalar yapılacak, barınaklarımızda balıkçılarımızın ihtiyaç ve gereksinimleri ortaya çıkarılacaktır. Sonrasında en önemli ve acil olanlarından başlanacak şekilde bir plan hazırlanacak balıkçılarımızın, içerisinde çay salonları ve dinlenme alanları olan, depoları muntazam, kayık yanaşma düzenleri plan dâhilinde olan modern ve teknolojik barınaklarda faaliyet göstermeleri sağlanacaktır.”