2016 yılı çevre durum raporu hazırlanacak

Rehber güncellendi

2016 yılı çevre durum raporu  hazırlanacak

Nevin Özbakan

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, İl Çevre Durum Raporları Hazırlama Rehberinin güncellendiğini söyledi. İl Çevre Durum Raporları Hazırlama Rehberi doğrultusunda hazırlanacak olan Bartın 2016 yılı Çevre Durum Raporunun 31 Mayıs’a kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderileceğini kaydetti.

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, İl Çevre Durum Raporları Hazırlama Rehberinin güncellendiğini söyledi. Çevre Durum Raporları hazırlama görevinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine verildiğini ifade eden Özcan, şu açıklamalarda bulundu:

“Bilindiği üzere 4 Temmuz 2011 tarihli ve 27984 Mükerrer sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” nin 9 uncu maddesinin h) bendi kapsamında “Çevre envanterini ve çevre durum raporlarını hazırlamak…” görevi ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne verilmiştir. Ayrıca “Bakanlıkça belirlenen periyotlara ve formata göre, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, il düzeyinde çevre durum raporlarının hazırlanması veya hazırlatılması çalışmalarını yapmak..” görevi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine verilmiştir. Bu hükümler çerçevesinde; İl Müdürlüğümüzce her yıl İl Çevre Durum Raporu hazırlanmaktadır. Söz konusu raporlar Bakanlığımız adına ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünce değerlendirildikten sonra kamuoyu ile paylaşılmak üzere web sitesinde yayınlanmaktadır.

RAPOR 31 MAYIS’A KADAR BAKANLIĞA GÖNDERİLECEK

İl Çevre Durum Raporlarının amacı;  çevrenin mevcut durumunu ortaya koymak, çevreyle ilgili potansiyel sorunların analizini sağlamak, çevre koruma ve sürdürülebilir kalkınma yolundaki hedefler doğrultusunda elde edilen gelişmeleri kamuoyunun izlemesini ve bilgilendirilmesini sağlamak, çevresel planlama, değerlendirme ve düzenleme için temel bilgi vermektir. İl Çevre Durum Raporlarının hazırlanmasında kullanılmakta olan "İl Çevre Durum Raporları Hazırlama Rehberi" mevzuattaki gelişmeler de dikkate alınarak güncellenmiş olup, http://www.csb.gov.tr/gm/ced/  internet sayfasındaki Kılavuz/Rehber/Form bölümünde yayınlanmıştır. Müdürlüğümüzce, "İl Çevre Durum Raporları Hazırlama Rehberi" doğrultusunda hazırlanacak İlimizin 2016 yılı Çevre Durum Raporu 31 Mayıs 2017 tarihine kadar Bakanlığımıza (ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü) gönderilecektir.”