2 bin 900 kişilik yurt yeni öğretim yılına yetişecek

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Şiremirçavuş Mahallesinde yapımı devam eden 2 bin 950 Öğrenci Kapasiteli Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu inşaatı da tamamlanmak üzere olduğunu belirterek '5 Bloktan oluşan yurt önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetişecek' dedi.

2 bin 900 kişilik yurt yeni öğretim yılına yetişecek

“Bartın’a toplam 10 bin  kişilik yurt kazandırdık”

Bartın’a toplam 10 bin kişilik yurt kazandırdıklarını ifade eden Tunç,  “Yapımı devam eden ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılına hazır olacak 2 bin 950 kişilik öğrenci yurdunun hizmete girmesi ile birlikte Bartın’da üniversite öğrencilerinizin barınma sorunu kalmayacak. Ayrıca, Bartın Üniversitesi Kutlubey kampüsünün içerisinde yapımı devam eden 1000 kişilik kız öğrenci yurdunun da kaba inşaatı tamamlandı. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Bartın’da yurt kapasitemize 3 bin 950 kişilik yeni yurt ilave edilmiş olacak, böylece devlet yurdunda kalan öğrenci sayısı 10 bine ulaşacak” dedi

“İyi ki, yapmışız”

Milletvekili Tunç Koronavirüs ile mücadelede KYK yurtlarının önemine değinerek; “Birileri “betona yatırım” dedi. “Ne gerek var, kiralar düşüyor” dedi. Ama bakın; bu gün Koronavirüs nedeniyle acil ihtiyaçta nasıl lazım oldu. Yurtlarımız öğrencilerimizin Bartın’ı tercih etmeleri ve şehrimizde barınmaları için önemli. Ama, Allah korusun herhangi bir afet, karantina ve benzeri durumunda da birer sigorta” İfadelerini kullandı.