Yalçınkaya'dan Amasra'da referandum çalışması

'Mesele parti değil vatan meselesi'

Yalçınkaya'dan Amasra'da referandum çalışması

Haber Merkezi

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu çalışmaları kapsamında Bartın’ın Amasra İlçesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe’ye bağlı Çakraz, Avara ve Cumayanı’nı ziyaret eden Yalçınkaya, “Meselemiz bir parti meselesi değil, mesele vatan meselesidir” dedi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu çalışmaları kapsamında hafta sonu Bartın’ın Amasra İlçesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. CHP Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal, İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Çaça, Kadın Kolları üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte Çakraz, Avara ve Cumayanı’nı ziyaret eden Yalçınkaya, vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı ve anayasa değişikliği içindeki düzenlemeleri anlattı. Rıza Yalçınkaya, “Meselemiz bir parti meselesi değil, mesele vatan meselesidir. Hangi düşünceden olursak olalım biz demokrasiden yanayız. Demokrasimize sahip çıkmak adına, ülkemizin tapusunu bir kişiye, sorgusuz sualsiz ve denetimsiz olarak verilmesine karşıyız. Egemenliğimiz için, çocuklarımızın geleceği için hep beraber ‘hayır’ demeliyiz. Çünkü ülkemizin tek akılla değil, ortak akılla yönetilmesini istiyoruz” dedi.

“HAYIRLI SONUCU ALMAK İÇİN HİÇ DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

Anayasa değişikliğindeki düzenlemeleri ilişkin kaygılarını da tek tek vatandaşlarla paylaşan Yalçınkaya, “Bu anayasa değişikliği paketinin içinde 18 madde var ama hiçbirisi vatandaşlarımızın, ülkemizin karşı karşıya olduğu temel sorunları çözmeye yönelik değil. Bu paket ile egemenlik millet iradesinden alınıp, tek bir kişiye verilecek. Bunu kabul etmek mümkün değil. Sorun kişilerin, partilerin sorunu değil. İster Sayın Erdoğan olsun, isterse Genel Başkanımız olsun, bütün yetkilerin tek bir kişiye verilmesine karşı çıkıyoruz. Onun için ‘hayır’ diyoruz. 16 Nisan’da hayırlı sonucu almak için hiç durmadan çalışacağız” dedi.

 ŞEHİT AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Yalçınkaya, Amasra’daki referandum çalışmalarının ardından Bartın’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün şehit ve gazi aileleri için düzenlemiş olduğu yemeğe katıldı. Şehit aileleriyle bir araya gelen Yalçınkaya onlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.