Ulusçınar gol yağdırıp şov yaptı

Bartın Üniversitesini 9-0 yendi

Ulusçınar gol yağdırıp şov yaptı

Haber Merkezi

Bu sezon Amatör Kümede şampiyonluk hedefleyen Ulusçınarspor, ligin 5.haftasında deplasmanda konuk oldu.Ömertepesi Sentetik Sahada oynanan maçta müthiş bir mücadele sergileyen Ulusçınarspor her iki yarıda buluğdu gollerle Bartın Üniversitesini 9-0 yendi. Muhteşem bir oyun sergileyen Ulus ekibi bu galibiyetle puanını 15’e çıkardı ve liderliğe yükseldi.

1.Amatör Kümede heyecan hafta sonu oynanan maçlarla devam etti. 10 takımın lige katıldığı ilk 3 hafta maça çıkmayan Kurucaşilespor’un ligden ihraç edildiği amatör kümede, 5.hafta karşılaşmaları hafta sonu oynanan maçlarla tamamlandı. 4 hafta sonra liderliğin el değiştirdiği beşinci hafta en farklı skoru deplasmanda Bartın Üniversitesi karşısında gol şov yapan Ulusçınarspor elde etti. 1.Amatör Lig’de şampiyonluk hesapları yapan Ulusçınarspor beşinci hafta maçında Bartın Üniversitesi ile karşı karşıya geldi.  Ömertepesi Sentetik Sahada oynanan karşılaşmayı Hakan Kıran, Barış Yaman, Mehmet Salih Durak hakem üçlüsü yönetti. Mücadeleye etkili başlayan Ulusçınarspor ilk bölümde sahaya yayılarak pas yapmak istedi. Bartın Üniversitesi ise rakibine önde basarak, Ulus karşısında pas organizasyonunu sağlayamadı.Taraftarın yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmanın ilk çeyrek saati başa baş şeklinde geçti. İlk çeyreğin ardından oyunu rakip yarı alana yıkan Ulusçınarspor üst üste ataklar geliştirdi. Orta saha üstünlüğünü eline alan eflatun- sarılı ekip, kanatları da etkili kullandı. Savunmada Furkan Güler, orta sahada Muhammet Sarı, Semih Çay,  Mehmet Gökhan Yılmaz ile ataklara yön veren eflatun-sarılı takım Sadettin Yavuz ve Eray Yılmaz ile pozisyon üretmeye çalıştı Orta saha üstünlüğünü sürekli elinde tutan Uluçınarspor oyunun büyük bölümünü rakip yarı alanda oynadı. Rakip kalede girilen pozisyonları Eray Yılmaz, Mehmet Gökhan Yılmaz ve Ekrem Ayar’la değerlediren Ulusçınarspor maçın ilk yarısını 3-0 önde bitirdi. Futbol adına yüksek kalite de geçen ilk yarıda Ulusçınarspor, daha etkili bir oyun sergiledi ve oyunun büyük bölümünü rakip yarı alanda oynadı. Bartın Üniversietsi fazla pozisyon üretemediği, Ulusçınarspor’un ise girdiği pozisyonlardan 3 golle sonuç aldığı karşılaşmanın ilk yarısı Ulusçınarspor’un 3-0 üstünlüğüyle bitti.

 2.YARI ETKİSİNİ ARTTIRDI

Karşılaşmanın ikinci yarısına da etkili ve hızlı başlayan Ulusçınrspor, oyunu daha fazla rakip yarı alanda oynamaya başladı. Orta alanda kazanılan toplar, sürekli paslaşarak tehlikeli ataklar geliştiren eflatun-sarılı ekip, rakip oyuncularında direncini kırdı. Geriden ataklara destek veren  Oğuzhan Çelik ile Furkan Reis’in ısrarlı oyunu ve skoru artırma çabaları ve hırslarını arkadaşlarına yansıtmaları Ulusçınarspor’u oyuna daha fazla ağırlığını koymasına neden oldu. Oyun disiplininden kopmadan oynayan üst üste ataklar geliştiren Ulusçınarspor skoru artırmak için yoğun çaba harcadı. İkinci yarının ortalarında oyunu tamamen rakip yarı alan yıkan Ulusçınarspor baskısını iyice artırdı. İki kanadı da iyi kullanan eflatun-sarılılar özellikle sağ taraftan Ekrem Ayar ile etkili ataklar geliştirdi . İkinci yarı forvete daha yakın oynayan Mehmet Gökhan Yılmaz ile sağ tarafı Sadettin Yavuz ile etkili kullanan Ulusçınarspor,Mehmet Gökhan Yılmaz (2), Ekrem Ayar (1), Alican Uzun (1), Semih Çay (1) ve penaltıdan Muhammet Sarı’nın attıkları gollerle Bartın Üniversitesini 9-0 mağlup etti. Ligin ilk 4 haftasında zirveyi bırakmayan Ulusçınarspor, 5’inci hafta Bartın Üniversitesi karşısında aldığı farklı galibiyetle puanını 15’e çıkardı ve liderliği Amasraspor’dan devraldı.

90 DAKİKA ETKİLİ OYNADI

 İkinci yarı rakip direnç göstermeye çalışsa da Ulusçınarspor orta sahası çok iyi organize oldu ve rakibin pas yapmasını engelledi.İlk yarıyı 3-0 önde kapatan Ulus ekibi, ikinci yarı takım oyununu sahada müthiş uyguladı. Ulusçınarspor’un tüm oyuncuları daha fazla sorumluluk alamsıyla ikinci yarı farka gitti. 90 dakika rakibinden üstün bir futbol oynayan Ulusçınarspor Bartın Üniversitesini 9-0 mağlup ederek haftayı galibiyet ve 3 puanla kapatırken beşinci hafta sonunda liderliğe yükseldi. Şampiyonluk yarışında  Bartıngençlijkspor, deplasmanda Kumlucaesnafspor’a 2-0 mağlup olurken, Amasraspor haftayı bay geçirdi.Amasraspor’un maç yapmadan haftayı bay geçirmesi sonucu haftayı 9-0’lık galibiyetle kapatan Ulus ekibi liderliği rakibi Amasraspor’dan devralırken koltuğunda yeni sahibi oldu.

AMATÖR MAÇA TARAFTAR İLGİ GÖSTERDİ

1.Amatör Kümede ligin 5.haftasında Ömerteepsi Sentetik Sahada Bartın Üniversitesi ile Ulusçınarspor arasında oynanan karşılaşmaya futbolseverler ilgi gösterdi. Şampiyonluğun favori ekipleri arasında gösterilen ve 4 maçta 12 puanla zirvenin ortağı olan Ulusçınarspor, deplasmanda Bartın Üniversitesi ile oynadığı maçı farklı kazanırken maçı izleyen taraftarlarda bol gollü bir karşılaşmayı izledi. Karşılaşmaya ayrıca Ulus taraftarları da kendilerine ayrılan tribünden maçı izledi. Bu çok önemli müsabakayı Bartınspor Kulüp Başkanı Mehmet Bulut, Ulusçınarspor Yöneticisi Kadircan yaman ile birlikte protokol tribününden takip etti. Müsabakayı, ayrıca Ulusçınarspor Kulüp Başkanı Esat tejkin, Kemerspor Kulüp Başkanı Hüseyin Özkan, Bartıngençlerbirliği Başkanı Oktay Özçelik, Kemergençlikspor Başkanı İsmail Ekerbiçer, Futbol İl Temsilcisi Esat Günaydın, Futbol Eski İl Temsilcisi Taner Yamakoğlu,Bartınspor Eski Futbolcusu Emrah Şenkal, İl hakem Kurulu Üyesi Sadık Yeşilova ve  Ulusçınarspor  yöneticileri de izledi.

Muhammet Civan