Kenan Dursun'dan Hergün'e nezaket ziyareti

'2017 turizm yılı olacak'

Kenan Dursun'dan Hergün'e nezaket ziyareti

Nihal Çınçın

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın Hergün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nihal Çınçın ve gazete ekibine nezaket ziyaretinde bulundu. Dursun, ziyarette İl Genel Meclisinin ve İl Özel İdaresinin 2017’de gerçekleştireceği çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu. Kenan Dursun, 2017’nin Bartın açısında turizm yatırımlarının zirve yapacağı bir yıl olacağını söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın Hergün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nihal Çınçın ve gazete ekibine dün nezaket ziyaretinde bulundu. Yeni yıl dolayısıyla Hergün Gazetesi’ne çalışmalarında başarılar dilemek ve mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yıl geçirmesini temenni etmek amacıyla nezaket ziyareti gerçekleştirmek istediğini ifade eden Başkan Dursun, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin 2017 çalışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda da bulundu. Kenan Dursun, 2017’nin Bartın açısından turizm yatırımlarının zirve yapacağı bir yıl olacağını söyledi.

MUGADA-HATİPLER PLAJLARI YOL PROJESİNDE SON 150 METRE

2017’de gerçekleştirmek istedikleri turizm yatırımlarına değinen Kenan Dursun Mugada-Hatipler Plajlarını birleştirecek yol projesiyle ilgili olarak “Mugada ve Hatipler Plajlarının birleştirilmesi projesi bizim çok önemsediğimiz bir proje. Buradaki yol açma çalışmalarında artık son 150-200 metre içerisindeyiz. Biz bu yolu Mugada’da yaptığımız karavan parkının tam arkasında çıkarmak istiyoruz. Bu yolu başka bir yere çıkartırsak yolun özelliği kaybolmuş olacaktı. Orada 1,5 kilometre gibi bir yol oldu. Bu yolu karavan parkının arkasına çıkarmak istememizin nedeni tamamen Mugada ile Hatipler plajını entegre etmek için. Turizm ödeneklerimizden bu yolu bu sene inşallah bitirmiş olacağız. Turizm projeleriyle ilgili özel bir kaynak gelecek. Bunu da zamanı gelince açıklayacağız” dedi.

BÜYÜKKIZILKUM, HATİPLER VE MUGADA PLAJLARI BARTIN’IN PRESTİJİ OLACAK

Büyükkızılkum, Hatipler ve Mugada plajlarının Bartın’ın prestiji olacağını sile getiren Dursun, “Mugada’da imar başta olmak üzere yaptığımız çalışmalar bizim çok önemsediğimiz çalışmalardı. Mugada’daki çalışmalarımızda yüzde 60-70 seviyelerine geldik. Mugada büyüyor. Mugada’daki büyüme çalışmaları da bizim için yeterli gelmedi. Bu yüzden bu plajı Hatipler Plajıyla bağlamak istedik. Her iki plajdaki sirkülasyonu sağladığımızda amacımıza ulaşmış olacağız. Çünkü Filyos Projesi bizi çok heyecanlandıran bir proje. O bölgedeki işçi sınıfının dışında kalan geliri yüksek kesim ben inanıyorum ki Filyos’ta ve Çaycuma’da kalmak istemeyecek. Büyükkızılkum, Hatipler ve Mugada’yı yerleşmek için seçtiği yer olacak. Yazın bu bölge daha çok hareketli olacak. Bize düşen Filyos Projesinin bitimine bu bölgeyi hazırlamak. Buralardaki bölge halkı da bundan istifade edecek. Ticaret ve turizm artacak. Bu saydığım 3 plaj Bartın’ın aslında prestiji olacak” şeklinde konuştu.

“2017 TURİZM YATIRIMLARININ HIZLANDIĞI BİR YIL OLACAK”

2017’nin turizm yatırımlarının hızlandığı bir yıl olacağını kaydeden Kenan Dursun, “Mugada’daki karavan parkı projesini bu yüzden hayata geçirdik. Bu projenin Batı Karadeniz’de numunesi yok. Karavan parkını iyi tanıtmamız gerekiyor. Bunun içinde bu yıl bununla ilgili tanıtım çalışmalarını yapacağız. Karavan parkının yanında tekne parkı yaptık. Aynı zamanda bu parkında yanında etrafı çevrilmiş 6 tane bungalov evlerimiz var. Buraya gelen vatandaşlarımız doğayla iç içe arkasında orman önünde kum ve deniz olarak tatil yapabilecekler. Böyle bir yer Türkiye’de Akdeniz’de bile yok. 2017 turizm yatırımlarının hızlandığı bir yıl olacak” ifadelerinde bulundu.

“GÜZELCEHİSAR’DAKİ İMAR PLANI ÇALIŞMALARI SON AŞAMAYA GELDİ”

Güzelcehisar’daki imar planı çalışmalarının son aşamaya geldiğini de açıklayan Kenan Dursun, “Bunun yanında Güzelcehisar’la ilgili çalışmalar artık son aşamaya geldi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansından da hibe desteği alan lav sütunları projesi var. Bununla entegre olarak bizim 3 yıl önce Güzelcehisar’ın tamamında bir peyzaj çalışması başlatmıştık. Tabi orada bir doğal sit bir de arkeolojik sit olmak üzere 2 türlü sit var. Bu kurullardan izin alıp geçmek çok zor. Ama biz bunu başardık. Bu konuda şimdi işimiz bakanlıkta. Bu çalışmayı bakanlıkta Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’ta takip ediyor. Bu sene oradaki projeyi tamamen bitirmiş, yollarıyla, yeşil alanlarıyla Güzelcehisar’ı yaşanabilir ve turizme yönelik bir alan haline getireceğiz. Lav sütunlarındaki yeni güzellik Güzelcehisar’ı bir bütün haline getirecek. Deniz kenarından lav sütunlarının olduğu alana iskelede yürüyerek gidilebilecek. Bu proje bittiğinde hem bölge halkı hem de Bartınlılar daha çok heyecanlanacak. Bu çalışmada Bartın’daki turizme dönük hareketliliği daha çok arttıracak. Bu bölge bizlere bırakılan önemli bir miras. Bizim bu mirası kendi görev sürecimiz içerisinde iyi değerlendirip yapmamız gereken ne varsa gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmamız gerekiyor” dedi.

“MUGADA’DA 1 YATIRIMCI ÇOK YAKINDA OTEL YAPMAYA BAŞLAYACAK”

Mugada’da 1 yatırımcının çok yakında otel yapmaya başlayacağını söyleyen Dursun, “Bu bölgede daha çok şuanda insanlar ev pansiyonculuğu uygulamasını yapıyor. Ama bunun daha profesyonelce işletme ve tesislere yönelik yapılabilmesi için Mugada’da bu konuda çalışmalar başladı. 1 yatırımcı şuanda bu konuda teşvikte alıyor ve orada otel yapımına başlayacak. Mugada’ya kesinlikle bu saatten sonra insanların konaklaması için en az 3 veya 4 yıldızlı oteller gerek. Bu konuda yatırımcılarımızı teşvik edeceğiz. mugada’yı planlarken otel yerlerinden tutunda sosyal alanlara kadar planladık. Bu planın dışında Mugada’da başka hiçbir yapılaşma olmaz. Tamamen plana dayalı gelişir” açıklamasında bulundu.

“BÜYÜKKIZILKUM’DAKİ İMAR PLANI ÇALIŞMASI BİTTİ”

Büyükkızılkum’da 15 hektarlık bir alanda yapılan imar planı çalışmasının bittiğini ifade eden Dursun,

“Aynı planı Büyükkızılkum’da da yapıyoruz. Orada da aynı şekilde 15 hektarlık bir alanda çalışma yapıyoruz. İmar planı bitti. Mugada’daki yansıması gibi 18 uygulamalarını da yaparak orayı da planlı bir şekilde ortaya çıkaracağız. Bu çalışmadan birincisi o bölgenin insanı karlı çıkacak. Mugada insanı bu çalışmalarından önce buna direnseler de sonra karlı çıktılar. Bu işin doğru bir iş olduğunu anladılar. Bugünden itibaren o bölgede plansız gelişme söz konusu bile değil. Plansız gelişme savrulma demektir. En kötü plan bile plansızlıktan daha iyidir. Tabi bir en iyisini yapmaya çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

“GÜMRÜK İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜYLE İLGİLİ BÜROKRATİK SÜREÇ DEVAM EDİYOR”

Amasra’da yapılacak gümrük işletme müdürlüğü hakkında da açıklamalarda bulunan Dursun, “Bartın’ın turizmden gelir elde etmesini istiyoruz. Doğa turizminden de deniz turizminden de Bartın istifade etsin. Amasra’da gümrük işletmenin kurulabilmesi için Amasra Belediyesinin bize yaptığı teklife biz Meclis olarak sıcak baktığımızı söyledik. Sayın Valimize de bu konuda gerekli iş birliği ve ortaklığı yürütmek üzere Meclis olarak yetki verdik. Sayın Valimiz ile Belediye arasında şuanda görüşmelerin devam ettiğini biliyorum. Bu konuda Meclis üzerine düşen görevi yaptı. Şuanda bürokratik süreç devam ediyor” dedi.

BARTIN IRMAK ISLAH PROJESİ’NDE TOP BAKANLIKTA

Kenan Dursun, son olarak Bartın Irmak Islah Projesiyle ilgili “Bartın Irmağı Islah Projesinde yer alan Kocareis, Gürgenpınarı ve Karasu içerisinde bulunan ve ırmağın geçtiği mücavir alanların kamulaştırmasıyla ilgili çalışmayı biz Bakanlığa devrettik. Aslında bu alanlar bizim sorumluluk alanımız içerisinde yer almıyordu. Bartın Belediyesi kamulaştırma çalışmaları kolay olsun diye buralardaki mücavir alanlardaki haklarından feragat etti ve bu hakları İl Özel İdaresine devretti. Tabi bu Bartın için iyi verilmiş bir karar oldu. Belediyenin şimdi sorumluluğunda olan 4 kilometrelik bir alan var. Tabi bu çalışmayı ne kadar çabuk bitirirse Bartın bu projeye o kadar erken kavuşacak. Gönlümüz bu çalışmaların çabuk bitmesinden yana” açıklamasında bulundu.