Tunç'tan örneklerle istikrar vurgusu

'Koalisyonların çukuru istikrarın havuzu oldu'

Tunç'tan örneklerle istikrar vurgusu

Nurdan Eroğlu

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda sandıktan ‘evet’ çıkması durumunda Türkiye’nin kesintisiz istikrara kavuşacağını söyledi. AK Parti iktidarına kadar Türkiye’de her 1,5 yılda bir hükümet değiştiğini ifade eden Tunç, istikrarın önemini vurgulamak içinse yıllardır tamamlanamayan Bartın Kültür Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzu ve Bartın Devlet Hastanesi Projelerini örnek gösterdi. Tunç, “Bu çukur koalisyonların çukuru,  bu da istikrar yüzme havuzu” dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda sandıktan ‘evet’ çıkması durumunda Türkiye’nin kesintisiz istikrara kavuşacağını söyledi. AK Parti iktidarına kadar Türkiye’de her 1,5 yılda bir hükümet değiştiğini ifade eden Tunç, istikrarın önemini vurgulamak içinse yıllardır tamamlanamayan Bartın Kültür Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzu ve Bartın Devlet Hastanesi Projelerini örnek gösterdi. 1991’de inşaatına başlanan Bartın Kültür Merkezinin 2007’de bittiğini dile getiren Tunç, “Ben şu an 26. Dönem milletvekiliyim. 26. Hükümet olması gerekmez mi? 1,5 yılda bir hükümet değişirse ne olur? Bakın bazı hükümetler 1 ay 2 ay sürüyor. 1,5 yılda seçim oluyor hükümet kuruluyor 1,5 yıl sonra hükümet bozuluyor. Ne oluyor bu durumda yatırım mümkün mü? İşte bunun en güzel örneği şu Bartın Kültür Merkezinin 1991 yılında temeli atıldı. 90 yıllarda her 1,5 yılda değişen hükümetler yüzünden Bartın Kültür Merkezi ne oldu? Çürümeye terkedildi. Hatırlayan var mı bu binanın eski halini yok unuttuk. Yüzde 30 seviyesinde artık yıkalım mı? yerine yeniden mi yapalım? Deprem güçlendirmesi vesaire bir sürü çalışmaları yaptık. 1991 den 2007 yılına kadar yazık değil mi bu millete buraya harcanan paralara yazık değil mi?” dedi.

“KOALİSYONLARIN ÇUKURU İSTİKRARIN HAVUZU OLDU”

Bartın Ömertepesi’ndeki Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunun temelinin1992’de atıldığını söyleyen Tunç,  Kapalı yüzme havuzu temeli1992 yılında atılmıştı. Spor bakanı geldi bütün illerde açık havuz temelleri attı. Spor bakanı değişti 1 yıl sonra bir daha bir şey yapılmadı. Aslında o temel orda kalmalıydı. Bir müddet kaldı herkes görsün diye. Aslında bu çukur neydi koalisyonların çukuruydu. Şimdi ne oldu istikrar yüzme havuzu” şeklinde konuştu.

“BARTIN DEVLET HASTANESİ İNŞAATI 10 YIL SÜRDÜ”

Bartın Devlet Hastanesi inşaatının da 1995’de başladığını dile getiren Tunç son olarak “Devlet hastanesi 1995 de başladı.2005 de bitti 10 yıl sürdü. Bir devlet hastanesi 10 yıl sürer mi? sürdü. Biz gelmesek yine bitmezdi. Şimdi 400 yataklı bir şehir hastanesinin projeleri tamamlandı. Yapım ihalesine geçeceğiz. Koalisyonlar olsa ne zaman biter mümkün değil 20 yılda bile bitmez. Neden? Maliye bakanı başka partide, Sağlık bakanı başka partide. Diğer parti öbür partinin kazanmasını ister mi? ödenek verir mi? o nedenle bu ülke parlamenter sistemlerden koalisyonlardan çok sıkıntı çekti. Çocuklarımız bu sıkıntıyı çeksin diyorsak o zaman hayır diyeceksiniz. Ama çocuklarımız bu sıkıntıyı bu derdi çekmesin diyorsanız olmaz gelişmeye devam edelim büyük güçlü ülke olalım güçlü millet olalım diyorsak o zaman herkesi ikna edeceğiz öyle yüzde  74 değil yüzde 80’lerin üzerinden Bartın’dan oy çıkarmamız lazım. Ülkeye sahip çıktığımızı gösterelim” ifadelerinde bulundu.

HAVUZ ULUSAL MEDYADA DA HABER OLMUŞTU

1992’de temeli atılan Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunun durumu 2011 yılında “10 yıldır tamamlanamayan yüzme havuzunda ağaçlar yetişti” başlığıyla Milliyet Gazetesi’ne de haber olmuştu. Haberde “2001’de Ömertepesi mevkiinde Spor Genel Müdürlüğünce 49 yıllığına kiralanan belediyeye ait arazide 800 bin lira keşif bedeliyle yapımına başlanan yüzme havuzu için ilgili bakanlıkça 2 yıl süreyle 98 bin lira ödenek ayrıldı. Yüzde 20’lik bölümü tamamlanabilen yüzme havuzu için 2005’te Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığına "kent her mevsim yağış aldığından yarı açık havuzun amaca uygun hizmet veremeyeceği, bundan dolayı da burasının kapalıya dönüştürülmesi" yönünde müracaatta bulunuldu. Söz konusu dönemde 2 müfettiş inceleme yaparak havuzun kapalı olarak düzenlenmesi için 3 milyon lira ödenek gerektiğini belirledi. Ancak ödenek tahsis edilemeyen tesisin kaderine terk edilmesiyle havuza toprak dolduğu ve ağaçların yetiştiği görüldü” ifadeleri yer almıştı.