Tunç'tan 2 müjde birden

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Hükümet Konağının ihalesinin gerçekleştirildiğini ve proje tadilatı ile zemin güçlendirmesi için ara verilen Bartın 400 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatının da yeniden başladığını açıkladı.

Tunç'tan 2 müjde birden

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Hükümet Konağının ihalesinin gerçekleştirildiğini ve proje tadilatı ile  zemin güçlendirmesi için ara verilen Bartın 400 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatının da yeniden başladığını açıkladı. 4 bin 380 metrekarelik bir alana yapılacak olan Amasra Hükümet Konağının 3 katlı olacağını ifade eden Tunç, “Fatih Sultan Mehmet Han’ın “Çeşm-i Cihan bu mu ola?” diyerek dünyanın gözbebeği olarak nitelendirdiği Amasra İlçemize bir eser daha kazandırıyoruz Arsa tahsisi ve Proje Çalışmaları geçen yıl tamamlanan ve 2020 yılı yatırım programına alınarak yapım ihalesi süreci başlatılan ve 15 Nisan’da gerçekleştirileceği açıklanan ancak Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ertelenen Amasra Hükümet Konağı inşaatı yapım ihalesi 29 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Amasra ilçemizin tarihi dokusuna uygun olarak tasarlanan Amasra Hükümet Konağı Amasra İlçemizde kamu hizmetlerinin daha düzenli ve yeterli düzeyde sunulabilmesini sağlayacak. 4 bin 380 metrekare inşaat alanına sahip ve 3 kattan oluşacak olan Amasra Hükümet Konağının ödeneği hazır olup, ihale sürecinin tamamlanmasından itibaren 10 ayda tamamlanacak. Amasra ilçemize Hayırlı olsun” dedi.

“Hastane inşattı yeniden başladı”

 Proje tadilatı ile  zemin güçlendirmesi için ara verilen Bartın 400 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatının da yeniden başladığını kaydeden Yılmaz Tunç, “Bartın Merkez Şiremirçavuş Mahallesinde 127 dönümlük arsa üzerinde, 10.253 metrekare oturum alanına, 94 bin 252 metrekare kapalı alana sahip olacak hastanemiz 400 yataklı ama 500 yatak kapasitesine yükseltilebilecek dev bir sağlık kompleksi. 730 araç kapasiteli otoparkı, 132 polikliniği, 24 adet diyaliz ünitesi, 24 adet ameliyathanesi, 66 adet yoğun bakım yatağı, 58 adet acil servis yatağına sahip olacak hastanemiz, Eğitim Araştırma Hastaneleri ve Şehir Hastanelerindeki imkanların tamamına sahip olacak.
Bartın’ımıza ve bölgemize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, önceki Sağlık Bakanlarımız ile Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya teşekkür ederim” dedi.

 

Tunç'tan 2 müjde birden
Tunç'tan 2 müjde birden
Tunç'tan 2 müjde birden
Tunç'tan 2 müjde birden
Tunç'tan 2 müjde birden