Tunç, koronavirüs ile mücadeleyi değerlendirdi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadelede 'Ülkemiz genelinde bu günkü iyileşen hasta sayısı tespit edilen vakanın iki katını geçti. Vefat sayısındaki azalma da devam ediyor. Test ihtiyacı da yarıya düştü. Türkiye'nin teşhis ve tedavideki başarısı sayesinde tablodaki olumlu gelişme devam ediyor' dedi.

Tunç, koronavirüs ile mücadeleyi değerlendirdi

“Bartın’da da son 2 günden bu yana pozitif vakaya rastlanmadı”

Başlangıçtan bu yana 109 pozitif vakadan 4 hemşerimizin vefat ettiği belirten Milletvekili Tunç, tedavisi devam eden 2’si yoğun bakımda olmak üzere 29 hastamız var, bunlar da iyileşme aşamasında olduğunu söyledi.

“Alın teri döken herkese müteşekkiriz”

Milletvekili Tunç, “Türkiye tedavide kendi algoritmasını geliştirerek, bu hastalığa yakalananların iyileşme oranı dünyada en yüksek olan ülke. Bartın Pandemi hastanemizde de Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun hazırladığı rehberi doğrultusunda başarılı bir tedavi süreci yaşanıyor. Bartın bu tabloda koronavirüsle mücadelede en başarılı iller arasında. Bu mücadelede görev alan, emeği geçen, alın teri döken herkese müteşekkiriz. Ramazan sonunda çifte bayram için tedbire devam” ifadelerini kullandı.