TSO'dan 2 bin aileye gıda yardımı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası 200 bin TL bütçe ile Bartın'da 2 bin aileye gıda yardımı yapacak.

TSO'dan  2 bin aileye gıda yardımı

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlara Ramazan ayı içinde gıda yardımında bulunmayı amaçlayan ve bu doğrultuda daha önce aldığı kararla 120 bin TL’lik bütçe ayıran Bartın TSO Yönetimi bu rakamı 200 bin TL’ye çıkardı. Böylece 2 bin aileye gıda yardımında bulunulacak.

2 bin kişiye 100’er TL’lik alışveriş çeki

Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgının şehrimizdeki etkilerini azaltmak ve en az etkiyle atlatmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bartın Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz haftalar içinde tedarik ettiği 70 bin maskenin şehirdeki dağıtımını da sağlamıştı. Kriz dönemlerinde ekonomik olarak ta üyelerinin yanında yer almayı ilke edinen Bartın TSO, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere 2.000 aileye gıda yardımında bulunacak. Daha önce alınan kararla ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunmak üzere 120.000 TL’lik bir bütçe ayrılmıştı. Bartın TSO yönetimince son alınan kararla bu bütçe 200.000 TL’ye çıkarıldı. Böylece çalıştığı iş yerleri geçici olarak kapatılan ya da işten çıkarılmak zorunda kalan 2.000 kişiye 100’er TL’lik alışveriş çeki ile destekte bulunulacak. 

70 bin maskeyi üyelerimize ulaştırdık

Koronavirüs salgını sürecinde Bartın TSO olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Oda Başkanı Halil Balık, “Koronavirüs salgını tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına aldı. Ülkemizde erken alınan tedbirlerin ne kadar faydalı olduğunu bugünlerde gördük. Bu salgından hep birlikte kurtulacağımızı biliyoruz. Devletin virüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza bir dizi destek verdiğini biliyoruz. Bizlerde Bartın TSO Yönetimi olarak bu süreçte üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sorumluluğumuzun farkında olarak ve yönetim kademesindeki tüm fertlerle istişare halinde kararlar alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu noktada daha önce bir adım atmış ve odamız imkanlarıyla 70 bin adet maske tedarik etmiştik. Maskelerin üyelerimize ve esnaflara dağıtımı noktasında kademeli bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışmamızla birlikte üyelerimizin koronavirüs salgını sürecinde ne tür sıkıntılar yaşadıklarını yerinde görüp dinledik. Onlardan aldığımız bildirimleri odamızın ilgili kademeleri ile birlikte devletimizin de ilgili birimlerine yönlendirdik.” Dedi.

Bütçeyi 200 bin TL’ye çıkardık

Gıda yardımı hakkında da açıklamalarda bulunan TSO Başkanı Balık, “Şimdide daha önceden planlamasını yaptığımız gıda yardımı konusunda yeni bir karar aldık. İlk planlamamızda 120 bin TL’lik bir bütçe ile  bin 272 aileye gıda yardımında bulunmayı düşünmüştük. Son aldığımız karar çerçevesinde ayırdığımız bütçeyi 120 bin  TL’den 200 bin  TL’ye çıkardık. Böylece gıda yardımından faydalanacak aile sayısı da bin 272’den 2.000’e yükselmiş oldu. Tabi bu yardımları yapılırken Bartın Valiliği ve Bartın Sosyal Güvenlik İl Kurumu'nun vereceği listeler üzerinden hareket ediliyor olacak. Gıda yardımlarımız hediye çeki olarak vatandaşlara ulaştırılacak. Ve vatandaşlarımız hediye çekleriyle Bartın'daki tüm yerel marketlerden temel gıda ihtiyaçlarını temin edebilecekler. Önceliğimiz Üye işyerlerimizde çalışan Covid-19 nedeniyle işten çıkartılmak zorunda kalan vatandaşlarımız. SGK’dan listelerini aldık, işletme sahibi üyelerimizi arayarak işten çıkartılmak zorunda kalan vatandaşlarımıza teker teker ulaşacağız kendilerine öncelik vereceğiz. Yardımımız az da olsa kendilerinin yanında olduğumuzu hissetmelerini istiyoruz ” dedi.