Tunç, cezaevlerindeki korona tedbirleriyle ilgili konuştu

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, Covid-19 Salgını kapsamında Cezaevlerinde alınan önlemlerin tespiti ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla verilen HDP grup önerisi hakkında AK Parti grubu adına TBMM Genel Kurulunda konuştu. COVİD-19 Salgınında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Tunç, 'Devletimiz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim kurulunun rehberliğinde alınması gereken tüm tedbirleri bu güne kadar aldı ve almaya devam ediyor. Hep birlikte bu tedbirlere sabır ve sebatla uyarak bu küresel tehlikenin üstesinden geleceğimize inanıyorum.'Dedi.

Tunç, cezaevlerindeki korona tedbirleriyle ilgili konuştu

“Alınan tedbirlere cezaevleri de dahil”

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, Covid-19 Salgını kapsamında Cezaevlerinde alınan önlemlerin tespiti ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla verilen HDP grup önerisi hakkında AK Parti grubu adına TBMM Genel Kurulunda konuştu. Şu ana kadar, cezaevlerinde COVİD 19 Pozitif çıkan bir vakaya rastlanmadığını ifade eden Tunç,  “Şu ana kadar, cezaevlerinde COVİD 19 Pozitif çıkan bir vakaya rastlanmadı, inşaallah bundan sonra da rastlanmaz. Cezaevine ilk kez gelen hükümlü ve tutuklulardan covid 19 belirtileri açısından öncelikle bir rapor alınıyor ve sonrasında eğer, raporda bir sorun yok ise cezaevine alınıyor ve bu kişiler diğer hükümlü ve tutukluların yanına alınmadan 14 gün farklı bir odada bekletilip, 14 günlük süre geçtikten sonra alınıyor.”Dedi.

“Görüşler 2 hafta daha ertelendi”

Cezaevlerindeki açık-kapalı tüm görüşlerin erteleme süresinin 2 hafta daha uzatıldığını söyleyen Tunç,  “Cezaevlerine gelen tüm personel, avukat, hekim vs, girişte ateş ölçer veya büyük çaplı cezaevlerinde termal kameralarla kontrol ediliyor. Cezaevlerindeki açık-kapalı tüm görüşler 2 hafta süreyle ertelenmişti, bu süre 2 hafta daha uzatıldı. Açık cezaevlerinde özel izinler ertelendi. Cezaevlerinde tüm ortak faaliyetler (eğitim vs) ertelendi. Tutuklu ve hükümlülerle Acil hallerde görüşme maske ve eldiven takılarak cam arkasından telefonla kapalı görüş şeklinde yapılabiliyor. Cezaevlerinin temizlik ve dezenfekte işlemleri konusunda başından beri hassasiyet gösteriliyor.”Dedi.

“Personel uygun yerlerde barındırılıyor”

İnfaz koruma memurları tutuklu ve hükümlü ile hiçbir şekilde temas kurmadan ve sosyal mesafeyi koruyarak çalışmalarını sürdürdüğü belirten Tunç, “Cezaevi personeli görev dışında iken gerekirse uygun yerlerde barındırılıyor. Hastalananlarla ilgili olarak Aile Hekimleri gerekli tedbirleri alarak kurumlara gelmeye devam ediyor. Sevk ihtiyacı olduğunda hükümlü veya tutuklu hastaneye götürülmüyor, uzman doktor cezaevine geliyor.”Dedi

“Cezaevine sevkler de 2 hafta daha durduruldu”

Tüm hükümlü ve tutukluların kişisel temizlik maddelerinin kurumca karışlandığını ifade eden Milletvekili Tunç, “Cezaeviden başka cezaevine sevkler de 2 hafta durdurulmuştu, bu süre 2 hafta daha uzatıldı. Her alanda olduğu gibi devletin koruması altında olan tutuklu ve hükümlülerin sağlığı açısından alınması gereken tüm tedbirler alınıyor. Ayrıca bu idari tedbirlerin yanısıra gündemde olan Ceza İnfaz Kanunu ile de alınması gereken tedbirlerle ilgili yasal düzenlemeler de Meclisimizin gündemine gelecek. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizi cezaevleri de dahil  koronavirüsün tehlikesinden korumak için çalışan herkese, başta sağlık çalışanlarımıza ve tedbiri elden bırakmayan milletimize teşekkür ediyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum.”Dedi.