TSO genel organ seçimleri tamamlandı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) 11 farklı meslek grubunun genel organ seçimleri gerçekleştirildi. 840 üyenin oy kullandığı seçimlerde iddialı isimler şok yaşadı. 11 meslek komitesinde yapılan seçimlerin genel tablosuna bakıldığında gülen taraf Mevcut Başkan Halil Balık ve desteklediği gruplar olurken 25 kişiden oluşan meclis üyeleri 13 Nisan Cuma günü kendi aralarında yapacakları seçimle önce Meclis Başkanını ardından Oda Yönetim Kurulu Başkanını seçecek.

TSO genel organ seçimleri tamamlandı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) 11 farklı meslek grubunun genel organ seçimleri gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimde 5’er kişilik Meslek Komiteleri ve 25 kişilik Meclis Üyeleri belli olurken komitelerine seçilenler isimler önümüzdeki günlerde yeni Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu belirleyecek.  Sonuçlara göre başkanlık için öne çıkan isimlerden olan mevcut Başkan Halil Balık’ın yeniden TSO Başkanı olacağına kesin artık neredeyse gözüyle bakılıyor.

 840 üye oy kullandı

5174 Sayılı “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve Bakanlar Kurulu kararı gereğince, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerinin ilk aşaması olan Meslek Komitesi ile Meclis Üyeliği Seçimleri, 7 Nisan Cumartesi günü Bartın TSO Ek Hizmet Binası’nda TSO üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Seçmen listelerinde kayıtlı bulunan toplam bin 185 seçmenden kesin olmayan sonuçlara göre 840 seçmenin oy kullandığı sonucunda 11 grupta 5’er kişilik Meslek Komiteleri belli oldu. 25 meclis üyesinin de belli olduğu seçimler büyük heyecana sahne oldu.

 Başkan Cuma günü belli olacak

11 meslek komitesinde yapılan seçimlerin genel tablosuna bakıldığında gülen taraf Mevcut Başkan Halil Balık ve desteklediği gruplar oldu. Organ seçimlerinin geneline bakıldığında büyük bir başarıyla seçimden çıkan Halil Balık’ın yeniden başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 25 kişiden oluşan meclis üyeleri 13 Nisan Cuma günü kendi aralarında yapacakları seçimle önce Meclis Başkanını ardından Oda Yönetim Kurulu Başkanını seçecek.

 Seçimleri iddialı isimleri şok yaşadı

Seçimlerin iddialı isimleri arasında yer alan ve başkanlık için adaylıkları dahi konuşulan İsmail Toksöz ve Muzaffer Yelkenci’nin rakipleri karşısında seçimleri kaybetmesi ise sürprizler arasında yer aldı.

 Akmazlar gruplarında mağlup oldu

Hüseyin Akmaz aday olduğu 9. grupta rakiplerinden fark yiyerek seçimi kaybetti. Erhan Akmaz da aday olduğu 4. grupta farklı mağlubiyet aldı.

 Eski Başkanlardan Balık’a destek

 Seçimin sonuçlanmasının ardından Başkan Halil Balık ve seçimi kazanan meclis üyelerinin büyük çoğunluğu TSO Başkanlık odasında bir araya geldi. Burada eski TSO Başkanları Mehmet Kemik ve Cihat Çakır da birer konuşma yaparak Başkan Balık ve ekibine destek mesajı verdi.

 Kemik: “Yeni bir çağ açıldı”

İlk olarak konuşan eski TSO Başkanlarından Mehmet Kemik, “Bu sefer seçilmiş bir başkan. Çok iyi seçilmiş bir meclis oldu. Yeni bir çağ açıldı, artık beyaz bir sayfa var. Bu beyaz sayfada tüm arkadaşlara önemli görevler düşüyor. Bu görevde Bartın’ı daha iyi ve daha yüksek yere getirmektir. Ben tüm tecrübemle her zaman yanlarındayım. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Artık entrikalara son. Daha şeffaf ve daha yapıcı bir işlevsellikle hayatınız devam etsin. Bu oda Türkiye’nin en eski odalarından birisi. 100 yılı aşkın geçmişe sahip bir oda. Dolayısıyla bu hizmeti yapacak sanayiciler ve tüccarların önünü açacak olan sizlersiniz. Bu göreve layıksınız. Yoğun bir katılım ve yoğun bir teveccüh oldu. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Çakır: “Bundan sonra ciddi görevler düşüyor”

Yine eski TSO Başkanlarından Cihat Çakır da “Bugün yoğun katılım çok güzeldi. Birlikte güzel bir temsil sağladık. Buradaki tüm arkadaşlara bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Tabi ki seçim zamanı mücadele olacaktır. Bu mücadele en güzel şekilde sergilendi. Seçilen arkadaşlarımıza bundan sonra çok ciddi işler ve ciddi görevler düşüyor. Bartın’ın çok önemli sorunları var ve bunları takip etmek gerekiyor. Kaldığımız yerden arkadaşlarımızın aynı şekilde devam edeceğine inanıyorum. Bartın’ın önü ve geleceği açık. Bartın her geçen gün büyüyor. Üniversitesi, sanayisi, inşaatları ve yatırımları ile her geçen gün büyüyor. Küçülen bir şehir değil büyüyen bir şehiriz. Hepimiz bunun farkındayız. Yükümüz çok fazla. Bizler sanayici olarak, sizlerde tüccar ve esnaflar olarak tüm arkadaşlarımız mevcut yönetimimize ve seçilecek arkadaşlarımıza destek sağlayacaktır. Bu desteği esirgemeyin. Tüm toplantılara katılım sağlayın. Yapılacak istişarelere de katıldıktan sonra Bartın daha da ileriye doğru gidecektir. Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Destek verdiniz, bizim için iyi bir başarıdır. Arkadaşlarımız çok centilmence mücadele ettiler. Herkesi tekrar tebrik ediyorum. Önümüz açık, yolumuz açık” diye konuştu.

Balık: “Bambaşka bir Ticaret Odası olacağız”

Kendisini destekleyen TSO üyelerine ve eski başkanlara teşekkür eden TSO Başkanı Balık ise “Beni destekleyen eski başkanlarımıza, bize güvenen seçmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca burada benimle beraber, bana inanarak ve güvenerek benim yanımda olan ve 10 grubun 10’unda da çıkan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 1 grupta da bir arkadaşımız var. Oda bizim arkadaşımız. Üyelerimiz teveccüh ettiler ve böyle bir meclise bizi layık gördüler. Bu meclisi biz seçtik sayılırız. Bizler bu arkadaşlarımızı tespit ettik ve üyelerimizde teveccüh gösterip seçti. İşimiz zor, kolay değil. Bize bir görev verildi. Biz bu işin bilincindeyiz. Tecrübelerimiz var. 4 yıllık zamanda Bartın’a en iyisini yapmaya çalışacağız. Tüm gruplarda çok değişik bir sistem uygulayacağız. Sadece Meclisteki ve meslek komitelerindeki arkadaşlarımız gelmeyecek toplantılarımıza. O gruplardaki tüm arkadaşlarımızla yapacağız. En ücra köşedeki üyelerimizin derdini, sıkıntılarını, isteklerini dinleyeceğiz. Bambaşka bir Ticaret Odası olacağız. Bunu da sizlerin sayesinde başaracağımıza inanıyorum. Bizlere güvenen ve bizleri destekleyen tüm üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İşte liste!

Seçimi kazanan listeler ise şu şekilde:

1. Grup (Tekstil)

1. Ekip: Ramazan Taş (Pinaldi A.Ş) ve Mert Çöme (Çömeler Konfeksiyon) 21 oy alırken;  2. Ekip: Ali Subaşı, Çağrı Aydın ise 26 oy alarak Meclis üyeliğine seçildi.

2. Grup (Gıda)

1. Ekip: Halil Balık (BALMAR), Serkan Aldatmaz (Aldatmazlar Gıda) ve Feridun Çavuşoğlu (Yeşilova Süt Ürünleri) 86 oy alırken; 2. ekip ise 9 oy aldı.

3. Grup (İnşaat Malzemeleri)

1. Ekip: Cemil Seymen (Seymen Yapı), Serkan Bilgin (Bilgin Beton) 29 oy alırken;  2. Ekip: Sami Karakaş (Barmay), Adem Akpürçek (Akpürçek PVC) 36 oy alarak Meclis Üyeliğine seçildi.

4. Grup (Müteahhit, Mimar, Mühendisler)

1. Ekip: Yusuf Kanat, Erhan Akmaz, Turgay Kabakçı 63 oy alırken; 2. Ekip: Fatih Kanbur, Sefai Çalıkoğlu, Faruk Arabacıoğlu 94 alarak Meclis Üyeliğine seçildi.

5. Grup (Enerji-Petrol)

1. Ekip: İsmail Toksöz, Harun Özek 15 oy alırken;  2. Ekip: Erhan Eroğlu, Alperen Yazıcı 48 oy alarak Meclis Üyeliğine seçildi. 3. Ekip: Serkan Özbakan, Muhammed Yalçın ise 18 oy aldı.

6. Grup (Nakliye)

1. Ekip: Çakrazlılar Denizcilik, Özbayrak Lojistik 41 olarak Meclis Üyeliğine seçilirken  2.Ekip: Barış Özden, Ercan Aydın 25 oy aldı.

7. Grup (Finans)

1. Ekip: Mustafa Gökçe, Şaban Doğan 12 oy alırken;  2. Ekip: Celil Çil, Mehmet Güngör 13 aldı. 3. Ekip: İlker Yıldırım, Şenol Ak ise 37 oy alarak Meclis Üyeliğine seçildi.

8. Grup (Eğitim – Sağlık – İletişim)

1.Ekip: Emrah Akmaz, Zeki Yıldırım 15 oy alırken; 2. Ekip: Cem Yıldız, Sertaç Şimşek 34 oy alarak Meclis Üyeliğine seçildi.

3.Ekip: Levent Çınçın, Olcay Tekinok ise 7 oy aldı.

9. Grup (Mobilya –Beyaz Eşya)

1. Ekip: Hüseyin Akmaz, Hasan Bayar 16 oy alırken; 2. Ekip: Keramettin Şenkal, Hasan Ufuk 49 oy alarak Meclis Üyeliğine seçildi.

10. Grup (Sanayi)

1. Ekip: Yepsa Yelkenciler, Özkonak Mermer 29 oy alırken;

2. Ekip: Özcan Yaz, Şaban Kireç 32 oy alarak Meclis Üyeliğine seçildi.

11. Grup (Turizm)

1. Ekip: Aldatmazlar Gıda, Velioğlu, Somaklı Tur 62 oy alarak Meclis Üyeliğine seçilirken 2. Ekip: 24 oy aldı.

 13 Nisan Cuma günü ise Meclis üyelerinin yapacağı seçimle Meclis Başkanı, TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri seçilecek.