TSO'da Üye Hizmet Noktası açıldı

Üyelerinin her alanda kaliteli ve kolay hizmet alabilmesini hedefleyen Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ar-Ge faaliyeti yürüten firmalara yönelik olarak fikri ve sınai mülkiyet hakları patent, marka, faydalı model başvuru süreçleri konularında bilgilendirme ve kolaylaştırıcı faaliyetlerin yürütülmesinde destek olabilecek Türk Patent Bilgi ve Doküman Birimi ile Üye Hizmet Noktası açtı.

TSO'da Üye Hizmet Noktası açıldı

Üyelerinin her alanda kaliteli ve kolay hizmet alabilmesini hedefleyen Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO),  Ar-Ge faaliyeti yürüten firmalara yönelik olarak fikri ve sınai mülkiyet hakları; patent, marka, faydalı model başvuru süreçleri konularında bilgilendirme ve kolaylaştırıcı faaliyetlerin yürütülmesinde destek olabilecek Türk Patent Bilgi ve Doküman Birimi ile Üye Hizmet Noktası açtı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Üyelerimize her alanda verdiğimiz hizmetin en üst seviyede olması gayretindeyiz.Hizmet almak için gelen vatandaşlarımız ve üyelerimiz tamamlayamadıkları veya başvurularını yanlış yaptıkları işlemler için ya kendi telefonlarından ya da iş yerlerine dönerek başvurularını düzeltmeleri gerekiyordu. Bu da zaman kaybına ve işlemlerin de uzamasına neden oluyordu. Yapılan işlemlerin daha çabuk bitmesi ve üyelerimizin zamandan tasarruf edebilmesi için Yönetim Kurulu olarak yaptığımız toplantıda konuyu görüşerek, Üye Hizmet Noktası’nın açılmasıyla bu sıkıntının ortadan kalkacağı kararına vardık, 2 bilgisayardan ve yazıcıdan oluşan Hizmet Noktamızı üyelerimizin hizmetine açtık. Üyelerimiz Hizmet Noktasın da işlemlerini güvenli bir şekilde yapabilecek çıktılarını alabilecekler. Gerek duyulması durumda ilgili birimde çalışan oda personellerimiz kendilerine yardımcı olabilecekler.

“Üyelerimizin menfaati birinci önceliğimiz olmuştur”

Türk Patent Bilgi ve Doküman Birimiyle ilgilide açıklamada bulunan Başkan Halil Balık; ”Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi, Bartın’da faaliyet gösteren sanayici ve araştırma, geliştirme çalışmaları yapan kişi, kurum ve kuruluşların sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirilmesi, yönlendirilmesi, sınai mülkiyet haklarına ilişkin her türlü bilgi ve doküman gereksinimlerinin karşılanması, ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat ve yayınlara ulaşmalarının sağlanması, patent veri tabanlarında araştırma yapılması hususlarında hizmet verecektir.  Şimdiye kadar yaptığımız işlerde ve aldığımız tüm kararlarda üyelerimizin menfaati ve memnuniyeti birinci önceliğimiz olmuştur, şimdi den sonra da çalışmalarımızı o yönde devam ettireceğiz.”