Sınavlar devam ediyor

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Belgelendirme sınavları yapılmaya devam ediyor.

Sınavlar devam ediyor

 

“Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” sınavı 32 kişinin katılımı ile Bartın TSO hizmet binasında, uygulamalı sınav ise oda üyesi Aslanoğlu Gayrimenkul İnşaat ve Mobilya San. Tic. Ltd. Şti.’nde yapıldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi.

İkinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapanlar veya bu sektöre yeni girecek girişimciler için 16-17-18.10.2020 tarihlerinde, Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara ve MEYBEM’den sorumlu personel Cansu Akçay koordinatörlünde sınavlar gerçekleştirildi.

Gelecek taleplere göre yineleyeceğiz

Sınavla ilgili değerlendirme yapan TSO Başkanı Halil Balık “2. el oto alım satım ticareti yapabilmenin şartlarından olan meslekî yeterlilik belgeleri konusunda MEYBEM iş birliğinde Bartın lı galericilerimize yönelik düzenlediğimiz belgelendirme çalışmalarının bir yenisini daha gerçekleştirdik. Galericilerimizin talepleri doğrultusunda oluşan 32 kişilik grubumuz MEYBEM’den gelen değerlendirici tarafından yazılı ve uygulamalı sınavlara tabi tutuldular. Bartın TSO hizmet binamızda gerçekleştirilen sınavlarda galericilerimiz araç alım-satım işlemini uygulamalı şekilde gerçekleştirerek şartları yerine getirmeye çalıştılar. MEYBEM tarafından yapılacak değerlendirmelerde sınavda başarı sağlayan galericilerimiz meslekî yeterlilik belgesi almaya hak kazanacaklar. Üyelerimize yönelik bu tarz belgelendirme çalışmalarını bize gelecek taleplere göre yineleyeceğiz” dedi.

Sürecin galericilerimiz tarafından takip edilerek iyi değerlendirmelerini ve yetki belgesi başvurularını bir an önce gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz diye belirten TSO Başkanı Halil Balık, “Uygulamalı sınavda iş yerini bizlere açarak destek veren üyemiz Aslanoğlu Gayrimenkul İnşaat ve Mobilya San. Tic. Ltd. Şti. sahibi Haydar Aslan’a da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.