Şehit Yılmaz ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

28 Kasım 2019'da Hakkari'de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Furkan Yılmaz'ın ailesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Bartın Valisi Sinan Güner tarafından törenle takdim edildi. Vali Güner törende 'Bizler şehitlerimizin emanetine en iyi şekilde sahip çıkacağız. Şehitlerimizin geride bıraktığı aileleri ve evlatları başımızın tacıdır' dedi.

Şehit Yılmaz ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Bartın Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleştirildi. Bartın Valiliğindeki törene Bartın Valisi Sinan Güner ve Eşi Uzm. Dr. Beyhan Güner, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Erkan Şahin, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Adem Topaca, İl Jandarma Komutan V, İl Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı, İl Genel Meclis Başkanı, İl Müftüsü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı, Şehit J. Uzman Çvş. Furkan Yılmaz’ın annesi Ayşe Yılmaz ve babası Ayhan Yılmaz ile basın mensupları katıldı.

Güner: “Şehitlerimizin aileleri ve evlatları başımızın tacıdır”

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duaları edildiği törende konuşan Vali Güner “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adına Devlet Övünç Madalyasını ve Beratını takdim etmek için bir aradayız. Şehitlerimizin bizler ve ülkemiz için yaptıkları fedakarlığı, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar bizim istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Şehitlerimiz kutsal bildiğimiz vatan topraklarının bütünlüğünü korumak adına bu dünyanda göçüp giderken sevdiklerini, ailelerini bizlere emanet ettiler. Bizler şehitlerimizin emanetine en iyi şekilde sahip çıkacağız. Şehitlerimizin geride bıraktığı aileleri ve evlatları başımızın tacıdır” dedi.

“Devletimizin verdiği en üst seviyedeki madalya”

Şehit Yılmaz’ın ailesine takdim edilen Övünç Madalyasının Türkiye Cumhuriyeti Devletinin verdiği en üst seviyedeki madalya olduğunu kaydeden Güner “Bugün takdim edeceğimiz Övünç Madalyası Türkiye Cumhuriyeti Devletinin verdiği en üst seviyedeki madalyadır. Sizlere bu madalyayı ve beraatı Sayın Cumhurbaşkanımızın adına takdim etmek şahsım için çok müstesna ve çok şerefli bir görevdir. Bu madalyayı devletimiz ve milletimizin size duyduğu sevgi, saygı ve minneti olarak kabul edin. Bu duygu ve düşüncelerle Şehit Furkan Yılmaz’ı ve bütün şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Siz değerli şehitlerimizin ailelerine, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Sinan Güner konuşmasının ardından  Şehit Yılmaz’ın annesi Ayşe Yılmaz ve babası Ayhan Yılmaz’a Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim etti. Tören günün anısına fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.