Romanya'daki Bartınlı işçi ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi

Romanya'da kazada yaralanan Bartınlı işçi için AK Parti İl Başkanı Kalaycı devreye girdi. İşçi ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.

Romanya'daki Bartınlı işçi ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi

Romanya’nın Sibiu şehrinde çalıştığı inşaatta yüksekten düşme sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan 50 yaşındaki Yusuf Meder Sağlık Bakanlığına ait uçak ambulansla Romanya’dan alınarak İstanbul’a getirildi. Meder uçak ambulansla Türkiye’ye geldikten sonra İstanbul’da özel bir hastanede genel sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra ambulansla Bartın’daki evine ulaştırılan Meder’i ilk ziyaret eden isim AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı oldu.

Topuklarımda kırıklar oluştu

Meder yaptığı konuşmada, “Romanya’nın Sibiu şehrinde çalışırken kaçınılmaz bir kaza geçirdik. Köprü inşaatında çalışıyordum. Yaklaşık 10 metrelik bir yükseklikten düşerek yaralandım. Topuklarımda kırıklar oluştu. Belime platin takıldı. Kaza sonrası ilk olarak Romanya’da bölgenin hastanesi olan Sibiu hastanesinde tedavim başladı. Sonra Sağlık Bakanlığımızın tayin ettiği ambulans uçakla alınıp Türkiye’ye İstanbul şehrine getirildim. İstanbul’da rutin bir kontrolden geçirildim. Oradaki doktorlar da ilgilendiler daha sonra ambulansla Bartın’daki evime getirildim.” dedi.

Gerçekten çok büyük bir hizmet

 Uçak ambulans sayesinde Türkiye’ye ve daha sonrasında Bartın’daki evine ulaştığını söyleyen Meder, “Sağlık Bakanlığımıza ve Sağlık Bakanlığımızla iletişime geçerek uçak ambulansın ayarlanmasında emekleri olan AK Parti Bartın İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten çok büyük bir hizmet. Allah devletimize zeval vermesin.” şeklinde konuştu. Bartın’daki evine ve ailesine kavuştu

 Meder’i Bartın’daki evinde ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Kalaycı ise, “Yusuf Meder kardeşimizin Romanya’da çalışırken bir iş kazası geçirdiğini ve hastaneye kaldırıldığını öğrendik. Tedavisinin Türkiye’de devam etmesi için Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran’la görüştüm. Bu görüşme sonrasında hemen anından irtibat ve koordinasyonlar sağlandı. Türkiye’den kalkan ambulans uçağımız önce Romanya’ya iniş yaptı. Ambulans uçağımız Bartınlı hemşehrimiz Yufus Meder’i aldıktan sonra Romanya’dan tekrar havalanıp Belçika’ya iniş yaptı. Oradan da bir Türk vatandaşımız alındı ve Türkiye’ye geri dönüş yapıldı. Yusuf Meder kardeşimiz İstanbul’daki kontrollerinin ardından ambulansla Bartın’daki evine, ailesine ve yuvasına kavuşmuş oldu. İnşallah en kısa zamanda iyileşip işinin başına dönecektir. Rabbim acil şifalar versin İnşallah.” İfadelerinde bulundu.

Büyük devlet olmanın gereği bu

Kalaycı konuşmasının devamında Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu ve dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarının çağrısına her koşulda cevap verdiğinin altını çizerek, “Büyük devlet olmanın gereği budur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık bizim yıllar önce özendiğimiz büyük devletler gibi gidiyor vatandaşını Romanya’da da olsa dünyanın bir ucunda da olsa alıp memleketine kadar getiriyor. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bu hizmetlerin gerçekleşmesini sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan da Allah razı olsun.” Diye konuştu.