Polisten SİBERAY bilgilendirmesi

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, SİBERAY programı kapsamında Bartın şehir merkezinde farklı noktada billboard çalışması yaparken kamu kurum ve kuruluşları, otogar ve duraklara bilgilendirme afişleri astı.

Polisten SİBERAY bilgilendirmesi

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, SİBERAY programı kapsamında Bartın şehir merkezinde farklı noktada billboard çalışması yaparken  kamu kurum ve kuruluşları, otogar ve duraklara bilgilendirme afişleri astı.  Emniyet SİBERAY programıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Gelişen teknoloji ile Bilişim Sistemleri ve İnternet kullanımı hayatın vazgeçilmez unsurları haline gelmiştir. Teknolojinin insan hayatına getirdiği birçok olumlu etki ile beraber olumsuz etkileri de mevcuttur. Özellikle çocukların uzun süre internet ortamlarında bulunması bunların suç mağduru olma ihtimallerini arttırmaktadır. Öte yandan bilinçsiz kullanım, çevrimiçi dolandırıcılık ve benzeri suçlara kolaylık sağlamakta vatandaşlarımız ve kurumsal yapılar bu konularda maddi anlamda da mağdur olabilmektedir.

“Güvenli ve kontrollü internet kullanımı”

Bu çerçevede Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İl Şube Müdürlükleri tarafından koordineli olarak güvenli internet, bilinçli sosyal medya kullanımı ve çevrimiçi dolandırıcılığa karşı bilinçlendirmek amacıyla farkındalık faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda yeknesaklığın sağlanması amacıyla Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca çocuklar başta olmak üzere her yaş gurubuna yönelik; teknoloji bağımlılığını önlemede etkin rol alan, güvenli ve kontrollü internet kullanımı becerilerini kazandırmayı hedefleyen, siber farkındalık faaliyetleri konusunda çalışma yapmak üzere 20 Ocak 2020 tarihli Genel Müdürlük Makam Oluru ile SİBERAY programı oluşturulmuştur.”