Pazarcılar tezgah kapattı

Bartın'da pazarcı esnafı, alınan yeni koronavirüs tedbir kararları sonrasında pazaryeri girişinde oluşan uzun insan kuyruğuna tepki gösterdi. Vatandaşların pazaryerine girişte uzun süre beklediğini ve beklemekten sıkılan vatandaşların da alışveriş yapmadan geri döndüğünü ifade eden pazarcılar, bundan dolayı satış yapamadıkları için tezgahlarını kapattı.

Pazarcılar tezgah kapattı

Bartın’da alınan yeni koronavirüs tedbirleri kararları kapsamında kapalı pazaryerine girişler kontrol altına alınmıştı. Pazaryeri girişinde HES kodu sorgulaması uygulaması başlarken HES kodu sorgulanan vatandaşlar ise ateş ölçümünden sonra pazaryerine teker teker alınmıştı. Vatandaşların pazaryerine tek tek alınmasından dolayı ise insan kuyrukları oluşurken beklemekten sıkılan vatandaşlar da alışveriş yapmadan geri dönünce pazaryeri esnafı bu duruma tepki gösterdi. Pazarcılar, bundan dolayı satış yapamadıkları için tezgahlarını kapattı.

“Günah keçisi esnaf olmamalı”

 Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Amasralı ve Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan da mağduriyet yaşayan pazarcı esnafına destek olmak amacıyla Kapalı Pazaryerine geldi. Başkan Özkan pazarcıların durumunu “ Burası Bartın kapalı pazaryeri saat 11.30 ve bomboş Esnafımız kara kara düşünüyor. Sadece salı ve cuma günleri iş yapabilen pazarcı esnafımız özellikle kapalı pazaryeri esnafımız alınan önlem ve tedbirler doğrultusunda ciddi anlamda mağduriyet yaşıyor. Başından beri söylüyoruz hatta en çok etkilenen grup olarak corona virüsle mücadele konusunda esnaflar olarak sonuna kadar destek verdiğimizi ama alınan bazı tedbirler zor günler geçiren esnafımızı daha çok mağdur etmekte. Pazar yerinin her iki girişinde kontrol noktası pazara girmek için bekleyen uzayan insan kuyruğu. İnsanlar kuyrukta beklemekten sıkıldıkları için geri dönüyorlar 65 yaş üstü pazara alınmıyor.  Pazarcı satış yapamıyor ürünler elde kalıyor. Evet kurallar bizim sağlığımız için dediğimiz gibi pandemiyle mücadele için her türlü çalışmanın destekleyicisiyiz. Her zaman söylediğim gibi bu sürecin günah keçisi esnaf olmamalı.  Bu mağduriyetlerin biran önce giderilmesi ve daha yapıcı planlar yapılmasını dilerim” dedi.

Pazarcıların tezgahlarını kapatmasının ardından ise duruma müdahale eden yetkililer, pazaryerine bir giriş noktası daha ekleyerek esnafın ve vatandaşların mağduriyetini giderdi. Esnaf da bunun üzere kapattığı tezgahları yeniden açtı ve alışverişe devam etti.